|
|
Knockin' On Heaven's Door
|
|
Do legalizacji jeszcze daleko. Na razie to tylko "głosy" za. Holendrów i tak obsługują wszędzie. wiem ale pytanie było bardzo proste Co to orzeczenie zmieniło dla Holendrów ? Ty Art odpowiedziałeś ..........nic pytam Experto
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
śledzę to forum od jakiegoś czasu, mam propozcję - podzielmy się Panowie swoją wiedzą jak ma się sytuacja w poszczególnych krajach UE pod względem ogólnej dostępności i formy podatków / o ile są /. Podejrzewam, że UE zechce ten problem ujednolicić poczynając od nas
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Podejrzewam, że UE zechce ten problem ujednolicić poczynając od nas Na szczęście są jeszcze w Unii kraje (jak UK), które mają często wyj.ebane na to całe ujednolicanie. Więc na żadne ujednolicanie e-gamblingu Uk się nie zgodzi, chyba że na ich zasadach, a te zasady jak wiemy są nie do zakceptowania w takich komunach jak Francja czy Polska. Unia będzie miała kłopot.
|
|
|
|
|
stranger
|
|
stranger
Trafna uwaga, ale zostaje problem dla reszty, w większości pewnie niezadowolonej
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie chciałem się tylko zapytać o jedną rzecz, a mianowicie jak taki Kapicu został wiceministrem w kraju prawie 40 mln w środku Europy ? przecież to jakaś parodia . Za opowiadanie takich bzdur na Madagaskarze byłby najwyżej cieciem . Mój syn , który ma już 10 lat jak słucha tego Kapicu to sika w majtki ze śmiechu . Gdyby goryle we wrocławskim ZOO umiałyby mówić dużo bardziej z sensem mówiliby o hazardzie niż Kapicu . Jacie pierdziele , ale ten Kapica to model . Conrad , ale cię ta twoja PO bolszewia nieżle wyciupciała. To ty nie wiesz Norman że Polska to kraj absurdów. Zobacz jak u nas wszystko funkcjonuje normalnie burdel na kółkach. A to że jest wielu ludzi na stanowiskach na których ich być nie powinno to normalka w Polsce. Wystarczy zobaczyć jakie przekręty idą przy budowaniu dróg chociażby no i drogi jakie są takie są. Tutaj się kombinuje i oszukuje, a rząd tak naprawdę ma gdzieś szarego obywatele. Liczą się tylko kolesie.
|
|
|
|
|
|
|
Podejrzewam, że UE zechce ten problem ujednolicić poczynając od nas Na szczęście są jeszcze w Unii kraje (jak UK), które mają często wyj.ebane na to całe ujednolicanie. Więc na żadne ujednolicanie e-gamblingu Uk się nie zgodzi, chyba że na ich zasadach, a te zasady jak wiemy są nie do zakceptowania w takich komunach jak Francja czy Polska. Unia będzie miała kłopot. praktycznie hazardowy kłopot to Unia ma z ........Francją ten cały Barnier szef w UE od hazardu to też żabojad opinie ETS niekorzystne dlaliberalizacji też wydawali francuzi poprzednikiem Braniera był Irlandczyk,który chciał pelnej liberalizacji e-hazardu w UE pieprzony francuzik zmienił kurs 
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
irlandczyk Charlie McCreevy byl za liberalizacja e-hazardu ten zabojad jest za delegalizacja stanowisko nie byle jakie, odpwiednik polskiego ministra
polski rzad wyczul chwile i pcha ten bubel zostaje tylko nadzieja ze bedzie jak z ustawa rumunska kadencja komisarza trwa 4 lata chyba
maja czas na te ich poprawki
|
|
|
|
|
|
|
Barnier nie jest za delegalizacją. IMO rezultatem tych konsultacji będzie dyrektywa UE skutecznie umożliwiająca państwom członkowskim zakaz e-hazardu omijajac notyfikacje,KE czy ETS. Krócej mowiac dyrektywa dla idiotów mówiąca "jak nie chesz miec z tego kasy to super bo więcej bedzie dla Nas wiec zakazuj a My już nie bedziemy sie wtrącać".
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
Agassi jak widzsz najblizsze 3m-c rumunska odrzucili a polska notyfikuja? jest ostra, nikt tu nie wejdzie, ziemniaki chyba tez nie, po co im dodatkowe koszty
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
To co czytałem na stronie Dj Sosny o tej ustawie rumuńskiej to tam przecież identyczna sytuacja do Polski, z tymi licencjami. I odrzucili. Jest więc mozliwe żeby jednemu krajowi odrzucili a innemu w bardzo podobnej formie przyjęli? To byłby absurd.
|
|
|
|
|
|
|
To co czytałem na stronie Dj Sosny o tej ustawie rumuńskiej to tam przecież identyczna sytuacja do Polski, z tymi licencjami. I odrzucili. Jest więc mozliwe żeby jednemu krajowi odrzucili a innemu w bardzo podobnej formie przyjęli? To byłby absurd. już wcześniej pisałem,że Sosna się myli W Rumunii chcą by e-bukmacherzy otworzyli tez punkty naziemne czego w Naszej nowelizacji nie ma a to kolosalna różnica powodująca choćby odrzucenie ich ustawy.
|
|
|
|
|
|
|
Agassi jak widzsz najblizsze 3m-c rumunska odrzucili a polska notyfikuja? jest ostra, nikt tu nie wejdzie, ziemniaki chyba tez nie, po co im dodatkowe koszty nie mam zdania a nie chce znów gdybać IMO data 18 kwietnia może być kluczowa bo jeśli WSA podzieli racje pokerzystów to 1.czeka Nas kolejna nowelizacja 2. jesli poker wyłączą z ustawy hazardowej to co zrobić z zakładami sportowymi,o których ustawodawca mówi wprost,że nie są hazardem 
|
|
|
|
|
a.k.a. "DOMINICCA"
|
|
a.k.a. "DOMINICCA"
poker ma byc dyscyplina na igrzyskach olimpijskich 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
@ Agassi
/IMO data 18 kwietnia może być kluczowa bo jeśli WSA podzieli racje pokerzystów to 1.czeka Nas kolejna nowelizacja 2. jesli poker wyłączą z ustawy hazardowej to co zrobić z zakładami sportowymi,o których ustawodawca mówi wprost,że nie są hazardem /
1. Dlaczego ? Poker nie jest wymieniany w ogóle w ustawie. Kapica twierdził, ze wyrok sądu albo włączy pokerzystów do ustawy, albo ich z niej wyłączy. I to nie stoi w sprzeczności z samą ustawą ( według niego)
2. Z zakładami ustawa robi to co robi. Legalizuje pod warunkiem licencji.
IMO, decyzja będzie uznaniowa i oparta tylko o ocenę "proporcjonalności". Albo ją uznają za proporcjonalną albo nie.
|
|
|
|
|
|
|
1. Dlaczego ? Poker nie jest wymieniany w ogóle w ustawie. Kapica twierdził, ze wyrok sądu albo włączy pokerzystów do ustawy, albo ich z niej wyłączy. I to nie stoi w sprzeczności z samą ustawą ( według niego) to mówił na pewno reszta to sifi 
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
stan niepewnosci, kto kogo ogra rzad z takim pdejsciem nie chce bukow wogole jak UE klepnie ustawe to bet-and-home nie wejdzie i nie zarobi wiec lepjej nie notyfikowac i francuz syty 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ogladal ktos dzisiaj to spotkanie z Tuskiem? Bylo cos o tej ustawie w ogole?
|
|
|
|
|
newbie
|
|
newbie
witam Wczoraj w TV chyba w Superstacji na satelicie oglądałem akurat wywiad z Kapicą . Oto jego fragmenty: Kapica: Jestem dumny z tego ze historia dała mi szansę walki z tą plagą dwudziestego wieku jaką jest twardy hazard internetowy . nowa ustawa całkowicie wykluczy dostęp Polaków do nielegalnych bukmacherów , kasyn i pokera. Posiadamy dane,że coraz więcej Polaków jest klientami tej patologii i traci tam oszczędności całego życia . Tak dalej być nie może. Z pewnością społeczeństwo polskie doceni nasze wysiłki w tej sferze. Dodatkowo władze polskie skupią się na apelowanie do innych rządów w sprawie likwidacji twardego hazardu w ich krajach . Już w najbliższym czasie Urząd Celny rozpocznie walkę z nielegalnymi jednorękimi bandytami .
Ps - Jeżeli mi nie wierzycie przekonacie się o tym w czerwcu lub lipcu i wtedy wspomnicie mój post : blokada Polaków : 1. Betfair . 2. Jakaś giełda betdaq jak dobrze piszę . 3. Ladbrokes . 4. Hill. bet-at-home. Nie będą blokować : Betsson. tobet . kasyna . Pokerromy. nordicbet . Pozostałe bukmacherzy jeszcze nie wiedzą co zrobią . Wspomnicie moje słowa w czerwcu lub lipcu !!!!!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Co Ty tak to przezywasz jak siedzisz w tej Anglii podobno?
|
|
|
|
|
newbie
|
|
newbie
troche sie tym interesuje
|
|