Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 84 z 149 1 2 82 83 84 85 86 148 149
enthusiast
enthusiast
Zastanawiam się czy obecna wersja ustawy to nie jest legalizacji zakładów online wg Pana Kapicy? Znam wypowiedzi wg. którym projekt miał być podzielony. Normalne zatem jest, że pokazują projekt w którym znów jest wszystko w jednym worku?

KALEJDOSKOP.

Bonus: Unibet
E
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
E Offline
no pocieszające jest to że mamy co najmniej pare miesięcy względnego 'spokoju',względnego bo ja na przykład chciałbym wiedzieć już teraz jak UE sie do tego projektu ustosunkuje. Dobija mnie tylko fakt że wszystkie partie od lewicy do prawicy ( a właściwie to od lewicy do lewicy bo prawicy u nas nie ma) chcą walczyć z hazardem a Ja grając w pokera i właściwie to żyjąc z tego czuję się pomówiony jako hmmm oszust,złodziej?!

A
Knockin' On Heaven's Door
A Offline
Originally Posted by eroll
a Ja grając w pokera i właściwie to żyjąc z tego czuję się pomówiony jako hmmm oszust,złodziej?!

bukmacherzy mają przepis mówiący,że zabrania się gry osobom jeśli jest to Ich jedyne źródło utrzymania wink
jeśli żyjesz z pokera to Twoja sprawa ale akurat taka argumentacja przeciw delegalizacji jest kompletnie nietrafiona i nie na miejscu blush

enthusiast
enthusiast
Originally Posted by AGASSI
a Ja grając w pokera i właściwie to żyjąc z tego czuję się pomówiony jako hmmm oszust,złodziej?!

bukmacherzy mają przepis mówiący,że zabrania się gry osobom jeśli jest to Ich jedyne źródło utrzymania wink
jeśli żyjesz z pokera to Twoja sprawa ale akurat taka argumentacja przeciw delegalizacji jest kompletnie nietrafiona i nie na miejscu blush

Kolega mówił o pokerze więc zapisy o zawodowych "obstawiaczach" go nie dotyczą wink

G
stranger
stranger
G Offline
Ludzie internetu nie da sie kontrolowac.

To kompletna bojda.

Rzad chce sprawdzac wszystkich po IP komputera gdzie sie laczyli i pewnie chca sprawdzac historie stron wszystkich uzytkownikow sieci hahaha

To jest nie wykonalne, nawet jak im wysla listy proviaderzy.

Druga rzecz kontrola przelewow.Z calym szacunkiem watpie zeby banka sie chcialo wysyslac cale zestawienia wplat i wyplat uzytkownikow.Przeciez mozna zalozyc konto zagranica w banku nie podlegajacym kontroli przez Polske.

Blokada stron to tez zonk bo sa specjalne bramki gdzie mozna omijac takie blokady albo chociaz uzywajac proxy .Na Discavery byl nawet program jak chinczycy omijaja blokady nalozone przez rzad.

Jedynie problem moze byc przy rejestracjach bo tam czesto sa zmienne proxy a przy rejestracji trzeba miec to samo ip jak cie sprawdzaja.

Takze na wszystko jest sposob a pranie pieniedzy dopiero teraz sie zacznie .

Niech sobie rzad mysli ze kontroluje sytuacje ale internetu nie da sie kontrolowac bo trzeba bylo go calkowicie zamknac.

pozdr

H
hpc Offline
H Offline
warto wiedzieć

http://kataryna.salon24.pl/138203,tajemnicze-poczatki-ustawy-hazardowej

pzdr

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Od początku pisałem, że wszystko co się dzieje można podsumować i skupić w jednej kwestii: czy rząd będzie respektował unijne prawo czy nie?

Na szczęście wychodzi na to, że będzie działał w zgodności z europejskim prawem, czyli zupełnie wycięto internetowy hazard z bieżącej ustawy. smile

Co tu więcej gdybać, Schetyna i Palikot od początku mówili, że hazard internetowy nie zostanie zlikwidowany (a ludzie się podniecali jakimś Kapicą...). piwo

Jedyne zagrożenie jest takie, że jak się teraz dowali ziemniakom i ci padną... to wtedy nic nie będzie stało na przeszkodzie by także netowe buki wywalić. No ale dopóki zostanie przynajmniej ten Totolotek to będziemy bezpieczni. grin

K
stranger
stranger
K Offline
Condrad, ale widze dla takich osob jak ja i TY inne zagrozenie, mianowicie zakaz reklamy hazardu... nie uwazasz, ze to moze nas wykonczyc?

A
A Offline
Originally Posted by Conrad
Na szczęście wychodzi na to, że będzie działał w zgodności z europejskim prawem, czyli zupełnie wycięto internetowy hazard z bieżącej ustawy. smile

No ale dopóki zostanie przynajmniej ten Totolotek to będziemy bezpieczni. grin

1. Conrad podaj link do tej drugiej ustawy bo jeszcze nie wytrzeźwiałem i widzę tylko jedną ustawę czyli jeden worek z całym hazardem tongue
2. ogólnie jeśli są u Nas prywatni bukmacherzy to faktycznie jesteśmy bezpieczni

ps. projekt do notyfikacji i rok spokoju bo inaczej to betfair.pl laugh

A
A Offline
wg pisma to jedna ustawa a na uwagi mają czas do 19 listopada

http://www.mf.gov.pl/_files_/bip/bi...c/2009/ustawa_gry_13.11/minfin13.11b.pdf

enthusiast
enthusiast
Właśnie trwa dyskusja w radiowej 3 i nie ma tam niestety mowy o poszanowaniu prawa europejskiego i dzieleniu ustawy na 2 części. "Geniusz" Tuska błysnął i chyba będziemy mieć jedną ustawę, a wszystko to gra na słupki.

E
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
E Offline
Originally Posted by AGASSI

ale ja nie twierdzę że to że gram 'zawodowo' jest moim argumentem. nie pójdę do Tuska i nie powiem 'Panie pan mi chleb od ust odbierasz' co nie zmienia faktu że dla mnie 'granie' jest czymś ważnym. Wkurza mnie poprostu fakt że wszystko czego nie można opodatkować trzeba zrównać z przestępstwem. Mi osobiście pasowałby podatek na takiej samej zasadzie jak na giełdzie 19% od czystego zysku chociaż wiem że to póki co jest awykonalne .

I
stranger
stranger
I Offline

A
old hand
old hand
A Offline

czyli próbują zrobić wszystkich w ch...
nie tylko nas grających ale wszystkich którzy są zainteresowani tą ustawą, najpierw mówią że będą dwie ustawy teraz ma być wszystko w jednej , jeżeli tak będzie to cała ustawa będzie musiała czekać na notyfikację UE ...

C
C Offline
To brzmi zbyt pięknie. piwo

Wreszcie dano możliwość polskim firmom bukmacherskim przyjmowanie zakładów online, i tu sensowne się wydaje aby swoje serwery mieli także w Polsce.

Szkoda tylko, że według tej ustawy musieliby korzystać jedynie z konta bankowego w Polsce, co praktycznie uniemożliwi im otwarcie się na inne rynku europejskie/światowe.

B
member
member
B Offline
Zbyt pięknie, betfair.pl...

A
A Offline
Originally Posted by artbledo
czyli próbują zrobić wszystkich w ch...
nie tylko nas grających ale wszystkich którzy są zainteresowani tą ustawą, najpierw mówią że będą dwie ustawy teraz ma być wszystko w jednej , jeżeli tak będzie to cała ustawa będzie musiała czekać na notyfikację UE ...

daj Boże wink

ps. tutaj Conrad masz rację......brzmi pięknie grin

C
C Offline
Originally Posted by Blackmore
Zbyt pięknie, betfair.pl...

A niby dlaczego Betfair miałby tu zakładać firmę? Nie muszą działać na polskiej licencji.

Ta ustawa dotyczy tylko tych, którzy chcą tu mieć siedzibę/licencję bukmacherską.

enthusiast
enthusiast
Ciekawe zatem która firma zagraniczna zechce mieć u nas siedzibę i ubiegać się o licencję przy 50% podatku - żadna. W ustawie jest zapis że zakłady online są legalne w Polsce tylko wobec firm które zechcą tą licencję wykupić w innym wypadku blokada strony!

Dlaczego Zatem Conrad piszesz że ustawa dotyczy tylko tych którzy zechcą? Czyżbym coś przegapił?

M
addict
addict
M Offline
Zapisy są kompromitujące i tyle.Mieli być fachowcy a Ustawa jest napisana przez nieudaczników nie mających pojęcia o tej tematyce.

Strona 84 z 149 1 2 82 83 84 85 86 148 149

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
6 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, Sensei, betowiec, latajaca_holenderka, forty, Akhu), 2,670 gości, oraz 7 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,284
Posty5,834,272
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025