Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 3 1 2 3
M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
A tak przy okazji, znacie szampana najwyższej klasy z najwyższej półki - dostępnego w Polsce?

Albo jakiego polecacie, tak ogólnie?

Bonus: Unibet
Porucznik
Porucznik
Sheridan`s, klasyk Gogeta, Ballantines czy Amaretto jak najbardziej mogę polecić wink
Dobre alko. Chivas tez jak najbardziej.

Masz w czym wybierać grin

Za to Grant`s jak dla mnie niedobry.

A
Pooh-Bah
Pooh-Bah
A Offline
ja bym kupil wyborowa grin

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Ja ojcu kupilem Chivasa zapakowany w pudelko razem z dwoma szklaneczkami.
Cena w Makro 99.99 zł, wiec idealnie mozna sie zmiescic w 100 zł wink

L
antimadrista
antimadrista
L Offline

W
Wiara Gwarancja Wygranej
Wiara Gwarancja Wygranej
W Offline
Oj Chivas świetny trunek,lepszego Whisky nie piłem smile

P
Pooh-Bah
Pooh-Bah
P Offline
Chivas jest lepszy niż Johnnie Walker Black? Bo piję Walkera i mi smakuje, a tu dużo osób poleca Chivasa...

Ana <3
Ana <3
http://gierzak.wrzuta.pl/audio/5pjtx52wZIO/kazik_-_wewnetrzne_sprawy

aż mi się przypomniało wink
...Widziałeś to w swym domu, pijąc Chivas Regal...

S
veteran
veteran
S Offline
Originally Posted by Bankier$
A tak przy okazji, znacie szampana najwyższej klasy z najwyższej półki - dostępnego w Polsce?

Dom Perignon firmy Moet et Chandon.. 6 stowek, Ciebie jeszcze byłoby stac wink

U mnie w lodówce chłodzi sie Cristal Cava

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by Bezdomny
Cosik tańszego.Cena okolo 70 złotych.
Według mnie Johnny Walker się przy tym kryje.

[Linked Image]

The Family Reserve Finest Scotch Whisky. Od 1899 roku jest produkowana według niezmiennej receptury. Jest typową blended whisky (tzw. mieszaną) skomponowaną z najlepszych malt whisky: m.in. z Glenfiddich - numer 1 na świecie; Balvenie. Przez okres minimum 3 lat leżakuje w dębowych beczkach po sherry lub bourbonie. Swój wspaniały łagodny smak i aromat zawdzięcza starannie dobranym proporcjom malt i whisky zbożowych

nie polecam, to tak jakby wybierac wino na prezent z tych z pod lady,
Grant,bels,mckay,famous G. to whisky robione z kilku rodzaju malt, takie mieszadło i nadaje sie do robienia z nich szybkich drinków z pepsi itp. a nie do picia, choć przyznam że w opakowaniu nieźle się prezentuje jak na prezent, ale jeżeli chcesz coś wypic to polecam (szukaj na etykiecie SINGLE MALT)każdy szkot Ci to powie ;), może być np. Chivas R.

a co do likierów, sheridan jest spoko ale mi bardziej podchodzi Baileys = polecam na wieczór zrobienie sobie kawy z mlekiem i dodanie troszke tego trunku, miód w gębie tongue

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

B
stranger
stranger
B Offline
Orzechówka Soplicy. Całkiem przyzwoity trunek. Nigdy nie piłem wódki, bo mi niegdy mi nie smakowała, ale ta wódka to coś zupełnie innego.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Ezquerro
Originally Posted by Bezdomny
Cosik tańszego.Cena okolo 70 złotych.
Według mnie Johnny Walker się przy tym kryje.

[Linked Image]

The Family Reserve Finest Scotch Whisky. Od 1899 roku jest produkowana według niezmiennej receptury. Jest typową blended whisky (tzw. mieszaną) skomponowaną z najlepszych malt whisky: m.in. z Glenfiddich - numer 1 na świecie; Balvenie. Przez okres minimum 3 lat leżakuje w dębowych beczkach po sherry lub bourbonie. Swój wspaniały łagodny smak i aromat zawdzięcza starannie dobranym proporcjom malt i whisky zbożowych

nie polecam, to tak jakby wybierac wino na prezent z tych z pod lady,
Grant,bels,mckay,famous G. to whisky robione z kilku rodzaju malt, takie mieszadło i nadaje sie do robienia z nich szybkich drinków z pepsi itp. a nie do picia, choć przyznam że w opakowaniu nieźle się prezentuje jak na prezent, ale jeżeli chcesz coś wypic to polecam (szukaj na etykiecie SINGLE MALT)każdy szkot Ci to powie ;), może być np. Chivas R.

a co do likierów, sheridan jest spoko ale mi bardziej podchodzi Baileys = polecam na wieczór zrobienie sobie kawy z mlekiem i dodanie troszke tego trunku, miód w gębie tongue

nie wiem czy kolega sie orientuje, ale malt to calkiem normalna sprawa, kazda marka whisky ma taki trunek i zazwyczaj jest najpopularniejszy w portfolio, wiec np red label tez jest malted i nikomu to nie przeszkadza. robi sie to po to zeby uzyskac ciekawszy smak, no a czasem ze wzgledow ekonomicznych.
i nie nadaja sie tylko do drinow

ale jak ktos chce rzeczywiscie kupic z wyzszej polki to wtedy szukac whisky single malt (z jednego rodzaju), a juz najlepiej single barrel (z jednej beczki),

do tego dochodzi jeszcze wiek alkoholu, ale oznacza sie to tylko dla szkockiej whisky. dla amerykanskiej whiskey (Daniels) i burbona nie oznacza sie wieku alko. Tam tylko rozroznia sie malted i single barrel

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Originally Posted by Maldini$$

Ja bym unikał tych przereklamowanych "szampanów".

Szczerze najbardziej lubię Codorniu (są różne dostępne, najlepiej wypróbować i na przyszłość mieć swój ulubiony) bo jest świetny jeśli chodzi o jakość a cena nie jest wyśrubowana przez wydatki marketingowe.

Q
addict
addict
Q Offline
szampan to chyba don perinio czy jak sie to tam pisze cena w hotelach okolo 1400zł za butelke

a co do prezentu ja mysle ze chivas regal był by tu najlepszym rozwiązaniem śwetna whisky

Ana <3
Ana <3
Originally Posted by kazow
nie wiem czy kolega sie orientuje, ale malt to calkiem normalna sprawa, kazda marka whisky ma taki trunek i zazwyczaj jest najpopularniejszy w portfolio, wiec np red label tez jest malted i nikomu to nie przeszkadza. robi sie to po to zeby uzyskac ciekawszy smak, no a czasem ze wzgledow ekonomicznych.
i nie nadaja sie tylko do drinow

ale jak ktos chce rzeczywiscie kupic z wyzszej polki to wtedy szukac whisky single malt (z jednego rodzaju), a juz najlepiej single barrel (z jednej beczki),

to dałeś czadu grin

---
btw. raz sobie sprawiłem 18letniego Chivasa... puke frown
Grantsy tańsze i dla mnie, tak samo ujowe ;/

C
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
C Offline
Originally Posted by bloodseeker
Orzechówka Soplicy. Całkiem przyzwoity trunek. Nigdy nie piłem wódki, bo mi niegdy mi nie smakowała, ale ta wódka to coś zupełnie innego.
kumpel w weekend probowal po lyku niestety zwrocil laugh wiec pewnie nie jest to najwyzszych lotow alkohol poza tym smakowe wodki to nie na dluzsza mete

I see dead people
I see dead people
... taki malutki wypijesz, dwa dni nieprzytomny jesteś...

laugh

Olimpijczyk
Olimpijczyk
Originally Posted by bloodseeker

Tez slyszalem, ze dobra i planuje w najblizszym czasie sprobowac wink

?
?
Grands puke

Ballantines puke

Tylko i wyłącznie grin

[Linked Image]

Strona 2 z 3 1 2 3

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
7 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, betowiec, latajaca_holenderka, rymoholik, JelineK, $-man, burbon), 2,242 gości, oraz 8 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,294
Posty5,837,914
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025