|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kamel ---> a Ty się orientujesz kiedy z tej serii będzie Milczenie owiec Harrisa? Poszczególne książki wychodzą w soboty. Teraz widziałem było "Polowanie na czerwony październik" czyli "Milczenie owiec" będzie 26 
|
|
|
|
|
podwórkowy attaché
|
|
podwórkowy attaché
Jestem w posiadaniu : John Cleland - Pamiętniki Fanny Hill
Jeśli ktoś byłby zainteresowany mogę udostępnić .
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ma ktoś udostępnić książki Józefa Mackiewicza ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kamel ---> dzięki  Ogólnie to posiadam w pdf-ie wspominianego w temacie Coelho - Zahir. Poza tym mam jakąś paczkę książek Clancyego, którą ktoś tu chyba kiedyś wklejał.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dzięki wiliamm 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zakupiłem wczoraj w tej serii "Polska The Times" "Milczenie owiec". W tym tygodniu z radością przeczytam po raz kolejny. Jeżeli ktoś jeszcze nie czytał, a tylko oglądał film i lubi tego typu klimaty, pozycja obowiązkowa 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Proszę o "Grę" Straussa w Pdf-ie. Wiem, że była tu wrzucana ale ani na forum, ani w sieci nie mogę nic znaleźć. Będę wdzięczny za pomoc
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Proszę o "Grę" Straussa w Pdf-ie. Wiem, że była tu wrzucana ale ani na forum, ani w sieci nie mogę nic znaleźć. Będę wdzięczny za pomoc baaardzo slabo szukasz  minuta szukania, jeden wpis w google  prosze: http://rapidshare.com/files/66794991/Neil_Strauss_-_Gra__PL_.rar
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jestem w trakcie czytania "Rękopisu znalezionego w Saragossie" autorstwa Jana Potockiego wspaniała książka, ściągnąłem też film wyreżyserowany przez W. Hasa, ale książka lepsza.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Wielkie dzieki, bedzie co czytac na urlopie  dla Ciebie
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Poszukuję dobrych książek w danej dziedzinie, jednak jak wiadomo nie wiedząć gdzie zacząć szukać warto zaciągnąć języka od ludzi którzy już może mieli okazję się z nimi zetknąć. Potrzebuję dobrej książki historycznej, w której zawarte jest możliwie jak najwięcej faktów od czasów starożytnych, aż do drugiej wojny światowej (może być to nawet podręcznik szkolny o ile jest dobry  ) Po drugie, dobrej książki traktującej o śmierci klinicznej, może to być zarówno od strony medycznej jak i technicznej oraz zbioru literatury klasycznej której wstyd się przyznać, że się nie czytało (od antyku, aż po nowożytność) Będę bardzo wdzięczny za naprowadzenie na właściwe tytuły w danych kategoriach. Pozdrawiam Sławek
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jeśli chodzi o tą książkę historyczną, w której by były wszystkie epoki to od razu kojarzy mi się "Europa" Normana Davisa.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jeśli chodzi o tą książkę historyczną, w której by były wszystkie epoki to od razu kojarzy mi się "Europa" Normana Davisa. Daviesa  Prawie robi różnicę  To po pierwsze, po drugie: można by się spierać co do zawartości książek Daviesa, ale jedno jest pewne: czyta się je naprawdę dobrze. Rzuć okiem tu: http://www.davies.pl/index.php
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja niedawno skonczyłem [ Linked Image] książka typowo w moim guście więc nie mogła się nie podobać, aczkolwiek mogła by być delikatnie lepsza  w każdym razie polecam. Dzisiaj zakupiłem książkę laureatkę tegorocznej nagrody Nike, jak przeczytam to napiszę parę słów. Może ktoś z was już czytał chciaż jedną z siedmiu finałowych tegorocznych finalistów Nike ? jakieś opinie mile widziane :] pozdr,
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Ja niedawno skonczyłem [ Linked Image] książka typowo w moim guście więc nie mogła się nie podobać, aczkolwiek mogła by być delikatnie lepsza  w każdym razie polecam. Dzisiaj zakupiłem książkę laureatkę tegorocznej nagrody Nike, jak przeczytam to napiszę parę słów. Może ktoś z was już czytał chciaż jedną z siedmiu finałowych tegorocznych finalistów Nike ? jakieś opinie mile widziane :] pozdr, Kontakt z polską literaturą mam sporadyczny niestety,bo...(tutaj mogłbym wymienić powodów bez liku,dlaczego nie cenię sobie wspólczesnej literatury polskiej,ale to nie miejsce,nie czas) dlatego z spośród finalistów nie przeczytam żadnej zapewne. O nowej Tokarczuk też przeczytałem wiele niepochlebnych recenzji, podejrzewam,że to taka nagroda trochę za całokształt, bo Tokarczuk w tej literackiej szarzyźnie faktycznie się wyróżnia. Za to,gdy tylko znajdę czas,to sięgnę po "Lód" Jacka Dukaja(nie dotarł do finału,był tylko nominowany). Teraz czytam reklamowanego jako niemieckiego Dana Browna Vandenberga "Ósmy grzech główny". Po prawdzie to Dan Brown mógłby byc niemieckim Vandenbergiem, bo to Niemiec zaczął pisać tego typu powieści. Co do samej ksiażki,to jesli ktoś lubi takie kościelne spiski,tajemnice,to z pewnością mu się spodoba. Ja na razie przeczytałem kilkadziesiąt stron i faktycznie wciąga. [ Linked Image]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Posiada ktoś "gre" Straussa na dysku ?
|
|
|
|
|
Wiara Gwarancja Wygranej
|
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Niedawno skończyłem potęge podświadomości a teraz biore sie za obudz w sobie olbrzyma ,będę smok
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
posiadasz e-booka "potegi..." ?
|
|