|
|
addict
|
|
addict
Witam przymierzam się do zakupy zestawu CB, tylko jest jedne problem jestem zupełnie zielony w tym temacie, są tutaj jacys spece w tym temacie. Będę wdzięczny za wszelkie rady.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Potrzebujesz radyja na miasto czy bardziej w trase ? Polska czy Europa ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
intek + hustler  smigam na takim zestawie i jest ok
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
60% trasa, 40% miasto Polska. Planuje wydać około 700 zlotych
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
A jest tutaj ktoś kto bawi/ bawił się w łączności międzynarodowe na CB? Jakby to powiedzieć... 11 meters? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
za 700 zł to Ty sie z księzycem porozumiesz:) ja jezdze wymiennie na emperorze ninjy i alanie 48 multi + sirio 100cm i zajebiscie chodzi. jesli nie jezdzisz zarobkowo czyt. duzymi mobilami to nie ma co szalec. generalnie lepiej zainwestuj kase w antene niz w radio, taki alan w zupelnosci powinien Ci wystarczyc a kosztuje ok 300zl + 150zl antenka 130cm i powinienes byc zadowolony.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
60% trasa, 40% miasto Polska. Planuje wydać około 700 zlotych za tą cene dostaniesz spokojnie Walkera ASC + Sirio ML 145
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
A mi ostatnio ukradli z bagażnika - wniosek - wozić tylko, gdy jest potrzebne. Żeby nie było, nie było w ogóle radia widać, weszli przez tylną kanapę i zabrali(największa strata obok pokrowca z płytami).
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
myśle ze 700zł to juz masz takie cudo : ) ogolnie wiekszość sprzetu reprezentuje juz dosyc dobry poziom  byle nie jakies no name kupione na promcji w Tesco.
|
|
|
|
|
a.k.a. "Klajd Frog"
|
|
a.k.a. "Klajd Frog"
a ja z innej beczki... czy teraz, w czasach gdzie pelno na drogach nieoznakowanych radiowozow z kamerami, CB radio spelnia swoja role tak samo jak kiedys? moim zdaniem nie... 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
może nie az tak ale jesli taki z kamerkami kogos zatrzyma i inni to zobacza to pojdzie fama  ze jezdzi i mimo wszystko zmusza to do wolniejszej jazdy a zarazem jest bezpieczniej. Pozatym chyba nie trzeba wymieniac pozostalych zalet CB : )
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a ja z innej beczki... czy teraz, w czasach gdzie pelno na drogach nieoznakowanych radiowozow z kamerami, CB radio spelnia swoja role tak samo jak kiedys? moim zdaniem nie...  a Ty myslisz ze tu chodzi tylko o policje? wiesz gdzie sa korki, szukasz ulice to Ci wszystko wytlumacza, dowiesz sie o wypadkach i wiele innych rzeczy. generalnie GPS to zawsze bedzie maszyna - nic wiecej a tu masz kontakt z bezposrednim czlowiekiem, czesc z nich nawet mysli wiec jest to jakis plus. SENDpl - to musial byc jakis desperat zeby Ci wchodzic do auta przez bagaznik po CB Radio hahaha. moze na flaszke potrzebowal - ja mam zamontowane normalnie obok lewarka zmiany biegow i nikt sie jakos nim nie interesuje.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a Ty myslisz ze tu chodzi tylko o policje? wiesz gdzie sa korki, szukasz ulice to Ci wszystko wytlumacza, dowiesz sie o wypadkach i wiele innych rzeczy. generalnie GPS to zawsze bedzie maszyna - nic wiecej a tu masz kontakt z bezposrednim czlowiekiem, czesc z nich nawet mysli wiec jest to jakis plus.  juz nie chciałem wypisywać zalet CB ale idealne stwierdzenie. Jest ich jeszcze wiecej : )
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
SENDpl - to musial byc jakis desperat zeby Ci wchodzic do auta przez bagaznik po CB Radio hahaha. moze na flaszke potrzebowal - ja mam zamontowane normalnie obok lewarka zmiany biegow i nikt sie jakos nim nie interesuje. Może jakoś słyszał, że dobra jakość dźwięku, bo szukał najpierw w schowku i nic nie znalazł(po pierwszym włamaniu zacząłem zabierać panel ze sobą), to i do bagażnika zajrzał, bo by go chyba chłopaki wyśmiali, że ukradł pokrowiec z 4 czy 5 płytami.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
to widać masz swojego złodzieja 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a ja z innej beczki... czy teraz, w czasach gdzie pelno na drogach nieoznakowanych radiowozow z kamerami, CB radio spelnia swoja role tak samo jak kiedys? moim zdaniem nie...  ? Why ? Właśnie tym bardziej, wszystko od razu wiadomo.. Polecam. Raz oddałem do serwisu i myślałem, że nie dam rady jechać.. Głupie to, ale tak się przyzwyczaiłem, że szok..
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
to widać masz swojego złodzieja  Wątpliwa sprawa, pod uczelnią z parkingu zawinęli. No ale koniec OT, miałem fajną Cobrę z anteną Alana, warty polecenia zestaw, mi wystarczał.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a ja z innej beczki... czy teraz, w czasach gdzie pelno na drogach nieoznakowanych radiowozow z kamerami, CB radio spelnia swoja role tak samo jak kiedys? moim zdaniem nie...  ? Why ? Właśnie tym bardziej, wszystko od razu wiadomo.. Polecam. Raz oddałem do serwisu i myślałem, że nie dam rady jechać.. Głupie to, ale tak się przyzwyczaiłem, że szok.. ja jak sprzedałem wujkowi swoje radyjko i antene i przez tydzień jeździłem bez to w tym czasie akurat dostałem 500zł i 10PKT  a potem wyj****i mnie z roboty i juz nie był potrzebny  ehh czasy Carlsberga i ten Opel Combo  (szału nie ma ale jak na służbowe autko rewelacja)
|
|
|
|
|
member
|
|
member
U mnie w pracy jest około 600 jednostek sprzętowych i wszyscy jeździmy na Presidentach Johny II - przetestowane w każdych warunkach i w zestawieniu z konkurencja wypadają bardzo dobrze.
Odnośnie anteny - jest prosta zasada im dluzsza tym ma wiecej decybeli i z większej odległości możesz łapać ale po pierwsze długi bat słabo na osobówce wygląda a ponadto będziesz nim haczył i szorował np w tunelach w mc donalds itd dlatego proponuje króciutką antenę presidenta ktora wyglada bardzo estetycznie i z cb johnym II sciagnie do 4 km śmiało. kosz zestawu okolo 500-600 zł
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
i jeszcze jedna wazna rzecz, jak radio nie ma RF Gain to z długimi batami ok 1.5m w miescie moze byc problem bo jest taki natłok mobili na krotkim dystansie ze jest jeden wielki szum. w tej ninjy albo squelch skrecony na 85% albo ASC i to tez srednio wychodzi w miescie bo za czuly sprzet na jazde miejska.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|