Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 13 z 20 1 2 11 12 13 14 15 19 20
C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Dziwne rzeczy, ale jak ktoś zgłasza spór to trzeba rozstrzygnąć. Jeśli nie ponumerowałeś typu jako #1 to regulamin został złamany. Jeśli przeciwnik napisał "typ: Real" a mecz był "Real kontra Real" to mamy podobną sprawę.

Tak więc każdemu po -100zł.

Gdybyś zaś się wcześniej kapnął z tym, że nie podałeś #1, to typ trafiony liczy się jako "nie wysłany" i mógłbyś wtedy podać zastępczy. Gdyby natomiast był przegrany to byłby ważny.

A co w sytuacji gdy zawodnik nr1 poda Nadal, a zawodnik nr2 drugi Nadal hc-3,5?
Wg regulaminu drugi typował nieregulaminowo, ale jaka sankacja? Typu nie było? Typ ważny, ale -100? Czy tak jak niekompletny - jeśli trafiony to do powtórki, a jak nie to -100?

Pasowałoby takie uściślenie

F
Fab Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
F Offline
Chciałbym się dowiedzieć, kiedy zostanie rozpatrzone, bądź też podane, z którym z Kolegów "rywalizuję" w II Rundzie?

----------
galieus/dimes
Fab
----------

??

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
Originally Posted by Conrad
Dziwne rzeczy, ale jak ktoś zgłasza spór to trzeba rozstrzygnąć. Jeśli nie ponumerowałeś typu jako #1 to regulamin został złamany. Jeśli przeciwnik napisał "typ: Real" a mecz był "Real kontra Real" to mamy podobną sprawę.

Tak więc każdemu po -100zł.

Gdybyś zaś się wcześniej kapnął z tym, że nie podałeś #1, to typ trafiony liczy się jako "nie wysłany" i mógłbyś wtedy podać zastępczy. Gdyby natomiast był przegrany to byłby ważny.

wrocilem z imprezy i bardzo mi sie podoba co postanowil Szef wszystkich Szefów... smile

prawda ze dziwna sprawa... Rivaldo odpadl, nie wiem po co probowal kombinowac, jednakze sam sie nadzial na wlasną upierdliwosc... oby wiecej takcih sytuacji nie bylo...

a Conrad moim skromnym zdaniem podjal jedyna wlasciwa decyzje... albo nic nie anulowac albo anulowac obu...

i by wiecej bez takich zenujacych sytuacji przebiegal ten konkurs

piwo

Y
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Y Offline
Originally Posted by Kellthorn
W tym czasie w ofercie expekta był tylko jeden mecz Real Madrid - Real Valladolid i kurs 1.25 dobitnie świadczy, że chodzi o Real Madryt.

ja o pilce noznej pojecia nie mam to skad mam wiedziec jaki byl kurs na ktory Real? laugh

D
Pooh-Bah
Pooh-Bah
D Offline
Originally Posted by Fab
Chciałbym się dowiedzieć, kiedy zostanie rozpatrzone, bądź też podane, z którym z Kolegów "rywalizuję" w II Rundzie?

----------
galieus/dimes
Fab
----------

??

Fab mogłbyś mi policzyć, ponieważ nie mam pojecia ktory z nas awansował.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by yaaho
W tym czasie w ofercie expekta był tylko jeden mecz Real Madrid - Real Valladolid i kurs 1.25 dobitnie świadczy, że chodzi o Real Madryt.

ja o pilce noznej pojecia nie mam to skad mam wiedziec jaki byl kurs na ktory Real? laugh

jeżeli nie ma się wiedzy, to trzeba skorzystać z inteligencji i zapytać kogoś mądrzejszego smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
min. 1.2 max 5.00 i wszystko w temacie. ja odpadlem bo nie umiem liczyc trafilem co prawda 5.00 a byla potrzebna jedna setka wiecej laugh

granie tych kursow 1.01 to pajacowanie i tyle

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

jeżeli nie ma się wiedzy, to trzeba skorzystać z inteligencji i zapytać kogoś mądrzejszego smile
Jeżeli Rivaldo nie wiedział, jakiej cyferki brakuje, to też mógł się zapytać wink

Y
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Y Offline

dam Ci maly przyklad (takiej sytuacji nie bylo, to tylko wymyslony przyklad, lecz mozliwy), mecz ligi urugwajskiej:

Nacional Montevideo - Montevideo Wanderers
i typ: Montevideo po kursie 1.3

o godzinie 13 w niedziele kurs na 1 byl 1.3, pozniej pokazalo sie info, ze w Nacionalu nie zagra 10 waznych graczy i o godzinie 19 byl kurs 1.3 na Wanderers (nie wiadomo dokladnie o ktorej buki zmienily kursy), a ktos zagral ten typ o godznie 17:

Nacional Montevideo - Montevideo Wanderers
i typ: Montevideo po kursie 1.3

i teraz pytanie, na jaka druzyne gral typujacy? laugh

to moze skorzystasz teraz z inteligencji i zrozumiesz, ze typowanie na Real w meczu Real Madrid - Real Valladolid po kursie 1.25 nie jest az tak oczywiste... jak dalej tego nie rozumiesz, daj znac, wymysle jeszcze kilka innych przykladow

C
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill
C Offline
Kellthorn Ty tak na powaznie?

Ja teraz sprawdzam kilka razy pick zanim wysle, a jak wysle to tez kilka razy sprawdzam, bo rywal zawsze moze sie doczepic ze kropki nie bylo, albo "#" albo numer bledny, lub tez data miala zly format...

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Experto: odpowiem Ci tak, spróbuj nie podbić pieczątką firmową jednej ze 125 stron przed składaniem wniosku aplikacyjnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego dowolnego województwa a będziesz wiedział o czym mówię. Nie ja ustalałem ten regulamin, ale skoro ktoś poważnie traktuje to co robi, to powinien na takie rzeczy zwracać uwagę. Co nie zmienia faktu, że pewne sytuacja, jak ta ostatnia, mogą się wydawać trochę iracjonalne, ale taka jest już ta zabawa.
Pozdrawiam

F
Fab Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
F Offline
Originally Posted by dimes
Originally Posted by Fab

----------
galieus/dimes
Fab
----------

??

Fab mogłbyś mi policzyć, ponieważ nie mam pojecia ktory z nas awansował.
z tego co widzę, to Ty, że pozwolę sobie per napisać wink

C
C Offline
Originally Posted by ogorek
A co w sytuacji gdy zawodnik nr1 poda Nadal, a zawodnik nr2 drugi Nadal hc-3,5?
Wg regulaminu drugi typował nieregulaminowo, ale jaka sankacja? Typu nie było? Typ ważny, ale -100? Czy tak jak niekompletny - jeśli trafiony to do powtórki, a jak nie to -100?

Pasowałoby takie uściślenie

Drugi typ jest nieważny. Przeciwnik ma prawo wysłać w jego miejscu zastępczy, ale jeśli tego nie zrobił do czasu zakończenia typowania to ma -100 (tak jak za niewysłany typ).

I see dead people
I see dead people
Wysyłanie typów w konkursach, niedługo urośnie do rangi absurdu.
Łącznie z rejestracjami, potwierdzeniami, odmeldowaniami, privami ... bój będzie toczony o każdy przecinek smile
Gdzie jeszcze można zrozumieć błędne/nieczytelne zapisy handicapów, to już nieporozumieniem jest nieuznanie typu z powodu nieprawidłowego ponumerowania laugh
Tym bardziej pięciu typów wysłanych w jednym poście ...
Ale cóż ...

B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
wiec wlasnie tez uwazam ze Rivaldo chcac awansowac sprowadzil tę zabawę, podkreslam zabawę!, do granic absurdu... ale coz teraz co tydzien beda afery o zle postawiona cyferke czy tez literke...

C
C Offline
Może inaczej. Regulamin pod względem podawania typów jest tak potwornie prosty, że każdy kto spierdzieli coś tak banalnego zasługuje na -100zł w każdym przypadku...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
prosba do moderatorow o sprawdzenie czy nie zlamalem regulaminu - pkt8 - Nie można typować "pod przeciwnika" ...

poniewaz termii w swoim typie #1 postawil na wygrana MU ja w swoim typie #1 postawilem ze MU z handi wykona wiecej roznych bardzo prosze potwierdzenie ze typ jest zgodny lub nie z regulaminem

C
C Offline
Grając te same spotkanie można jedynie grać typy, w których nie ma możliwości by oba weszły.

Dotyczy to także zakładów, które nie mają na siebie wpływu (np. kto wygra mecz i kto wygra rzut monetą u sędziego).

W tym przypadku typ liczy się jako niewysłany i należy w jego miejsce podać typ zastępczy.

S
addict
addict
S Offline
Witam i proszę o pomoc. Chciałbym podać swoje typy, ale nie wiem z kim rywalizuję. Ściągnąłem spakowany plik w którym ma być drabinka, ale nie potrafie jej tam znaleźć smile po rozpakowaniu mam 5 plików i 3 foldery. W którym szukać drabinki i za pomocą jakiego programu z pakietu OpenOffice? Może to dla niektórych banalne, ale nie znam tego pakietu. Z góry dzięki.

Strona 13 z 20 1 2 11 12 13 14 15 19 20

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, rafal08, burbon, Sensei, alfa, Lukasz111, $-man, aker), 1,834 gości, oraz 10 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,284
Posty5,834,750
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025