Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 14 z 14 1 2 12 13 14
A
old hand
old hand
A Offline
Originally Posted by ziutek123
Zastanawiałem się czy jedyną zaletą (ale jakże ważną) posiadania konta a przede wszystkim karty Netellera jest anonimowość wypłat przed US? Bo opłaty są: za nie korzystanie przynajmniej raz w msc, za każdą wypłatę, 2,95% za przewalutowanie. Może mnie ktoś uświadomić czy to jest ten powód czy jest jakiś inny dla których zakładają ludzie tam konto?
Tak czy siak i tak trzeba skojarzyć konto Netellera z naszym kontem bankowym przelewając z niego do Netellera kasę. Niby ślad zostaje ale są to przelewy z konta wychodzące więc US się nimi nie zajmuje. Oczywiście kasa już nie wraca na konto bankowe ale jest wypłacana przez kartę (limit na dzień ok 700E). Generalnie wszystko OK, ale czy aby wszystko jest tak pięknie, ładnie?

I jeszcze jedno pytanie:
Zakładając że mam konta u bukmacherów w PLZ to najkorzystniej, żeby konto Neteller też było w PLZ? Wtedy chyba dojdzie do podwójnego przewalutowania w momencie wypłaty bo najpierw kasa z konta Netteler która byłaby w złotych zostanie przeliczona na Euro a później jako że walutą wypłacaną są w naszych bankomatach złotówki to ponownie przewalutowanie nastąpi z Euro na złote. Więc chyba lepiej wybrać Euro za walute w Netellerze i najlepiej jeździć na Słowację czy do Niemiec i wypłacać tam z ich bankomatów (oczywiście kto ma blisko smile.

A tak w ogóle to Moneybookers też myśli wydać takie karty do konta? Bo coś mieli od 2009 ruszyć z nimi ale na razie cisza.

sam jestem zainteresowany odpowiedziami na te pytania więc podbijam...
od siebie jeszcze jedno: czy z Netellera da się korzystać będąc użytkownikiem neostrady(zmienne IP)? bo coś słyszałem, że czepiają się w takim wypadku...

w tej chwili bazuję na MB i też miałem nadzieję na wprowadzenie kart od początku roku, ale jak widać narazie nic z tego i trzeba będzie szukać alternatywnych rozwiązań...

Bonus: Unibet
awax76 #2981715 17/03/2009 07:34
member
member
A czy sa problemy ze zmiana waluty? Bo zakladalem bardzo dawno, pozniej nie korzystalem, a mam konto w $. A teraz najlepiej byloby miec w Euro (no chyba ze sie myle, to niech mnie ktos poprawi) tongue

MrWujek #3001452 24/03/2009 01:14
M
enthusiast
enthusiast
M Offline
Czy istnieje obecnie jakiś buk, w którym można wpłacić przez Moneybookers a wypłacić na Neteller?

awax76 #3002012 24/03/2009 04:51
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by awax76
Więc chyba lepiej wybrać Euro za walute w Netellerze i najlepiej jeździć na Słowację czy do Niemiec i wypłacać tam z ich bankomatów (oczywiście kto ma blisko smile.
I wydać tam też od razu najlepiej. Bo przy wymianie kantor czy bank skasuje niewiele mniej niż to 2,95%.

Mam pytanie. Jak załadować tę kartę? Czy nie trzeba jej w ogóle ładować (niby napisane, że prepaid)? Nie widzę nigdzie takiej opcji.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Dobra, znalazłem już w pomocy. Nie trzeba ładować.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jeszcze mała uwaga do tych, którzy pisali, że koszty używania karty spore.

Przy średnim kursie euro 4,56 BRE policzy mi jak wypłacę na przykład z moneybookers po 4,44. Za zakupy kartą Net+ wyjdzie mi 4,42. Oczywiście, że zdzierstwo, ale w obu przypadkach prawie takie samo.

Kilkanaście postów wyżej ktoś opisywał wypłatę z bankomatu. Tam wyszło trochę więcej bo dochodzi jeszcze płaska opłata za każdą transakcję w ATM-ie. Im mniejsze kwoty wypłacamy, tym mniej się to opłaca.

old hand
old hand
Originally Posted by z o R r o
Jeszcze mała uwaga do tych, którzy pisali, że koszty używania karty spore.

Przy średnim kursie euro 4,56 BRE policzy mi jak wypłacę na przykład z moneybookers po 4,44. Za zakupy kartą Net+ wyjdzie mi 4,42. Oczywiście, że zdzierstwo, ale w obu przypadkach prawie takie samo.

Dlatego w przypadku MB lepiej mieć konto w EUR
i wypłacać na kartę kredytową.
BRE policzy po 4,6740

Z NT "wypłacam" poprzez Unibet.

Strona 14 z 14 1 2 12 13 14

Moderatorzy  rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
13 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, kamel, rafal08, burbon, rymoholik, aker, betowiec, Sensei, forty, alfa, Lukasz111, bukma, 11kera11), 3,286 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,833,619
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025