Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
#4238333 17/11/2010 03:24
Blade Runner
Blade Runner
"Furia Lewisa Hamiltona, Robert Kubica pomógł Sebastianowi Vettelowi" - pisze "Daily Mirror". "Hamilton oskarża Kubicę o celowe uniemożliwienie mu wygrania Grand Prix Abu Dhabi" - komentuje angielski dziennik wypowiedzi kierowcy McLarena.

W wyścigu o Grand Prix Abu Dhabi duży wpływ na losy zwycięstwa i tytułu mistrza świata mieli zawodnicy zespołu Renault. Witalij Pietrow przez 40 okrążeń nie pozwalał się wyprzedzić Fernando Alonso, a Kubica zatrzymał Hamiltona, pozwalając Vettelowi na wypracowanie bezpiecznej przewagi.

Alonso robił co mógł, by pokonać Rosjanina, a Hamilton wręcz wychodził ze skóry, ale nie był w stanie uporać się z doskonale dysponowanym Polakiem. To sprawiło, że kierowca Red Bull Racing spokojnie dojechał do mety na pierwszym miejscu, Alonso był dopiero siódmy, a gwiazdor McLarena drugi. Efekt? Tytuł mistrzowski dla Niemca.

Mistrz świata z 2008 roku twierdzi, że Kubica dobrze wiedział co robi nie pozwalając się wyprzedzić. "Hamilton przekonuje, że triumf Vettela był kontrowersyjny. Uważa, że pomogło mu Renault" - pisze "Daily Mirror".

"Lewis oskarżył Kubicę o celowe uniemożliwianie mu zwycięstwa w Grand Prix Abu Dhabi. Polak jeździ w zespole, który dostarcza silniki także Red Bull Racing" - dodaje angielski dziennik.

- Wyprzedzenie Kubicy było niemożliwe. Zrobił to tak trudnym, jak to tylko było możliwe - żalił się Hamilton. - Tak się chyba robi, kiedy w stawce jest kilka powiązanych ze sobą stajni - skomentował Anglik.

Hamilton uważa, że gdyby nie Kubica byłby w stanie wygrać wyścig, a wtedy rywalizacja o mistrzostwo w sezonie 2010 mogłaby zakończyć się inaczej. Jednak lider Renault uważa, że jego rywal z McLarena nie ma racji. - Ja jechałem po punkty dla siebie i mojego zespołu - skomentował lakonicznie Kubica.
(wp)

--

Co s±dzisz o tej wypowiedzi?
single choice
Hamilton ma racjê. To by³a ustawka! (2%, 1 Votes)
Co on pierdoli? (38%, 24 Votes)
Hamilton jedzie na dopalaczach (11%, 7 Votes)
Red Bull doda³ Kubicy skrzyyyydeee³. (2%, 1 Votes)
Kubica to rasista. Nie lubi czarnych (22%, 14 Votes)
Kto to jest Hamilton? (27%, 17 Votes)
Total Votes: 64
Voting on this poll ends: 18/11/2010 18:23

Bonus: Unibet
Pooh-Bah
Pooh-Bah
Tak BTW , to gdzie będzie jeździł Kubica w 11'
Sam się aż pogubiłem.

Znalazł by sobie ekipę porządną w końcu.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Doskonale się ta wypowiedź wpisuje w całokształt tego sezonu. Jak wiadomo w tym roku było kilka słabszych zespołów. Niejednokrotnie spotkałem się z głosami oburzenia, że np. Kovalainen w cienkim Lotusie nie ustąpił w walce o pozycję (!!) takiemu np. Alonso, bo "powinien to zrobić, gdyż ten drugi ma szybszy samochód". Parodia jakaś. Albo się ścigamy albo nie. W takim razie po co w ogóle rozgrywać wyścig - przyznać punkty po czasówce i do domu. Nie wiem jakim cudem F1 się jeszcze trzyma - choćby taki Indycar jest 10 razy ciekawszy.

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
"Wyprzedzenie Kubicy było niemożliwe. Zrobił to tak trudnym, jak to tylko było możliwe" laugh

To Kubica był dublowany przez niego? Jesli tak to oglądałem inny wyscig laugh

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Jestem jeszcze w stanie zrozumieć Alonso że zaraz po wyścigu miał pretensje do Rakiety. Wiadomo, emocje wielkie, frustracja ogromna, ale ten Hamilton tą wypowiedzią to sie chyba z choinki urwał

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
F1 schodzi na psy, wczesniej czarny mistrzem, a teraz majacy problemy z glowa niemiec.

_
enthusiast
enthusiast
_ Offline
Mam ogromną prośbę o nie cytowanie tych bzdur które zamieszczają nasze rodzime "serwisy (dez)informacyjne".

Polskie dziennikarzyny nie dość, że nie umieją przetłumaczyć wywiadu udzielonego angielskiej stacji to na dodatek dodają coś od siebie i powstaje mega nius.

Hamilton w wywiadzie dla BBC po wyścigu powiedział to na pół serio dając zarazem do zrozumienia, iż Polak był w dużo lepszej dyspozycji tego dnia.

stop interiom, wirtualnympolskom, gazetom i onetom stop

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
0 zarejestrowanych użytkowników (), 3,459 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,300
Posty5,840,217
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026