|
|
old hand
|
|
old hand
Witam wkrótce będe zakładał konto na netellerze i mam takie pytanko: czy jest mozliwosc wybrania waluty PLN do transakcji w netellerze, przejrzalem temat i piszecie o kontach w euro, $ i przewalutowaniach przy wyplacie z karty nettelera, u wiekszosci buków mam konto w PLN i stad moje pytanie i jakie sa ew.oplaty przy wyplatach z bankomatu
pozdro. Style
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Dziś chciałem wypłacić kasę z karty a tu "kupa" bo straciła ważność. Co teraz?? Nowej nie widać...
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Jak moge zmienic walute na PLN ??
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jak moge zmienic walute na PLN ?? Nie da rady Jedyna opcja zmiany waluty to zamknąć stare i otworzyć nowe konto z inna walutą.
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Jak moge zmienic walute na PLN ?? Nie da rady Jedyna opcja zmiany waluty to zamknąć stare i otworzyć nowe konto z inna walutą. W takim razie jak moge zamknac konto, czy po otworzeniu nowego znowu bede musial przechodzic weryfikacje i czy posiadaja polski support ??.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jak moge zmienic walute na PLN ?? Nie da rady Jedyna opcja zmiany waluty to zamknąć stare i otworzyć nowe konto z inna walutą. W takim razie jak moge zamknac konto, czy po otworzeniu nowego znowu bede musial przechodzic weryfikacje i czy posiadaja polski support ??. Skontaktuj sie z supportem i opisz sprawe, poproś o zamknięcie konta być mógł otworzyć nowe. Polski support tylko telefonicznie. Niestety czeka cie ponowna weryfikacja w postaci telefonu na podany przez ciebie numer (weryfikacja danych) i wysłania skanu ID oraz rachunku z ostatnich 3 miesięcy (potrzebne do konta rozszerzonego)
|
|
|
|
|
Na pełnejjj kurrr...
|
|
Na pełnejjj kurrr...
Witam,
pam pytania, ktore moglbym zadac na livechat na Neteller ale moze tutaj pojawia sie szybciej niz dostanie sie na czat Neteller
1. Ile czeka sie na odpowiedz w sprawie zamowionej karty Neteller - po zlozeniu wniosku mam 'Wniosek o wydanie karty wstępnie opłaconej Twój wniosek jest w trakcie przetwarzania.'
2. Czy nalezy zlecic kolejny mikro przelew jezeli konto do ktorego wczesniej mprzelew byl robiony jest zamkniete ?
pozdrawiam, Łojro
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Tak wygladal harmonogram
18.09 - wyslalem im dokumenty 22.09 - uniewaznilem obecna karte 03.10 - wyslano nowa karte
Jeszcze nie dotarla
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
Od kilku dni bombardują mnie mailami, żebym wysłał im dokumenty (skany dowodu, karty, rachunku itp.) w celu kolejnej weryfikacji.
Też to dostajecie, czy to jakiś fake?
Wysyłać?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wysłałem im dokumenty do weryfikacji - dowód osobisty i rachunek za mieszkanie (woda, wywóz śmieci, itp.), lecz rachunek nie spełnia ich wymagań...
Wszystkie rachunki za prąd, telewizję kablową, itp. są adresowae na moją żonę. Moje pytanie zatem:
Co mam im wysłać zamiast rachunku, skoro konto bankowe też mam internetowe... Mam iść do banku i poprosić o wyciąg, czy wystarczy skan karty debetowej (kredytowej nie mam bo pewnie do buków zaczął bym za dużo przesyłać...)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wysłałem im dokumenty do weryfikacji - dowód osobisty i rachunek za mieszkanie (woda, wywóz śmieci, itp.), lecz rachunek nie spełnia ich wymagań...
Wszystkie rachunki za prąd, telewizję kablową, itp. są adresowae na moją żonę. Moje pytanie zatem:
Co mam im wysłać zamiast rachunku, skoro konto bankowe też mam internetowe... Mam iść do banku i poprosić o wyciąg, czy wystarczy skan karty debetowej (kredytowej nie mam bo pewnie do buków zaczął bym za dużo przesyłać...)
|
|
|
|
|
Na pełnejjj kurrr...
|
|
Na pełnejjj kurrr...
mam podobnz problem bedac zagranica nie korzystalem z netellera aby niezablokowac sobie konta, wracam po 3,5 miecha i dostaje maila abym wyslal dokumenty do ponownej weryfikacji  Wyslalem 2 razy [bank statement + ID] i za kadym razzem dostalem maila ze nie spelnia wymagan... bede musial zagadac na czacie co jest grane 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
U mnie byl za stary rachunek. Wyslalem ID i rachunek za prad + rolziczenia karty i zweryfikowali bez problemu za drugim razem (tj. jak rachunki byla nowsze)
WojtekK
|
|
|
|
|
member
|
|
member
czy ktoś się orientuje jak skończyła mi się ważność karty neteller to mam czekać na nową aż sami doślą czy ponownie trzeba zamawiać tak jak pierwszą?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Ja zamawialem nowa i przez jakis czas byla informacja, ze wniosek jest w trakcie przetwarzania. Teraz nie mam w menu informacji nt. karty - tez tak macie?
WojtekK
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Od kilku dni bombardują mnie mailami, żebym wysłał im dokumenty (skany dowodu, karty, rachunku itp.) w celu kolejnej weryfikacji.
Też to dostajecie, czy to jakiś fake?
Wysyłać? Też to dostałem, sam nie wiem czy wysyłać, po jakim czasie zablokują rachunek?
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Ja zamawialem nowa i przez jakis czas byla informacja, ze wniosek jest w trakcie przetwarzania. Teraz nie mam w menu informacji nt. karty - tez tak macie?
WojtekK Widze, ze temat zamawiania nowych kart jest znowu na topie. Moja karta jest wazna do konca pazdziernika i w zwiazku z tym pytanie. Nalezy sie upomniec o nowa karte, czy na stronie wystarczy zamowic nowa? Jaka jest dokladnie procedura, bo nikt chyba w temacie jeszcze nie napisal. Pozdr.
|
|
|
|
|
Na pełnejjj kurrr...
|
|
Na pełnejjj kurrr...
ja dostalem maila ze mam wyslac dokumenty w innym razie bede mial zawieszone konto od 1 listopada.
Jakis miesiac temu zamowilem moja 'pierwsza' karte na Neteller. Do piatku jeszcze widzialem ze zamowienie jest w okresie przetwarzannia, dzis wchodze i juz tej zakladki nie ma.
Czy karta juz zostala do mnie wyslana ?
pozdr, ŁOjro
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Dzis w zakladkach pojawily sie nowe karty dostepne poprzez Neteller. To chyba znaczy ze kart Globewallet juz nie bedzie. Jak na pierwszy rzut oka to wydaje mi sie ze warunki tamtych kart byly lepsze: mniejszy koszty przewalutowan oraz 3 EUR za wyplate przy czym teraz widze, ze to bedzie 4 EUR. Do tego jesli nie uzyjesz karty w miesiacu to dodatkowe 2 EUR oplaty. A moze ktos dostal juz nowa karte globewallet i jest ona takze dostepna jakas droga? Pozdr.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Jeszcze jedno co udalo mi sie wyczytac: max wyplata w ciagu dnia to 250 funtow, czyli 2x mniej jak w przypadku poprzednich kart. Widze ze poszli nie w ta strone co trzeba.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|