Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 4 1 2 3 4
-
veteran
veteran
Originally Posted by mav2007
Originally Posted by -Adrian-
Ekhmm, przepraszam najmocniej że się wcinam, ale mam następujące pytanko, poniekąd związane z bankowością.
Otóż dziś rano zleciłem wypłatę 1100 zł w bankomacie. Problem polega na tym, że wziąłem tylko 50 zł, bo reszta siedziała tak głęboko że nie byłem w stanie ich dosięgnąć. Bankomat resztę zachował. Oczywiście stan wynosi tyle jak bym wziął to 1100zł.
Przeprowadzając dalsze eksperymenty zauważyłem, że pieniądze których wypłatę zlecimy, a nie odbierzemy (bankomat po 30 sekundach chowa nie wzięte pieniądze) giną z konta.
Zadzwoniłem na infolinię i koleś stwierdził że trzeba będzie złożyć reklamację.
Ktoś doświadczył czegoś potrzebnego ??

Generalnie zglaszasz reklamacje w swoim banku (tym ktorego karty uzywales). Jesli to jest bankomat obcego banku to nie zaszkodzi rowniez tam zajsc do oddzialu - moze to przyspieszyc procedure. Twoj bank kontaktuje sie z bankiem/firma obslugujaca dany bankomat i po ustaleniach pieniadze wracaja. Niestety - ale zazwyczaj zajmuje to ok. 14 dni.

Jaki bank? Bo jesli mBank to szykuj sie ze kase odzyskasz srednio po 60 dniach (a w praktyce jest wiele przypadkow ze po ok 90 dniach, a nawet po 180 dniach).

Bank Pekao SA . Pieniądze brałem z bankomatu w tymże samym banku. Koleś na infolinii mówił coś o 30 dniach, możliwe że wcześniej, czego sobie życzę smile

Bonus: Unibet
C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Czy nasze banki (poza Nordea) oferują już tokeny w ramach bezpiecznego dostępu do konta, czy wszyscy nadal bawią się w jakieś jednorazowe kartki zdrapki, itd.?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Conrad
Czy nasze banki (poza Nordea) oferują już tokeny w ramach bezpiecznego dostępu do konta, czy wszyscy nadal bawią się w jakieś jednorazowe kartki zdrapki, itd.?
Kredyt bank na pewno też daje tokeny

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Na czym polegaja ów tokeny ?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
BGŻ ma również tokeny wink

A
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A Offline
Lucas Bank tez ma

Tenis Trader
Tenis Trader
W mBanku od ponad roku jednorazowe hasła przychodzą mi na komórkę. To jest dopiero wygoda wink

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
gorzej zgubic komorke ;P

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Originally Posted by lelu
gorzej zgubic komorke ;P

Kupujesz nowa, nowy numer (lub stary, tzn idziesz do operatora, mowisz ze ci ukradli karte SIM, placisz 50 pln i za dzien czy dwa masz duplikat karty SIM - ze starym numerem - a stary SIM przestaje dzialac) - i zglaszasz do banku zmiane numeru. A w ogole najlepiej zglosic to do banku od razu - zeby CI nic z konta nie wyplacil.

Ja mam smsy z BZWBK i mBanku, a zona token GSM (aplikacja Java na komorce) z Eurobanku.

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Wlasnie tyle zachodu, a karty kodow ze soba raczej nie nosisz a wiec i jej nie zgubisz.. co jest plusem i minusem w sumie bo skadstam nie skorzystasz z przelewu smile Naglego, bo jadac gdzies dalej na dluzszy okres zawsze mozesz karte ze soba zabrac

Nie ma wiec chyba idealnego rozwiazania smile

Kto mi powie na czym polegaja te tokeny ?
I czy ktos ma konto w Alior banku ?

Tenis Trader
Tenis Trader
Jak nie ma idealnego rozwiązania to wybierasz to, które ma najwięcej plusów. Karty kodów i tokeny przegrywają w przedbiegach z smsami jeśli chodzi o wygodę i bezpieczeństwo.

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
odradzam Inteligo, dla mnie o wiele lepsze ING.

jpl Offline
a.k.a. "Klajd Frog"
a.k.a. "Klajd Frog"
Originally Posted by jerome

a moglbys napisac dlaczego odradzasz Inteligo?

Exp Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
rowniez uwazam ze smsy rzadza smile

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
Originally Posted by Klajd Frog

oczywiscie, po pierwsze to PKO BP:), a tak powaznie:
-platne przelewy
-bank bardzo dlugo przetrzymuje pieniadze, np nie licz na szybkie przeslanie pieniedzy gdziekolwiek (lub otrzymanie), ja mam zlecenie stale na konto do tego samego banku i idzie.... dwa dni, a w Slaskim przelewy gratis, przelewy w tym samym banku w czasie rzeczywistym, a do innych bankow o wiele szybciej, mam konto gratis.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ja również ma w ING i nie narzekam smile

A
old hand
old hand
A Offline
"a do innych bankow o wiele szybciej"

Istnieje takie cos jak sesje "elixir" (wymiana pomiedzy bankami) wiec zalezy o ktorej wysylasz i na jaka sie zalapiesz. Szybkosc nie ma tutaj nic do rzeczy.

Y
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Y Offline
Originally Posted by Klajd Frog

oczywiscie, po pierwsze to PKO BP:), a tak powaznie:
-platne przelewy
-bank bardzo dlugo przetrzymuje pieniadze, np nie licz na szybkie przeslanie pieniedzy gdziekolwiek (lub otrzymanie), ja mam zlecenie stale na konto do tego samego banku i idzie.... dwa dni, a w Slaskim przelewy gratis, przelewy w tym samym banku w czasie rzeczywistym, a do innych bankow o wiele szybciej, mam konto gratis.

co Ty za glupoty wypisujesz... z Inteligo do innego konta w PKO BP idzie w czasie rzeczywistym, a do innych bankow to tak jak wszedzie, zalezy jakim elixirem poleci

ogolnie to w kazdym banku mozna zalozyc ciekawe konto, najlepiej wybrac je pod kątem bankomatow i placowek w poblizu miejsca zamieszkania czy uczelni lub pracy do ktorej chodzimy, bo co mi po koncie w mBanku jak musze jechac 20 minut do najblizszego wplatomatu czy bankomatu gdzie wyplace kase? mam konto w Inteligo i w promieniu 300 metrow od domu mam 2 bankomaty PKO i jeden na uczelni gdzie studiuje

Tenis Trader
Tenis Trader
Ogólnie rzecz biorąc to z bankami jak z bukami, trudno znaleźć jednego najlepszego i zawsze lepiej mieć konto w więcej jak jednym buku/banku. Ja mam w trzech i mi to wystarcza. Mbank ma tyle plusów na tle pozostałych banków, że nie chce mi się ich nawet wymieniać, a z Inteligo i ING korzystam głównie ze względu na pobliskie bankomaty i "namacalne" placówki.

GRILL MASTER
GRILL MASTER
Ja jednak nalegam, żebyś wymienił chociaż parę zalet mbanku smile

Strona 2 z 4 1 2 3 4

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, Sensei, rafal08, ANZELMO, Lukasz111, rymoholik, 11kera11), 11,075 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,310
Posty5,841,283
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026