Chodzi o ten album który ta dziewczynka trzyma w rękach- jest tam zdjęcie jej samej na tle płonącego domu- zdjęcie to stało się sławne przez wyraz twarzy tej dziewczynki, który wskazywał na to, że to ona podpaliła ten dom. To zdjęcie z albumu można uznać zdjęciem życia autora.
P.S. To zdjęcie zawsze kojarzyło mi się z książką "Podpalaczka" S. Kinga
W niedzielę padnie historyczny rekord narciarstwa alpejskiego, kiedy w jednych zawodach Pucharu Świata - w slalomie kobiet w Zagrzebiu - wystąpią trzy norweskie siostry. 19-letni Nina i 22-letnia Lene Loeseth występują w Pucharze Świata już od dwóch lat. W piątek dołączyła do nich 17-letnia Mona i siostry we trójkę wystartują w slalomie w Zagrzebiu. Norweska prasa pisze o nich jako o "dzisiejszym wydaniu dramatu Czechowa".
Trener kobiecej reprezentacji alpejskiej Norwegii Wolfgang Frandl uważa, że - wszystkie trzy siostry z roku na rok osiągają coraz lepsze rezultaty, a za dwa lata będą w czołówce Pucharu Świata. "Powołałem Monę, ponieważ świetnie spisywała się w Pucharze Europy i uważam, że nadszedł jej czas na Puchar Świata. Poza tym trzy siostry w jednej konkurencji "to jest coś" - powiedział Frandl.
Siostry Loeseth pochodzą z Alesund i zaczynały jeździć na nartach już w wieku dwóch lat po okiem ojca, byłego alpejczyka, który specjalnie dla nich ukończył kurs trenerski. Teraz, po wyjeździe trzech córek z domu, zajmuje się szkoleniem czwartej - 12-letniej Lise.
- Już wkrótce i ona dołączy do reprezentacji i będziemy mieli norweskie cztery siostry - zapowiedział Terje Loeseth. za sportowefakty
Euzebiusz Smolarek zdobył swoją pierwszą bramkę w spotkaniu "o stawkę" od czasu swojego przybycia do Anglii. Polakowi występującemu w Bolton Wanderers udało się strzelić bramkę w spotkaniu Pucharu Anglii z Sunderlandem.
Euzebiusz Smolarek zdobył swoją pierwszą bramkę w spotkaniu "o stawkę" od czasu swojego przybycia do Anglii. Polakowi występującemu w Bolton Wanderers udało się strzelić bramkę w spotkaniu Pucharu Anglii z Sunderlandem.
"Uprzejmie donoszę, że we wczorajszym meczu mojej drużyny sędzia wypaczył wynik. Przypuszczam, że spotkanie było ustawione" - tego typu korespondencja od kilku miesięcy trafia do wrocławskiej prokuratury. czytaj dalej...
Nie trudno się domyślić, że nadawcami donosów są kibice, którzy śledzą poczynania sędziów na każdym szczeblu rozgrywek, i gdy tylko mają wątpliwości co do jakości ich pracy, zawiadamiają prokuraturę o swoich podejrzeniach. Jak zdradza dziennikarzom tvp.info naczelnik wrocławskiego wydziału przestępczości zorganizowanej Prokuratury Krajowej Edward Zalewski, część z tych informacji jest bardzo dokładnych i znajduje potwierdzenie we wcześniej zebranych materiałach.
Rozczarują się jednak ci, którzy przy pomocy anonimowego donosu chcieliby zemścić się na arbitrze za porażkę swojej ukochanej drużyny. Każda informacja jest bowiem dokładanie sprawdzana, m.in. za pomocą specjalnego programu do analizy kryminalnej.
"To bardzo budujące, że kibice chcą pomagać śledczym, bo wszyscy mają ochotę skończyć z bagnem w piłce nożnej. W nowym roku życzyłbym środowisku piłkarskiemu uczciwej gry i dobrych wyników, wywalczonych na boisku a nie wyreżyserowanych poza nim" - skomentował w rozmowie z tvp.info minister sportu Mirosław Drzewiecki.
Dzisiaj przypadkiem natrafiłem na tą stonkę Otóż znajdują się na niej filmy ( głównie z lektorem) DVDrip, muzyka, gry, software, i duperele do telefonów Wszystko do pobrania z RS miłego korzystania, mi graficznie bardzo się podoba