Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 10 z 12 1 2 8 9 10 11 12
C
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
C Offline
11-letni diesel - 125 tys km laugh laugh laugh
poza tym to kameleon - tyle odcieni ze szok
przednie lampy, maska, zderzak - "coś" majstrowane
oglądać dokładnie tylną klapę

ogólnie odpuść sobie

Bonus: Unibet
G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
nurtują mnie jeszcze zdjęcia tego autka...a dokładnie ich ilość...
czy laik, który sprzedaje auto robi tyle "profesjonalnych" fotek?
na moje to mamy tu handlarza, który sprzedaje autko z przekręconym licznikiem. cop

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Moja narzeczona ma Punto z '99 i ma 111 tysięcy na liczniku także to nie jest takie dziwne...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by micha$
Moja narzeczona ma Punto z '99 i ma 111 tysięcy na liczniku także to nie jest takie dziwne...
nowka sztuka była kupiona ? pytam o auto nie o narzeczona grin

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W każdym aucie jest podejrzenie o kręceniu licznika, da się to jakoś wiarygodnie sprawdzić, by mieć pewność na 100%? Gdzie mógłbym się z takim autem wybrać?
Ostatnio miałem nagrane auto, ale sprzedawca kręcił nosem na pomysł podłączenia do komputerka na stacji. Czyżby obawiał się właśnie przekręconego licznika? Negocjacje zostały urwane, ale pytam na przyszłość.

A ma ktoś doświadczenie ze sprowadzaniem auta na zamówienie? Czy to też niezbyt dobry pomysł?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by gembol
nurtują mnie jeszcze zdjęcia tego autka...a dokładnie ich ilość...
czy laik, który sprzedaje auto robi tyle "profesjonalnych" fotek?
na moje to mamy tu handlarza, który sprzedaje autko z przekręconym licznikiem. cop

Facet okazał się handlarzem, który hurtowo sprzedaje takie auta. Zaproponował mi inne modele, które niedługo będzie miał w Polsce.

Swoją drugą link, który wkleiłem jest już nieaktualny, jakiś koleś wpłacił 500zł zaliczki w ciemno i zaklepał sobie auto.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Korver jeseli to handlarz to moze dwac auto na wabia ..Ty dzownisz on mowi ze zaklepane ale sprowadzi ci kolejne i moze tak mowic kazdemu ..ot takia teoria spiskowa

!
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
! Offline
ja mam zamiar kupic seta ibiza 2002-2003. moze ktos mi cos powiedziec nt. tego samochodu ?

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Originally Posted by _Korver_
W każdym aucie jest podejrzenie o kręceniu licznika, da się to jakoś wiarygodnie sprawdzić, by mieć pewność na 100%? Gdzie mógłbym się z takim autem wybrać?

W ASO.
Wiadomo, troche to kosztuje, ale wtedy masz pewność, ze nikt Cie nie robi w jajo.
Generalnie odradzam wszelkiego rodzaju warsztaty w pobliżu komisu lub miejsca zamieszkania danego goscia. Standardowy teskt to po co jechac do ASO, skoro warsztat jest tuz obok i można sprawdzic tongue

C
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
C Offline

tu mowa o dieslu

nikt nie kupuje diesla zeby jeździć tylko na zakupy i do kosciola

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by bolo_lacznik
nowka sztuka była kupiona ? pytam o auto nie o narzeczona grin
Nówka, teść jest po mechaniku więc dbali o auto.

Originally Posted by Gvizdek
tu mowa o dieslu

Z drugiej strony dużo osób kupuje diesla bo teoretycznie jest tańszy w eksploatacji, nie patrzą na to ile będą jeździć. Naprawdę są ludzie, którzy mało jeżdżą. Ale lepiej sprawdzić...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

tu mowa o dieslu

Znajoma ma Corolle diesla 98' od nowości przebieg...74 tys. da się? grin. Jakby chciała sprzedawać to musi podkręcic licznik ale do przodu, bo nikt w to przeciez nie uwierzy laugh

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Zdecydowalem sie na kupno Fiata Stilo 1.9 JTD 115km smile

W lipcu lece do Frankfurtu do znajomego i razem poszukamy ofert z prywatnych ogloszen w gazecie. Nie mam zamiaru kupowac od handlarza w zyciu... Powrot do Lublina ze 2k km heh Mimo wszystko chyba warto. Niemieckie samochody nie sa tak rozklekotane. Szwaby dbaja o samochody, wymieniaja oryginaly nie szukajac czesci zamiennych. (przynajmniej tak slyszalem od kilku gosci).

Co do oglaszen w tym momencie uwazajcie na "topielcow" popowodziowe samochody juz trafily na rynek.

http://www.tvs.pl/informacje/24950/

O
Na pełnejjj kurrr...
Na pełnejjj kurrr...
O Offline
z cyklu 'nie do wiary'

Opel Astra II pazdziernik '99 stan licznika ok. 47 000km !!!

tylko wlasciciel dba o te aute lepiej niz o wlasne dzieci, wiec smirk no i osoba ta bardzo czesto wyjezdzala na kontrakty zagraniczne

addict
addict
Originally Posted by panKa$a

tu mowa o dieslu

Znajoma ma Corolle diesla 98' od nowości przebieg...74 tys. da się? grin. Jakby chciała sprzedawać to musi podkręcic licznik ale do przodu, bo nikt w to przeciez nie uwierzy laugh

W Polsce da się, ale nie w przypadku auta sprowadzanego z Niemiec, oni sporo jeżdżą, to jest niemożliwe by samochód po 10 latach mial tylko lekko ponad 100tyś km, tym bardziej jak jest to jeszcze diesel, wystarczy zobaczyć na allegro na samochody niemieckie tak z roku 2006 (jakis passat, audi) one już mają ponad 150tyś km. 99% sprowadzonych samochodów ma cofnięte liczniki, handlarze na bank cofają, tylko pytanie czy tylko oni? czy tez może turkisze. Ciężko dziś znaleźć samochód niebity, niestety.
Jeśli patrzeć na to jaki samochód ma przebieg to chyba lepiej kupić samochód który jeździł ciągle w Polsce, bardziej realne że licznik jest nie kręcony=silnik mniej wyeksploatowany, ale za to zawieszenie będzie do wymiany.

Co do tego jak można zobaczyć czy samochód nie był bity to prócz już wspomnianych rzeczy na które warto zwrócić uwagę to w niemieckich samochodach 4/5 drzwiowych bodajże po roku 1998(nie jest pewien roku) to warto zwrócić uwagę na okleinę przy tylnich drzwiach jak na rysunku poniżej, trzeba dokładnie się przyjrzeć

http://img535.imageshack.us/img535/7359/passat12maj29.jpg

powinna być po dwóch stronachgrin
noo i ważne nie jechać po auto samemu, łatwo można się napalić, klapki na oczy i kupujemy, lepiej z kimś kto może nas ostudzić

Exp Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ja mam diesla z 2001 i ma 110 tysiecy, wydaje mi sie ze nie wiele, ale od nowosci w rodzinie wiec moge miec pewnosc ze nie krecony, poprostu przez pewien czas wiecej stal niz jezdzil

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Zna ktoś adres strony w której można było virtualnie dopasować sobie alufelgi do modelu auta? Nie mogę znaleźć smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by panKa$a
Zna ktoś adres strony w której można było virtualnie dopasować sobie alufelgi do modelu auta? Nie mogę znaleźć smile

http://www.alcar.pl/AlcarKonfigurator/produktion_neu/index.php?site=13&lng=pl

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
A jak to jest, gdy już okaże się, że dany sprzedawca próbował nam wcisnąć auto z przekręconym przebiegiem. Czy można coś takiego zgłosić, nie wiem np. na policję? Gdzieś słyszałem, że jest to traktowane jako przestępstwo, ale jak to wygląda w rzeczywistości?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Dzięki Ghost piwo

Strona 10 z 12 1 2 8 9 10 11 12

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
10 zarejestrowanych użytkowników (rymoholik, latajaca_holenderka, rafal08, Sensei, $-man, Lukasz111, forty, 11kera11, aker, kamel), 874 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,285
Posty5,834,985
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025