Zastanawiałem się czy jedyną zaletą (ale jakże ważną) posiadania konta a przede wszystkim karty Netellera jest anonimowość wypłat przed US? Bo opłaty są: za nie korzystanie przynajmniej raz w msc, za każdą wypłatę, 2,95% za przewalutowanie. Może mnie ktoś uświadomić czy to jest ten powód czy jest jakiś inny dla których zakładają ludzie tam konto?
Tak czy siak i tak trzeba skojarzyć konto Netellera z naszym kontem bankowym przelewając z niego do Netellera kasę. Niby ślad zostaje ale są to przelewy z konta wychodzące więc US się nimi nie zajmuje. Oczywiście kasa już nie wraca na konto bankowe ale jest wypłacana przez kartę (limit na dzień ok 700E). Generalnie wszystko OK, ale czy aby wszystko jest tak pięknie, ładnie?
I jeszcze jedno pytanie:
Zakładając że mam konta u bukmacherów w PLZ to najkorzystniej, żeby konto Neteller też było w PLZ? Wtedy chyba dojdzie do podwójnego przewalutowania w momencie wypłaty bo najpierw kasa z konta Netteler która byłaby w złotych zostanie przeliczona na Euro a później jako że walutą wypłacaną są w naszych bankomatach złotówki to ponownie przewalutowanie nastąpi z Euro na złote. Więc chyba lepiej wybrać Euro za walute w Netellerze i najlepiej jeździć na Słowację czy do Niemiec i wypłacać tam z ich bankomatów (oczywiście kto ma blisko

.
A tak w ogóle to Moneybookers też myśli wydać takie karty do konta? Bo coś mieli od 2009 ruszyć z nimi ale na razie cisza.