|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
i tak na zdrowy rozum to : jesli masz dekoder z ichniej cyfy to masz na nim zapewne kanały niekodowane a jesli masz kanaly niekodowane to zobacz czy odbierasz nasza polonie 1 , dsf, tv trwam, i w pyte niemieckich programow sat1,zdf,czy ard bo jeli odbierasz to masz astre jesli nie to masz hispasata , ot bolo myslal myslal i wymyslił 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
i tak na zdrowy rozum to : jesli masz dekoder z ichniej cyfy to masz na nim zapewne kanały niekodowane a jesli masz kanaly niekodowane to zobacz czy odbierasz nasza polonie 1 , dsf, tv trwam, i w pyte niemieckich programow sat1,zdf,czy ard bo jeli odbierasz to masz astre jesli nie to masz hispasata , ot bolo myslal myslal i wymyslił  Hehe, baba zerknela do umowy montazu i ...mamy hispasata. Tak wiec druga antena. Jeszcze jedno pytanie. Czy zamiast C+ nie bedzie lepiej wziac nTV ? Mecze mam na hiszpanskim C+ i gdybym zamowil w Polsce nTV to mialbym praktycznie wszystko. Ma ktos wykupiona nTV, moglby podzielic sie informacjami ? 54PLN miesiecznie to chyba nie jest zla oferta ?
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Hmm, zależy co chcesz oglądać. Mi bardzo zależy na żużlu z cyklu Speedway Grand Prix i Speedway World Cup i tu najlepiej mieć Sky Sports, ale C+ też transmituje wszystko (i co lepsze nie ucina transmisji 60 sekund po laniu się szampana na podium). Polska Ekstraklasa także w C+ ale skoro w Polsce jestem głównie w lato to nie korzystam z tego, a też nie wiem czy w ogóle chciałbyś oglądać naszą ligę po tym jak na miejscu masz najlepszą drużynę europy.  Trzeba porównać co jest w ofercie zarówno hiszpańskiego C+ jak i rodzimego, oraz N.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Trzeba porównać co jest w ofercie zarówno hiszpańskiego C+ jak i rodzimego, oraz N. I juz konflikt, ja chce C+, a baba nTV  Jeszcze jedno pytanie laika. Czy nie jest tak, ze dekoder ma opcje dostrajania sygnalu ? Jedna osoba kreci miednica, a druga obserwuje poziom sygnalu i przekazuje informacje. Zdaje sie tak kiedys ustawialem miednice na Astre, ale to dawno bylo i ...moze nieprawda 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
co do dekodera to chyba kazdy ma taka opcje mniej lub bardziej rozbudowana (dodatkowo dekoder z n-ki ma sygnał dzwiekowy im lepszy sygnał to czestotliwosc "pikania" rosnie)
a co do konfliktu to dwa pytania : 1) co "baba" chce ogladac 2) co Ty chcesz ogladac
jesli tobie zalezy tylko na naszej skopanej (wątpie :D) to bym brał sam multipakiet od cyfry na ktorym masz w zasadzie tylko 4 -5 kanałów canal plus (c+/c+film/c+sport/c+sport2/i okazyjnie c+sport3) i telewizje na karte lub telewizje na karte hd ( telewizjanakarte.pl) i czego duszy wiecej potrzeba ?
przy takim rozwiazaniu zeby juz sie nie bawic w podwojne konwertery mozna wziąć od cyfry dekoder z "przelotką" czyli idzie jeden kabel od anteny do dekodera cyfry i krotki kabel od cyfry do dugiego dekodera np n lub tvnakarte . Niedogodnosc tylko taka ze aby ogladac z jednego dekodera drugi musi byc w stanie uspienia (czasem sie zapomina) wiem ze "fachury" pakują cyfre i tvnakarte w jeden dekoder z dwoma gniazdami ale to wymaga odpowiedniego dekodera i wgrania jakiegos softu sroftu czy jak go zwał i chyba bym Ci nie polecal bo jak cos Ci padnie to mozesz byc ugotowany
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
i jeszcze jedno chyba wazne info, dla pewnosci ze wsio gra dobrze jest zrobic aktywacje (wsio rawno czy c+ czy n-ka" ) karty jeszcze w Polsce.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
i jeszcze jedno chyba wazne info, dla pewnosci ze wsio gra dobrze jest zrobic aktywacje (wsio rawno czy c+ czy n-ka" ) karty jeszcze w Polsce. Dokładnie tak bedzie zrobione. Wybraliśmy pakiet "prestizowy" z Cyfry+. Dekoder Pace z nagrywarka 500GB. Pozostaje teraz "tylko" ustawic miednice z konwerterem na Hotbird. Spróbuje zapytac o to na specjalistycznym forum, podam współrzedne swojej chaty w Barcelonie (pewnie znajde na Google Earth) i moze podpowiedza mi, w która mniej wiecej strone mam krecic czaszą  Dziekuje serdecznie za wszystkie rady i podpowiedzi 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
heh, znalazłem wszystkie dane. Obecnie antena ukierunkowana na Hispasat azymut 223.60 elewacja 32.461 polaryzacja 31.366 Chcę przestawić na Hotbird azymut 163.49 elewacja 41.275 polaryzacja -12.38 Tak wiec łopatologicznie : obrócic w prawo, podnieść ciut do góry, a konwerter nieco w lewo ? 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Jeżeli masz warunki to najprościej ustawić obecny D+ na 19E (jeżeli musisz mieć na 30W to na tej antenie nie złapiesz cyfry) , kupic dodatkowy konwerter, przełącznik disecq 2/1 i gotowe, ewentualnie kup konwerter monoblock (dla laika łatwiejsza opcja) gdyż jest on już wypozycjonowany tak aby odbierać sygnał z 19-13E, jezeli zdecydujesz się na monoblocka to nie musisz już kupować przełącznika. Jeżeli nie czujesz się na siłach przy takiej instalacji to pewnie za kilkanaście - dziesiąt euro Ci to tam ustawią w 5 minut. W polsce za takie coś biorą około 100zł.
Pozdrawiam
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|