Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 28 z 30 1 2 26 27 28 29 30
L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Micha$ ok nie ma problemu. Problem w tym ze mi bardziej nie pasuje tryb pracy niz wynagordzenie, szalu nie ma ale wiem, ze nie mam co narzekac albo domagaac sie wiecej.
Bardziej irytuje mnie fakt pracowania od godziny 12 do polnocy niekiedy dluzej (czasami krocej). Zero zycia, a nastepny dzien chodzisz wymeczony.
Bardziej chcialbym miec te 1000zl miesiecznie i pracowac od 8 rano do 17 czy ktorejs tam, wieczory wolne i polowa soboty.

pozdro smile

Bonus: Unibet
L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Przyzwyczaisz sie wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by chim123
Studia to ściema? Wątpię.. Jeśli ktoś chce zajść naprawdę wysoko to studia są niezbędne smile Do tego min. jeden język obcy - biegle!

Oczywiście zdarzają się wyjątki od reguły. Sam znam osobiście osobę po średniaku, bez j.obcego z pensją 5 netto i to po niecałym roku pracy! Dlatego czasami warto szukać pracy w firmach dopiero co wchodzących na PL rynek smile

LOL powiedzm i do czego potzrebne Ci a studia ? do niczego.

Koles po studiach informatycznych egazmiany zdane na 5 naginal w netto pzrez 3 lata na kasie bo roboty dla niego nie bylo . od roku miesza we wroclawiu i pracuje w wirmie informatycznej ma 4,800 na reke .ale zanim dostal ta prace to musial wyslac ponad 100 podan i CV i czekal na ta szanse 3 lata .czy studia mu w tym pomogly watpie .

Kolejny przyklad z mojego zakladu pracy. dziewczyny po studiach naginaja na hali produkcyjnej za 1,500zl

A zeby bylo smieszniej moj mistrz produkcji nie skonczyl nawet zawodowki a zarabia 3,200 miesiecznie laugh ,gosc tak tepy ze jak z nim rozmawiasz to sie lzy cisna do oczu bo ty doniego mowisz tlumaczysz a on nie wie o co kaman smile

Tak ze z tymi studiami nie jest tak extra , owszem papierek warto miec ale nie zawsze pomaga w zyciu.
Sasiad po zawodowce ma 21 lat prcuje w lakierni samochodowej ,skonczyl kurs lakiernika miesieczna wyplata 2,500 pracuje do 10h dziennie .
Zeby miec dobra prace tzreba pzredewszystkim samemu sie wykazac i pokazac ze sie ma zapal i checi do pracy.Bo kta zatrudni pracownika z papierkiem ktory ma dwie lewe rece do pracy .Pracownik musi na siebie zarobic a pzredewszystkim na firme.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by lelu
Micha$ ok nie ma problemu. Problem w tym ze mi bardziej nie pasuje tryb pracy niz wynagordzenie, szalu nie ma ale wiem, ze nie mam co narzekac albo domagaac sie wiecej.
Bardziej irytuje mnie fakt pracowania od godziny 12 do polnocy niekiedy dluzej (czasami krocej). Zero zycia, a nastepny dzien chodzisz wymeczony.
Bardziej chcialbym miec te 1000zl miesiecznie i pracowac od 8 rano do 17 czy ktorejs tam, wieczory wolne i polowa soboty.

pozdro smile

hehe wiem co to za bol , pracowalem 7 miesiecy w pizzerni jako PIZZERMAN 12 h dziennie zaginalem pizze puke i to za jakie pieniadz najpierw 4 miechy za 800zl pozniej udalo sie cos wytargowac i 1400 na lape mialem.
Po 7 miecha powiedzialem dosc i zmienilem prac.
teraz robie na 3 zmienay po 8 h miesiecznie 1800 na lape .Od poniedzialku firma wysyla mnie na kurs spawacza z wszsytkimi uprawnieniami o wartosi 5k smile.jak narazie jestm zadowolony z roboty ,ale jak zrobie ten kursik to i wyplata min skacze do 2300 smile no i uprawnienia na cale zycie grin

Wiec tobie tez proponuje zmienic robote jak najszybciej najlepij zatrudnic sie w jakiejsc firmie panstwowej lub duzej fabryce tak zebys mial wszsytkie swiadczenia i jakos sie pozniej ulozy. no ale niestety trzeba przedewszystkim pokazac ze sie chce. Powodzenia.

P
Live fast, die young
Live fast, die young
P Offline
Tudno, zeby kazdemu sie studia przydaly, skoro 3/4 konczy na zarzadzaniu lub pedagogice...ale studia na pewno pomagaja...i to bardzo.

C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
studia strata czasu, odradzam kazdemu smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

studia fajna rzecz, polecam każdemu

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Experto
studia strata czasu, odradzam kazdemu smile
Dobrze, a co jeżeli szukasz pracy i na wstępie wymagane jest wykształcenie wyższe ?

Poza tym wątpię żebyś chciał być, dla przykładu, operowany przez gościa, który nie kończył studiów medycznych wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jeszcze jedno. Wiadomo, że niektóre studia to strata czasu. Ale ogólnie warto iść na studia, poszerzać horyzonty myślowe, obcować z ludźmi, którzy w wielu przypadkach mają ogromną wiedzę i chcą Ci ją przekazać.

Jeszcze inna sprawa, że studia nie są dla każdego. W dzisiejszych czasach ten papierek ma może mniejszą wartość, ale tylko w przypadku kierunków najbardziej popularnych, typu pedagogika, politologia, dziennikarstwo, zarządzanie. Jednak specjaliści (przede wszystkim z kierunków technicznych) będą pożądani zawsze, a ukończone studia tylko im pomogą w dalszej karierze.

C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
a kiepskich to sie nie ogladalo smile

nie zamierzam isc na studia i nie polecam nikomu, overtime na zmywaku i na koncie przybywa grin

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
nie zamierzam isc na studia i nie polecam nikomu, overtime na zmywaku i na koncie przybywa grin
Było trzeba tak od razu pisać grin

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Originally Posted by Szewa
Dobrze, a co jeżeli szukasz pracy i na wstępie wymagane jest wykształcenie wyższe ?

Mala poprawka. Wymagane wyzsze doswiadczenie i 2- lub 3-letnie doswiadczenie na podobnym stanowisku, prawo jazdy, wlasny samochod etc

C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
Widzialem kiedys do opieki nad dziecmi, wyksztalcenie wyzsze wymagane + znajomosc dwoch jezykow obcych laugh

to bylo kiedys, teraz ludzie wyjechali i nie ma specjalnie juz takiego pola dla pracodawcow.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Moim zdaniem jest dokładnie tak jak pisze Szewa, przede wszystim mozna poszerzyc horyzonty myslowe, przebywa sie w inym towarzystwie, z ludzmi na innym poziomie, ktorzy maja inne podejscie do zycia i zupelnie inne poglady na zycie. Nie mowie ze ludzie bez studiow, sa gorsi bo jest na pewno wielu myslacych rozsadnie i sensownie podchodzacych do zycia, ale chocby w rodzinie poza mna i siostra na studia nikt sie nie wybrał. Dobrze wiem jakie maja poglady, podejscie do zycia i co mysla na temat studiow. Pracowałem przy klejeniu pudełek, ostatnio tez jako stolarz, zdazylem poznac troche roznych osob i gdybym mial z nimi przebywac na dluzsza mete to od razu mowie, nie dziekuje. Zeby bylo jasne nie czepiam sie wszystkich, bo było kilka naprawde fajnych osob z ktorymi mozna bylo pogadac ale pisze o wiekszosci. Wiem ze studia to nie wszystko i wiele rowniez zalezy od tego co czlowiek wynosi z domu, ale ja uwazam ze warto. Pewnie ze mozna studiowac 5 czy wiecej lat i przejsc obok studiow, kompletnie nic z nich nie wyniesc,no ale wiele zalezy tez od ludzi.

Jedno zdanie odnosnie optymizmu i pozytywnego podejscia do zycia, staram sie jak moge ale niestety zycia mnie jak na razie dosc skutecznie "leczy" z takiego podejscia.

micha$- moj poprzedni post był skierowany do Ciebie, bo napisales "wkurza mnie jak ktos narzeka na prace". Ja nie widze w tym nic zlego zeby krytkowac pracodawcow ktorzy maja "dar" do wykorzystywania innych i płacenia za to "najmniej jak sie da". A pomimo tego ze pracowalem na tak wybitncyh stanowiskach to mam pomysł na zycie i na to zeby dostac prace ktora bedzie mi dawała satysfakcje i odpowiednie zarobki. Swoja droga mam nadzieje ze uda mi sie to zrealizowac za kilka miesiecy i spojrzec z nieco wiekszym optymizmem na zycie, bo na razie choc tego nie robie to moglbym czesto i gesto pisac w tym temacie.

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
Rozmowa z dziewczynami.Ile się facet musi wygimnastykować żeby zrozumieć o co im chodzi.Oczywiście nie da się tego zrobić.Ciężkie Nasze życie.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Widzialem kiedys do opieki nad dziecmi, wyksztalcenie wyzsze wymagane + znajomosc dwoch jezykow obcych laugh

to bylo kiedys, teraz ludzie wyjechali i nie ma specjalnie juz takiego pola dla pracodawcow.
Jezeli kogos interesuje papierkowa robota w urzedzie, banku itp to bez wyzszego mozesz o niej zapomniec.To tak dla przykladu, bo rownowaga w przyrodzie musi zostac zachowana i jedni beda za studiami, a drudzy powiedza po co marnowac 5 lat.

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
ok nie smiecmy juz w temacie wink przeniesmy sie do rozmowy o dupie krowy czy cos ;]

pozdro

Tenis Trader
Tenis Trader
Czasami lepiej natrzepać różnego rodzaju kursów i certyfikatów (przez 5 lat można tego trochę uzbierać), załapać się na jakieś praktyki i ma się potem większe szanse niż student z jednym papierkiem dodającym kilka literek do nazwiska. Nawet gdy w ogłoszeniu to wyższe wykształcenie jest wymagane wink. Często się zdarza, że przyjmowane są osoby nie spełniające wszystkich wymagań z ogłoszenia.

Co nie znaczy, że nie warto iść na studia. Znam ludzi co studiują jedno bo i ich to interesuje, a w przyszłości chcą robić coś zupełnie innego.

Żeby nie było, że nie na temat - denerwuje mnie kalendarz ATP na 2009 rok.

H
old hand
old hand
H Offline
Originally Posted by polskignom
Tudno, zeby kazdemu sie studia przydaly, skoro 3/4 konczy na zarzadzaniu lub pedagogice...ale studia na pewno pomagaja...i to bardzo.
bo dobry kierunek na pedagogice to super sprawa.

a bardziej poważnie, pedagogika jest chyba najrzadziej [a zapewne jednym z najrzadziej] wybieranym kierunkiem przez facetów. przynajmniej u mnie zawsze tak było, jest i pewnie będzie jeszcze w najbliższym czasie. jak sprawa wygląda w innych miastach nie wiem.

później idzie sobie student chłopak na res, kończy ją, i pracę dostaje od ręki. przekonywać chyba nikogo nie trzeba, że pewne placówki [np ZK z racji na swój charakter] preferują mężczyzn, których jest tak niewielu.

PS- denerwuje mnie, że mój pies jest idiotą i naciąga mnie na koszty.

N
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
N Offline
znasz przyslowie "jaki pan taki pies" ? laugh

Strona 28 z 30 1 2 26 27 28 29 30

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
5 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, Sensei, aker, ANZELMO, 11kera11), 11,827 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,313
Posty5,842,081
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026