Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 5 1 2 3 4 5
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Originally Posted by lelu
Zakladam, ze nie masz adresow do noclegowni ? Bo napisales, ze byles tam dosc dawno... smile

pozdro

EEE, jestem tam co roku przynajmniej raz grin
Teraz byłem w marcu;-)
http://www.zieleniec.pl/?gdzie-szuka%E6-noclegu,37

powyzej masz link do wszystkich noclegów, spałem we wszystkich starszych ośrodkach, w tych ktore sa nowe niedawno zbudowane maja "alpejskie" ceny i zupelny brak klimatu,
Atmosfera najlepsza w Jagience i Mieszku,

Mozesz tez szukać noclegow w Dusznikach i tam zawsze znajdziesz tylko trzeba na stoki dojezdzac wiec lepiej spac w samym Zielencu, bo jak wypijesz piwko na stoku to na wyjezdzie wieczorem stoi zawsze "suka" z niebieskimi spryciarzami i tylko czatuje jak napelnic kieszen wiec gra nie warta świeczki grin

Bonus: Unibet
Tak w ogóle to tutaj:
http://www.twojapogoda.pl/
fajne miejsce do sprawdzania pogody, dość rzetelne prognozy no i opcja 16dniowej prognozy.

Jeszcze co Kaprun w Austrii, praktycznie jedyna miejscowość w Alpach gdzie spadło sporo śniegu, ja chyba się skusze i pod koniec miesiąca tam się wybiorę na otwarcie sezonu:)

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
swietnie smile dzieki bardzo, przydadza sie na pewno te linki i info smile
Jutro ide zagrac w lotka w takim razie.. ;] laugh

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ma ktos z Poznania albo Torunia trasnport na stoki za mniej wiecej 3 tygodnie ? Samochodu nie mamy , Busy chyba tez drogie, orientuje sie ktos ile kosztuje przejazd busem do Austrii badz Włoch z nartami ?

veteran
veteran
Ja właśnie wróciłem z Austrii, więc pozwole sobie podzielić sie swoimi wrażeniami. Byłem w Pitztal, do tej pory jeździłem głównie do Czech, jednak nawet Spindlerowy Mlyn teraz wydaje mi sie przestarzały. To mój pierwszy wyjazd na lodowiec i jestem mile zaskoczony. Jest to mały ośrodek, około 30km tras zjazdowych. Najwyżej położony ośrodek narciarski w Austrii, można wjechać na wysokość 3,440m a widoki są wspaniałe. Pogoda dopisała, przez 4 dni cały czas słonecznie, temperatura -3 stopnie ale czułem jakby było 20. Z rozmów z napotkanymi osobami dowiedziałem sie, że taka pogoda tutaj to naprawde rzadkość, gdyż najczęściej jest pochmurnie i mocno wieje wiatr. Do ośrodka prowadzi malownicza droga wzdłuż doliny otoczonej z każdej strony górami. Najbardziej zdziwiony byłem w pierwszym dniu kiedy przyjechałem pod dolną stacje ośrodka na wysokości 1700m i po drodze nigdzie nie było choćby śladów śniegu, okazało sie że na lodowiec jedzie sie podziemną kolejką długą na 3650m. Za to na górze śniegu było pod dostatkiem, trasy bardzo dobrze przygotowane i szerokie, na jednej z nich trenowały kadry narodowe Austrii, Szwajcarii, Japoni, Norwegii i młodzicy z Rosji więc można było popatrzeć na wyczyny najlepszych.
Z racji długiego weekendu w ośrodku było bardzo dużo Polaków, takiej ilości nie widziałem nawet w Czechach, w niedziele co 3 osoba to nasz rodak, a poniedziałek i wtorek to praktycznie sami Polacy i Francuzi. Jedyny minus to niskie ciśnienie w okolicach 720 hPa, co powodowało u niektórych znajomych problemy z sercem.

Jeśli chodzi o koszty to karnet na 4 dni kosztował 115 Euro, nocleg w Tyrol Haus 18euro za dobe, tak więc naprawde korzystnie, jedyny minus to drogie wyżywienie, np. na stoku zupa + piwo to 10 euro.

old hand
old hand
Nie chce tworzyć nowego topicu, dlatego napisze w tym, jako ze chodzi o Poprad smile
Mam pytanie czy był ktos na sylwestra w Popradzie i jak tam jest?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A ja jestem ciekawy na jakich nartach śmigacie smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ja na białych. Tylko nie wiem czy słowo "śmigacie" jest tutaj odpowiednie...

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline

Zima przyszła nawet do Poznania hura
Deska spakowana i w piątek pierwszy kontakt ze świeżym puchem grin

wieczny student
wieczny student
A byliście kiedyś w Krynicy Górskiej?
Bo wybieram się tam na Sylwestra, a nigdy wcześniej tam nie byłem. Jak stoki, kluby, bary?

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
U mnie za cieplo... opady weekendowe sie rozpuszczaja. Dawac -5 i niech snieza na pobliskich pseudostokach ;-)

U mnie za cieplo... opady weekendowe sie rozpuszczaja. Dawac -5 i niech snieza na pobliskich pseudostokach ;-)

Do Zieleńca wpadaj, słyszałem że Hagii już deskę posmarował i pojawi się na otwarciu sezonu, mam nadzieję go poznać i wysępić jakieś ciekawe sztuczki laugh

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Originally Posted by Biszop
Zima przyszła nawet do Poznania hura

Tu wrecz odwrotnie, zaczyna topniec.

P
Live fast, die young
Live fast, die young
P Offline
Originally Posted by podstawek87
Bo wybieram się tam na Sylwestra, a nigdy wcześniej tam nie byłem. Jak stoki, kluby, bary?

Jest gdzie pozjezdzac, ale bez przesady...dla mnie uczacego sie wtedy jazdy bez trzymanki na nartach bylo wystarczajaco...Krynice wspominam pozytywnie, male miasteczko z bardzo fajnym, gorskim klimatem otwarte dla turystow...

P
Live fast, die young
Live fast, die young
P Offline
Originally Posted by polskignom
Originally Posted by podstawek87

Jest gdzie pozjezdzac, ale bez przesady...dla mnie uczacego sie wtedy jazdy bez trzymanki na nartach bylo wystarczajaco...Krynice wspominam pozytywnie, male miasteczko z bardzo fajnym, gorskim klimatem otwarte NA turystow... wink

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline

Do Zieleńca wpadaj, słyszałem że Hagii już deskę posmarował i pojawi się na otwarciu sezonu, mam nadzieję go poznać i wysępić jakieś ciekawe sztuczki laugh

Chetnie, ale samemu to jakos tego nie widze...a z ebrac znajomych to ciezko troche ;// Bo to studia bo to tamto i tak to jest.. Ja nie mialbym nic przeciwko nawet zeby posniezlo w okolicy, nauczylbym sie skrecac i nie wywracac chociaz wiec wstydu by nie bylo na innych bardziej uczeszczanych stokach smile

Biszop, Ty do zielenca smigasz ?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ja wczoraj jezdzilem po okolicznych i kieleckich stokach patrzac na ich przygotowania do sezonu, ale narazie jedna wielka cisza frown

Chetnie, ale samemu to jakos tego nie widze...a z ebrac znajomych to ciezko troche ;// Bo to studia bo to tamto i tak to jest.. Ja nie mialbym nic przeciwko nawet zeby posniezlo w okolicy, nauczylbym sie skrecac i nie wywracac chociaz wiec wstydu by nie bylo na innych bardziej uczeszczanych stokach smile

Biszop, Ty do zielenca smigasz ?

Yo, jako stary "góral" z Poznania co roku na otwarcie sezonu, Nie wiem tylko co z Hagii'm, nie pisze nie dzwoni... frown

Strona 2 z 5 1 2 3 4 5

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
4 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, aker, burbon, poozon), 1,487 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,285
Posty5,834,863
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025