|
|
Live fast, die young
|
|
Live fast, die young
Tak juz konczac temat mononukleozy...mononukleoza to jest choroba, ktora przechodzimy RAZ w zyciu, a czasem sie zdarza,z e w ogole, badz przechodzimy ja niezauwazalnie (za knypka). Im wczesniej ja przechodzimy, tym jest bardziej podobna do zwyklej choroby i przez to czesto mylona.
Wiec tu tez przy okazji obalilem 1 mit...
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
Ancic choruje na mononukleoze.Ostatnio męczył gre w trzech setach. Tydzień temu oddał mecz walkowerem z powodu wysokiej goraczki[ mononukleoza] . Także tu raczej już masz wtope. O Del Potro nie musze pisać.To jest typ roku . Znowu ma mononukleoze?  co za gosc  Tak właśnie ta choroba wygląda, jak ktoś na prawdę na nią choruje 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tak się dzisiaj ułożyło.
Męski tenis Ilość:7 Wygranych:2 Bilans:-2,625
Kobiety tenis Ilość:7 Wygranych:5 +5,4
Premiership Ilość:1 Wygranych:0 -1
Championship Matches Ilość:6 Wygranych:1 -2
Rosja hokej KHL Ilość:5 Wygranych:3 +6,55
Szwecja hokej Ilość:2 Wygranych:1 +0,7
Finlandia hokej Ilość:4 Wygranych:2 +2,475
Szwajcaria hokej Ilość:5 Wygranych:2 -0,05
Austria hokej Ilość:2 Wygranych:2 +5,05
LO Anglia piłka Ilość:3 Wygranych:0 Zwroty:3 -1
LT Anglia piłka Ilość:5 Wygranych:1 Zwroty:2 +0,6
Jeszcze w nocy jest NHL.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Copa del Rey to chyba raj dla grających w ten sposób. Dogi, ze zwycięstwem wycenianym po kursie 7 wygrywające 5-0  Ciekawe ile warty byłby dokładny wynik? Pewnie z 3000.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Na wolnym rynku oczywiście. Bo u buka to pewnie 101 
|
|
|
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
|
|
N Bład tkwi w jednakowej stawce na kazdy mecz moim zdaniem.Gdyby odjac mecze Feda,Nadal ,Djoko ta statystyka wygladałaby zupelnie inaczej a gdyby jeszcze usunac mecze zawodnikow z pierwszej 10 ( nie liczac Denki) w Szlemach to juz ten minus nie bylby taki znaczny lub wcale by go nie bylo   testowac system testowac
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
Bład tkwi w jednakowej stawce na kazdy mecz moim zdaniem.Gdyby odjac mecze Feda,Nadal ,Djoko ta statystyka wygladałaby zupelnie inaczej a gdyby jeszcze usunac mecze zawodnikow z pierwszej 10 (nie liczac Denki) w Szlemach to juz ten minus nie bylby taki znaczny lub wcale by go nie bylo  Dobra wywaliłem wszystkie spotkania z kursem poniżej 1,05 i minus zmniejszył się od razu z -24251 j na -23066 j  Dodam, że było tych spotkań 52 w całym sezonie i tylko dwa razy nie weszły (po kursach 25 i 24). Biorąc pod uwagę normalne turnieje ATP (nie licząc szlemów) to minus zwiększył się z -8474 j do -11689 j Grając na faworytów ogólny plus z wszystkich turniejów podniósł się z 7160 j do 7505 j i yield się troszeczkę powiększył  ------------ Dobra usunąłem jeszcze z ciekawości wszystkie kursy poniżej 1,1 i tutaj niespodzianka, bo minus zmniejszył się z tych -23066 j do -18844 j. Nie licząc jednak szlemów minus się podniósł z tych -8474 j do -10279 j. Grając na faworytów plus z wszystkich turniejów wyniósł teraz 7556 j, więc też się podniósł o 400 j. No i yield przekroczył prawie barierę 3%. Jeszcze Rafał chcesz pogdybać ? Mame oszukasz, tate oszukasz, ale matematyki nie oszukasz  I jestem przekonany, że podobne wyniki wyszłyby jakby tak przeanalizować inne sporty, gdzie buki dość dokładnie szacują prawdopodobieństwo, czyli piłka + sporty amerykańskie. Oczywiście mówie tutaj o dużej próbie meczów (co najmniej 2 tysiące spotkań).
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Grając na każdego bez wyjątku doga, we właśnie zakończonych playoffach baseballu bylibyśmy do przodu około 25% (nie mam przy sobie dokładniejszych wyliczeń). No ale to tylko 32 mecze.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Przypadek. Grajac przez cały sezon w ten sposób, szybko bys sie zniechecił.
|
|
|
|
|
a.k.a. "DOMINICCA"
|
|
a.k.a. "DOMINICCA"
32 mecze do statystyki ale wracając do tematu tu się będą działy cuda , wianki : http://www.sport.pl/tenis/1,64987,5836046,Radwanska__Nie_chce_byc_w_10__najlepszych.html A tak wogóle, to wydaje mi się ,że kursy są zaniżane przy pierwszym przełamaniu i warto wtedy leyować. Ale jeszcze jestem za słaba na taką gre, ponieważ nie znam kursów wyjściowych przy poszczególnych etapach w gemach.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Grając na każdego bez wyjątku doga, we właśnie zakończonych playoffach baseballu bylibyśmy do przodu około 25% (nie mam przy sobie dokładniejszych wyliczeń). No ale to tylko 32 mecze. Grając przeciwko Yankees cały sezon też chyba, można byłoby wyjść na plus. Ale to już ograny temat W przyszłym sezonie, aż tak dobrze może nie być.
|
|
|
|
|
|
|
Z Yankeesami to bylo dobre kilka lat temu i sie sprawdzilo na yield ponad 20% o ile pamietam, ale teraz to szczerze watpie aby to byla dobra metoda, bo w tamtych czasach bukmacherzy niesamowicie zanizali kursy na Yankesow, teraz to szczerze mowiac nie wiem na kogo zanizali, poewnie na red sox.
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
Grając na faworytów ogólny plus z wszystkich turniejów podniósł się z 7160 j do 7505 j i yield się troszeczkę powiększył  Dobra dzisiaj dokonałem dokładniejszych obliczeń 2007 roku na kursach w Pinnacle i wyszło, że jednak ostatnio źle to policzyłem. Tzn. poprzednio przyjąłem za trafiony każdy kurs poniżej @2, ale wtedy liczył także mecze gdzie kursy na obu zawodników były poniżej @2. Teraz dokonałem korekty tak, aby liczone były tylko zwycięstwa faworyta, gdy kurs na niego był niższy od kursu na drugiego zawodnika. No i na próbie 2673 typów przy stawce 100 j grając na faworytów plusu by nie było, tylko minus uwaga -8,9 j, a więc kwestia jednego trafionego meczu po kursie @1,1 i byłby baaardzo "letki" plus. Oczywiście grając najwyższy kurs na rynku plus byłby trochę większy. Gdyby grać na niespodzianki byłoby -19498 j, czyli tutaj nic się nie zmieniło, że grając w ciemno wyższe kursy byłby gigantyczny minus. W tym roku dla Pinnacle na próbie 2568 spotkań grając ślepo faworytów byłoby -1779 j, a na underdgoów -21005 j. Generalnie więc nie idzie zarobić grając ślepo i w jedną i w drugą stronę, ale już totalnie idiotycznym pomysłem jest granie ślepo niespodzianek na dłuższą metę.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|