tak na marginesie nie wiem czy slyszeliscie że za około 50 lat (daj Bóg zebysmy wszyscy dożyli ) temperatura w naszej strefie ma SPAŚĆ o około 10 stopni w poszczególnych porach roku tzn lato max 20, zima -20 w dzien itd. a wszystko paradoksalnie przez topniejący teraz lód i ochładzanie i "osładzanie" się prądu płnatlantyckiego
aa tak przy okazji polecam na długie zimowe wieczory ciekawą "odmianę" Wikipedii
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Strona_główna
niebosko jest opisana Czarnogóra
"Każdy Czarnogórzec pięć razy dziennie jest wzywany ze szczytu Czarnej Góry do rzucania obelg w stronę Serbii. Czarnogóra byłą pierwszym krajem, jaki powstał na świecie. Nigdy nikt go nie podbił, ewentualnie sam wchodził w małżeństwo z rozsądku, nawet jeśli myślał, że podbiło Czarnogórę Językiem urzędowym od wielu wieków w Czarnogórze jest serbsko-turecko-chorwacko-hercegowiński, znany też jako gwara czarnogórska. W tym języku słowo Serbia oznacza „zło największe”, a Serb „zło wcielone” oł dżijzes
Czytałem niedawno wywiad z profesorem w którymś z polskich serwisów. Było tam sporo informacji. M. in. że ilość wytworzonego przez "człowieka" CO2 wynosi ok. 4,7% całości na świecie oraz były podane historyczne wskazania tych ociepleń i wyziębień.
Ryan20 - to o cyzm piszesz już było bodajże w XVIII wieku, ale nie jestem pewny.
co do globalnego ocieplenia to polecam obejrzeć Great Global Warming Swindle dostępny na torrentach i są polskie napisy wszystko ładnie opisane i oparte na dowodach
Ale to trzeba mieć nerwy... A dodatkowo wszystko się trzęsie i telepie. Mam dziwne wrażenie, że sporo osób widzi całe swoje życie przed oczami...
Super sprawa, podobna kolejka jest w Cedar Pointcie w USA tuż przy granicy z Kanadą, niestety nie miałem okazji się nią przejechać bo w kolejce trzeba było czekać ok 3 godziny. Na owe czasy (2004 rok) była to najszybszy roller coaster na świecie, jego prędkość dochodziła do prawie 200km/h. Żałuje że nie miałem na tyle cierpliwości żeby ustawić się w kolejce i doświadczyć na sobie tej "przygody" ale jak patrzyłem z boku na ludzi biorących udział już w rajdzie to gemby wykrzywiało im na wszystkie strony. Wiele w stanach jest bardzo fajnych kolejek górskich i roller coasterów, na początku jest strach ale pozniej nie mozesz sie doczekac kolejnego razu i wrażeń ciągle CI mało
http://en.wikipedia.org/wiki/File:GL-X-Flight.jpg - to mój pierwszy w życiu roller coaster na którym miałem okazję się przejechać. Rajd trwa ok 2 minuty praktycznie cały czas lecisz (jedziesz) z twarzą do dołu, tuż nad ziemią - po tym pierwszym razie miałem ręce zbielałe od kurczowego ściskania uchwytów (bałem się że wypadnę), a z biegiem czasu i kolejnymi przejażdzkami już nie dośc że jeździłem "bez trzymanki" to jeszcze nagrywałem aparatem wszsytko dookoła
Ogólnie zabawa jest przednia na tego typu ustrojstwach, pierwszy raz to strach i ogromna adrenalina, a później już tylko adrenalina
numery stron na dole przelaczamy z wcisnietym CTRL, wtedy komunikat o niebytnosci artykulu otwiera sie w oddzielnej karcie nie wadzac niczemu. no to do lektury
'W Łodzi znalazłem również żonę. Agnieszka mieszkała w pobliżu i miała psa Hadżiego. Któregoś dnia siedziałem w domu i przez otwarte okno usłyszałem, że ktoś woła - "Hadżi, Hadżi". '
'W Łodzi znalazłem również żonę. Agnieszka mieszkała w pobliżu i miała psa Hadżiego. Któregoś dnia siedziałem w domu i przez otwarte okno usłyszałem, że ktoś woła - "Hadżi, Hadżi". '