Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 19 z 20 1 2 17 18 19 20
C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Masz rację, w czasie trwania tej edycji konkursu dopracujmy regulamin.

Z typami zastępczymi musimy pomyśleć o najlepszym rozwiązaniu. Najważniejszym naszym celem jest aby regulamin był zarówno prosty jak i "stabilny", czyli po następnej zmianie powinniśmy się już go trzymać przez co najmniej kilkanaście miesięcy.

Min. kurs chyba wstawimy, ale tylko w celu wyeliminowania grania typów za 1.01. Barierą będzie pewnie 1.10 lub 1.20, zmiana może niewielka ale lepiej niż to niż typu właśnie po 1.01...

C
C Offline
Originally Posted by wesul
Dla Ciebie to moze jest smieszne, ale chyba tylko Ty tak interpretowales wtedy regulamin. Rzeczywiscie nie ma jasnego zapisu ile mozna grac roznych typow na jeden mecz, ale Twoja interpretacja byla korzystana dla Ciebie (a poniewaz sprawa dotyczyla Ciebie to nie mogla byc obiektywna).

No i caly czas nie doczekalem sie odpowiedzi, czy zgodne z regulaminem jest @ zamiast # (jak jest podane w regulaminie)?
A jezeli jest zgodny to na podstawie ktorego punktu regulaminu.
Znak @ oznacza "przy", "w", "na" i raczej nie ma nic wspolnego z numerem.

Piszesz, że nie ma jakiegoś zapisu ograniczającego czegoś a później piszesz o interpretacji regulaminu... mimo iż taki zapis w ogóle nie istnieje?!? Czytać, czytać, czytać... ale nie dodawać czegoś czego nie ma. smile Ja też tak muszę robić... serce na bok i tylko jak robot podjąć decyzję bez własnego zdania czy uczuć.

Sprawa zawsze będzie obiektywna i w 100% będzie zależała tylko i wyłącznie od regulaminu, a nie od mojego widzi-mi-się. Od lat nie tylko ja ale i inni często grają kilka typów (innych) na ten sam mecz, ale na różne opcje (aby zgodnie z regulaminem nie grać więcej niż 1 typ na zakład gdzie są 2-3 opcje, ani więcej niż 2 typy gdzie na dany zakład, np. dokładny wynik na dany mecz, jest 4+ opcji). To jest jak najbardziej zgodne z regulaminem.

Nie awansowałeś choć zgadzam się z Tobą, że w sensie "sportowym" powinieneś. Zagrałeś lepiej a przeciwnik podał typy dobrze ponumerowane, choć poprzedzone za każdym razem znaczkiem @ co nie wpływa na to, że były oznaczone 1-5. Ale ja mam akurat związane ręce i nie mogę podjąć innej decyzji niż czysto regulaminowej, nawet jeśli nie odzwierciedla on prawdziwego ducha rywalizacji. Też mnie to boli ale jedyne co mogę zrobić to zmienić regulamin aby w przyszłości nie doszło do takich sytuacji, jeśli nam w tym pomożesz to będę wdzięczny za to.

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
podstawowa zasada powinna obowiazywac FAIR PLAY, niektorzy tego nie przestrzegaja i stad te problemy... i lepiej na tym konczyc temat ;]

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by Conrad
"Osoba, która uzyskała awans do kolejnej rundy powinna zgłosić informacje o swoim awansie w temacie "Kto się zakwalifikował do rundy..." Należy to zrobić przed wysłaniem swojego pierwszego typu w kolejnej rundzie, w przeciwnym wypadku na zawodnika zostanie nałożona kara -200 zł od końcowego bilansu w tejże rundzie."

Czy tak już jest dobrze czy ktoś chciałby to jeszcze poprawić?
Czy ta zasada obowiązuje w tej edycji?

N
journeyman
journeyman
N Offline
A widzisz to w regulaminie?

D
member
member
D Offline
Mój rywal WhyDuck podał 16 lipca taki typ:

So 18/07/09 12:00 (CET)
Yokohama F.Marinos - Albirex Niigata
Typ: 1x
Kurs: 1.55
Sprawdzałem godzine później po tym jak wysłał post i nie było tego zdarzenia w ofercie expektu. Wczoraj 17 lipca ponownie się pojawiło to zdarzenie i kurs wynosi 1,25.
Punkt 6 regulaminu:
6. Nie można do Playoff wykorzystywać ewidentne błędy w liście kursowej, przez co rozumie się np. jawne odwrócenie kursów.
Nie wiem jak to interpretować, kurs odwrócony, ale jak taki typ jest traktowany? W poprzednim tygodniu expekt zrobił podobny błąd w F1, ustawiając linie under/over 15,5 kierowców ukończy wyścig i kursy 2,00 – 2,20. Tu widzę podobny błąd, dlatego pisze o tym zanim ten mecz się rozpocznie, pytanie do prowadzącego konkurs, co w takim przypadku?

W
enthusiast
enthusiast
W Offline
Nie był to błąd w liście kursowej, nie gram odwróconych kursów. Ten zakład jest jak najbardziej w porządku, spadki kursów nie tylko w Expekt. W razie czego mogę zrobić screena, chociaż nie wiadomo czy zakład wejdzie smile.
Pozdrawiam

C
C Offline
Expekt odwrócił kursy, jeśli chcesz zagrać ten typ to proszę uaktualnić ten typ (z obecnym kursem) do 11:59 włącznie (znoszę w tym przypadku wymóg wysłania posta z typem 6 minut wcześniej). Inaczej typ będzie się liczył jako nie wysłany.

W
enthusiast
enthusiast
W Offline
Expekt wcale nie odwrócił kursów oddsmaker się nie wykazał smile Po kursie 1.25 ?! Nie dziękuję, typ nie wysłany.

D
member
member
D Offline
WhyDuck wiesz zachowałem się tutaj fair mówiąc o tym przed meczem, inny by poczekał i reklamował po 20 w niedziele, a expekt potwierdziłby informacje o błędzie kursowym i miałbyś -100. Pozdrawiam.

C
C Offline
lukii
Bud
combat
nicolas

Te nicki zostały zbanowane i usunięte z konkursu za multi-konta. stop

uwaga Przeciwnicy mają automatyczny awans do kolejnej rundy.

D
member
member
D Offline
Gdzie można wpisywać kto awansował do 1/8?

R
Zbanowany
Zbanowany
R Online: Karty

Marcos Baghdatis
Marcos Baghdatis
Odpadłem z nicolasem wcześniej laugh

Co za oszust pier...

P
enthusiast
enthusiast
P Offline
Jeśli chodzi o multikonta to niszczy ten post usera LegiaWarsaw który się nie przelogował na usera kanikuły, a wysłał że awansował smile

https://www.mecz.pl/forum/ubbthreads.php?ubb=showflat&Main=34551&Number=3267614#Post3267614

Podobny przykład z userem _Lider który też sie nie przelogował i podał typy przeznaczone dla usera _siwka laugh

https://www.mecz.pl/forum/ubbthreads.php?ubb=showflat&Main=34509&Number=3254772#Post3254772

Marcos Baghdatis
Marcos Baghdatis
Niektórzy naprawdę niszczą blush

K
old hand
old hand
K Offline
Conrad czy mógłbyś wykluczyć usera Grem z konkursu?

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Originally Posted by kowalwls
Conrad czy mógłbyś wykluczyć usera Grem z konkursu?

Za co? Za jajco?

R
stranger
stranger
R Offline
Musiałem żałożyć nowy nick, aby tu napisać. Tu lukii ten sam który pokonał Arcy, awansował i został zbanowany.

Conrad zbanowałeś mnie za to że używam proxi, które w regulaminie nie jest zabronione i pewnie sporo ludzi z tego forum go dość często używa. W każdej większej firmie blokowane są fora i serwisy pocztowe, nasze-klasy itp. wszędzie tam gdzie można się zalogować, dlatego ludzie używają proxi. Jakbym widział w regulaminie, że nie mogę używać proxi to bym nie używał, a tak tylko straciłem czas grając w konkursie, dodam że nick zarejestrowałem kilka lat temu na tym forum.

Jesteś właścicielem forum i możesz robić co chcesz, szkoda tylko że potraktowałeś mnie jak zwykłego śmiecia.

PS. Teraz też piszę z proxi, jeśli ktoś inny używa w tej chwili na forum to ma sporą szanse na zbanowanie.

C
C Offline
Nie zostałeś zablokowany tylko za proxy, ale za granie używając wielu nicków. stop

Strona 19 z 20 1 2 17 18 19 20

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników (betowiec, rafal08, latajaca_holenderka, Sensei, burbon, aker, 11kera11, ElNinho[mmdea]), 2,644 gości, oraz 8 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,284
Posty5,834,268
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025