|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A tak przy okazji, znacie szampana najwyższej klasy z najwyższej półki - dostępnego w Polsce?
Albo jakiego polecacie, tak ogólnie?
|
|
|
|
|
Porucznik
|
|
Porucznik
Sheridan`s, klasyk Gogeta, Ballantines czy Amaretto jak najbardziej mogę polecić Dobre alko. Chivas tez jak najbardziej. Masz w czym wybierać  Za to Grant`s jak dla mnie niedobry.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
ja bym kupil wyborowa 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Ja ojcu kupilem Chivasa zapakowany w pudelko razem z dwoma szklaneczkami. Cena w Makro 99.99 zł, wiec idealnie mozna sie zmiescic w 100 zł 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
|
|
|
|
|
Wiara Gwarancja Wygranej
|
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Oj Chivas świetny trunek,lepszego Whisky nie piłem 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Chivas jest lepszy niż Johnnie Walker Black? Bo piję Walkera i mi smakuje, a tu dużo osób poleca Chivasa...
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
A tak przy okazji, znacie szampana najwyższej klasy z najwyższej półki - dostępnego w Polsce?
Albo jakiego polecacie, tak ogólnie? Dom Perignon firmy Moet et Chandon.. 6 stowek, Ciebie jeszcze byłoby stac  U mnie w lodówce chłodzi sie Cristal Cava
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Cosik tańszego.Cena okolo 70 złotych. Według mnie Johnny Walker się przy tym kryje. [ Linked Image] The Family Reserve Finest Scotch Whisky. Od 1899 roku jest produkowana według niezmiennej receptury. Jest typową blended whisky (tzw. mieszaną) skomponowaną z najlepszych malt whisky: m.in. z Glenfiddich - numer 1 na świecie; Balvenie. Przez okres minimum 3 lat leżakuje w dębowych beczkach po sherry lub bourbonie. Swój wspaniały łagodny smak i aromat zawdzięcza starannie dobranym proporcjom malt i whisky zbożowych nie polecam, to tak jakby wybierac wino na prezent z tych z pod lady, Grant,bels,mckay,famous G. to whisky robione z kilku rodzaju malt, takie mieszadło i nadaje sie do robienia z nich szybkich drinków z pepsi itp. a nie do picia, choć przyznam że w opakowaniu nieźle się prezentuje jak na prezent, ale jeżeli chcesz coś wypic to polecam (szukaj na etykiecie SINGLE MALT)każdy szkot Ci to powie ;), może być np. Chivas R. a co do likierów, sheridan jest spoko ale mi bardziej podchodzi Baileys = polecam na wieczór zrobienie sobie kawy z mlekiem i dodanie troszke tego trunku, miód w gębie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
Orzechówka Soplicy. Całkiem przyzwoity trunek. Nigdy nie piłem wódki, bo mi niegdy mi nie smakowała, ale ta wódka to coś zupełnie innego.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Cosik tańszego.Cena okolo 70 złotych. Według mnie Johnny Walker się przy tym kryje. [ Linked Image] The Family Reserve Finest Scotch Whisky. Od 1899 roku jest produkowana według niezmiennej receptury. Jest typową blended whisky (tzw. mieszaną) skomponowaną z najlepszych malt whisky: m.in. z Glenfiddich - numer 1 na świecie; Balvenie. Przez okres minimum 3 lat leżakuje w dębowych beczkach po sherry lub bourbonie. Swój wspaniały łagodny smak i aromat zawdzięcza starannie dobranym proporcjom malt i whisky zbożowych nie polecam, to tak jakby wybierac wino na prezent z tych z pod lady, Grant,bels,mckay,famous G. to whisky robione z kilku rodzaju malt, takie mieszadło i nadaje sie do robienia z nich szybkich drinków z pepsi itp. a nie do picia, choć przyznam że w opakowaniu nieźle się prezentuje jak na prezent, ale jeżeli chcesz coś wypic to polecam (szukaj na etykiecie SINGLE MALT)każdy szkot Ci to powie ;), może być np. Chivas R. a co do likierów, sheridan jest spoko ale mi bardziej podchodzi Baileys = polecam na wieczór zrobienie sobie kawy z mlekiem i dodanie troszke tego trunku, miód w gębie  nie wiem czy kolega sie orientuje, ale malt to calkiem normalna sprawa, kazda marka whisky ma taki trunek i zazwyczaj jest najpopularniejszy w portfolio, wiec np red label tez jest malted i nikomu to nie przeszkadza. robi sie to po to zeby uzyskac ciekawszy smak, no a czasem ze wzgledow ekonomicznych. i nie nadaja sie tylko do drinow ale jak ktos chce rzeczywiscie kupic z wyzszej polki to wtedy szukac whisky single malt (z jednego rodzaju), a juz najlepiej single barrel (z jednej beczki), do tego dochodzi jeszcze wiek alkoholu, ale oznacza sie to tylko dla szkockiej whisky. dla amerykanskiej whiskey (Daniels) i burbona nie oznacza sie wieku alko. Tam tylko rozroznia sie malted i single barrel
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Albo jakiego polecacie, tak ogólnie? Ja bym unikał tych przereklamowanych "szampanów". Szczerze najbardziej lubię Codorniu (są różne dostępne, najlepiej wypróbować i na przyszłość mieć swój ulubiony) bo jest świetny jeśli chodzi o jakość a cena nie jest wyśrubowana przez wydatki marketingowe.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
szampan to chyba don perinio czy jak sie to tam pisze cena w hotelach okolo 1400zł za butelke
a co do prezentu ja mysle ze chivas regal był by tu najlepszym rozwiązaniem śwetna whisky
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
nie wiem czy kolega sie orientuje, ale malt to calkiem normalna sprawa, kazda marka whisky ma taki trunek i zazwyczaj jest najpopularniejszy w portfolio, wiec np red label tez jest malted i nikomu to nie przeszkadza. robi sie to po to zeby uzyskac ciekawszy smak, no a czasem ze wzgledow ekonomicznych. i nie nadaja sie tylko do drinow
ale jak ktos chce rzeczywiscie kupic z wyzszej polki to wtedy szukac whisky single malt (z jednego rodzaju), a juz najlepiej single barrel (z jednej beczki), to dałeś czadu  --- btw. raz sobie sprawiłem 18letniego Chivasa...  Grantsy tańsze i dla mnie, tak samo ujowe ;/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Orzechówka Soplicy. Całkiem przyzwoity trunek. Nigdy nie piłem wódki, bo mi niegdy mi nie smakowała, ale ta wódka to coś zupełnie innego. kumpel w weekend probowal po lyku niestety zwrocil  wiec pewnie nie jest to najwyzszych lotow alkohol poza tym smakowe wodki to nie na dluzsza mete
|
|
|
|
|
I see dead people
|
|
I see dead people
... taki malutki wypijesz, dwa dni nieprzytomny jesteś... 
|
|
|
|
|
Olimpijczyk
|
|
Olimpijczyk
Orzechówka Soplicy. Całkiem przyzwoity trunek. Nigdy nie piłem wódki, bo mi niegdy mi nie smakowała, ale ta wódka to coś zupełnie innego. Tez slyszalem, ze dobra i planuje w najblizszym czasie sprobowac 
|
|
|
|
|
?
|
|
?
Grands Ballantines  Tylko i wyłącznie  [ Linked Image]
|
|