Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 21 z 27 1 2 19 20 21 22 23 26 27
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Filmik dobry nawet kilka fantow pewnie gdzies sie wala po piwnicy. Dobry byl tez bodajze "wiroloplat" taki samolot z cienkiego tworzywa z wirujacymi skrzydlami na dratwie przyczepiony.

Mialem chyba ze 4 lata i taka duza czerwona pile gumowa zeby w chacie za duzych szkod nie narobic grin ( jakos kopanie pily w tamtych czasach bylo przyswajane od malego laugh ) a ze maly i niski to ciotki wujki zawsze Buncol i Buncol do mnie jak z ta pila latalem. To raz im odpowiedzialem ze ja nie Buncol tylko Boniek. Wszyscy zdziwieni i sie pytaja a czemu? A ja na to bo lepiej szczela gole grin opowiesc krazy za mna do dzis opowiadana przy kazdym spotkaniu rodzinnym smile

Bonus: Unibet
L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
hehe mi sie przypomnialo, jak za malolata odsniezalo sie boisko asfaltowe zeby ponagniatac w gale.. a teraz to nawet sie nie chce ruszyc dupy i pograc

Ana <3
Ana <3
fju, fju. filmik mi sporo przypomniał frown

Swoją drogą, czyja to wina? Dzieciaków rocznik '95 czy rodziców rocznik '70 born in the PRL?
Ja byłem dzieckiem kryzysu, kilku z Was dziećmi Gierka, (T-error był dzieckiem Uranosa i Gai, więc nie mieszajmy Go w te tematy). No więc o co chodzi? Za wszelką cenę chcecie dać dzieciakom to, czego Wy nie mieliście, wzory z MTV, pęd za pieniądzem, a dzieciak to tylko przystawka?

nie jarzę bazy.

Ana <3
Ana <3
to elektro z 24 sek to sportowa niedziela? dobrze jarzę?

I see dead people
I see dead people
Mówi współczesny gimnazjalista:

- Jak mi starzy trują, że kiedyś ... że za komuny to nic w sklepach nie było, tylko ocet i smalec, to ja nie wierzę. Normalnie nie wierzę! No może w jakimś osiedlowym sklepiku na zadupiu. Ale w Carrefourze?

laugh

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by Llama
fju, fju. filmik mi sporo przypomniał frown

Swoją drogą, czyja to wina? Dzieciaków rocznik '95 czy rodziców rocznik '70 born in the PRL?
Ja byłem dzieckiem kryzysu, kilku z Was dziećmi Gierka, (T-error był dzieckiem Uranosa i Gai, więc nie mieszajmy Go w te tematy). No więc o co chodzi? Za wszelką cenę chcecie dać dzieciakom to, czego Wy nie mieliście, wzory z MTV, pęd za pieniądzem, a dzieciak to tylko przystawka?

nie jarzę bazy.

laugh

a graliście w tysiąca na trzepaku ? tongue

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
w tysiaca? chyba w wojne lub w Piotrusia wink

Pooh-Bah
Pooh-Bah
smile nie w takiego tysiąca tongue
To było coś a'la warszawa, na początku na bramce stawał ten kto najmniej żonglerek zrobił smile Potem ten kto przestrzelił (+wycieczka po piłkę:))
A punktacja była bodajże bramka - 50, słupek - 100, poprzeczka - 200 a spojenie chyba 500.
I Komu się uzbierał 1000 to miał problem i wymyślało się karę laugh

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
U nas to się nazywało gra "w dupę" laugh

Kto zrobił najmniej żonglerek stawał na bramce, a reszta starała mu się strzelić trzy bramki z rzędu, mogąc tylko raz dotknąć piłki (jeżeli się żonglowało, to można było nieskończenie wiele razy dotykać). Gdy ktoś spudłował, to stawał na bramce w miejsce poprzednika. Osoba, która wpuściła trzy bramki z rzędu dostawała od pozostałych uczestników gry soczystego kopa w dupę. Stąd nazwa gry laugh

I see dead people
I see dead people
Jak ja w to grałem było to trochę bardziej skomplikowane wink
Trzeba było strzeli 5 goli, później każdy strzelał karnego i jeśli strzelił to albo: dawał kopa w dupę bramkarzowi, albo strzelało się z ok 5 metrów piłką w nachylonego tyłem do piłki bramkarza wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
aha tongue
u nas to sie nazywalo 15, zasady te same tylko inna punktacja - normalny gol noga strzelony 1, glowka 5, przewrotka 10 a kanal jak ktos zalozyl ( lub tzw sito ) to 15, gralo sie do 15, pozniej karne, kto strzelil kopal w tylek, bramkarz jak zlapal pilke lecaca w powietrzu to mogl powiedziec stop i rzucal grajacych w polu jak trafil to ten trafiony stawal na bramke a jak grajacy dal rade zlapac i rzucic w bramkarza, to mogl to wykorzystac i nie isc na bramke w najblizszej okazji, cos takiego wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
rzucanie pilka mialo miejsce w czasie gry do 15 a nie w trakcie karnych - oczywiscie wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
dokładnie, zapomniałem o karnych wink

Z
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z Offline
No w niemca się grywało. Do 7 się kasowało, po 7 się zapisywało i jak jeszcze raz stał na bramce to od tej liczby mu się liczyło. Do 14, a później karne. Słupek ratuje, poprzeczka rujnuje, a jak z głowy się spudłowało to się nie szło na bramkę wtedy. Ale to dawne dzieje, więc nie pamiętam dokładnie. A naklejki panini z mundialów zbieraliście? A jaka wtedy moda na koszulki zagranicznym klubów była to szok. Sam miałem jakiś unikat Juventusu, ale takie dziwne barwy niebiesko-żółta. Natomiast koszulkę jak Ronaldo z Barcelony mam do dzisiaj. Jest super, tylko już ciężko mi się w nią zmieścić frown

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A jam mam jeszcze koszulkę Brazylii z czasów gdy Ronaldo nazywany był Ronaldinho. Tak, tak były takie czasy grin Dopiero później to skrócili i został Ronaldo, a za jakiś czas pojawił się ten właściwy Ronaldinho wink

I see dead people
I see dead people
Ja miałem Zico i Socratesa laugh

I see dead people
I see dead people
Originally Posted by [T
-error]Ja miałem Zico i Socratesa laugh

Tzn gdyby były to bym miał frown
Bo nie było ... smirk

pokakulka
pokakulka
Jak Ty byles mlody to jeszcze nikt koszulek nie wymyslil chyba wink

C
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
C Offline
Originally Posted by zostać modem_MLS
No w niemca się grywało. Do 7 się kasowało, po 7 się zapisywało i jak jeszcze raz stał na bramce to od tej liczby mu się liczyło. Do 14, a później karne. Słupek ratuje, poprzeczka rujnuje, a jak z głowy się spudłowało to się nie szło na bramkę wtedy. Ale to dawne dzieje, więc nie pamiętam dokładnie. A naklejki panini z mundialów zbieraliście? A jaka wtedy moda na koszulki zagranicznym klubów była to szok. Sam miałem jakiś unikat Juventusu, ale takie dziwne barwy niebiesko-żółta. Natomiast koszulkę jak Ronaldo z Barcelony mam do dzisiaj. Jest super, tylko już ciężko mi się w nią zmieścić frown

tez mialem koszulek Barcy z Ronaldo laugh do tego Weah z Milanu grin no naklejki to byl obowiazek! mundial! Liga Polska! NBA! grin i czasy jak NBA lecialo na TVP2 cool no i Magic Basketball za grube PLNy tongue

Ana <3
Ana <3
U mnie ta gra, to był 'dupal'. Bramki oczywiście z volleya.

Strona 21 z 27 1 2 19 20 21 22 23 26 27

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
12 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, rafal08, 11kera11, rymoholik, Akhu, betowiec, aker, Sensei, forty, JelineK, $-man, alfa), 2,689 gości, oraz 18 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,832,969
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025