|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
nie wiadomo co gorsze - łydki czy piszczele... dla mnie osobiście piszczele bardziej przeszkadzają... nie mam problemu ze skurczami w łydkach ani podczas wysiłku, ani podczas odpoczynku, ale czasami mięśnie przy piszczelach tak nachrzaniają, że masakra... mam czasem wrażenie, że cała kość boli... Później zmieniam teren do biegania z asfaltu na bardziej miękki, zmniejszam wysiłek, dłużej się rozgrzewam i rozciągam po bieganiu i jakoś przechodzi...;)
PS. używał ktoś maść Bengay? Można to jeszcze gdziekolwiek dostać ? Dobre to było jak nic innego, a teraz od jakiegoś czasu to wycofali...
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Hehe jakbym siebie czytal. Jak sie np zle rozgrzeje, i zaczne biec to potem mam napiiete miesnie lydek. Ciezko sie z tym biega, ale jakos mozna przemeczyc. Ale mam tez tak jak mowi Urena, rano jak wstane i sie przeciagne jak napne lydke na zgietej nodze jak mnie zlapie skurcz to masakra  To nie pulsuje tylko trzyma i trzyma 
|
|
|
|
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
|
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
W jakim okresie doby najlepiej biegać? Ja w nocy biegam jak na razie tylko.
|
|
|
|
|
wieczny student
|
|
wieczny student
lupus, ja jak miałem problemy z łydkami to okazało się, że jest to jakoś powiązane z nerkami podleczyłem nerki i łydki się uspokoiły 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Biegasz wtedy, kiedy Ci pasuje, wtedy kiedy masz na to ochotę, czas. Jeśli jesteś w stanie ułożyć sobie dzień tak, żeby biegać zawsze o tej samej porze, to wybieraj rano - wtedy organizm jest wypoczęty, pobudzisz go na cały dzień, głowę masz wolną od całodniowych przemyśleń, możesz spokojnie skupić się na bieganiu 
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
lupus, ja jak miałem problemy z łydkami to okazało się, że jest to jakoś powiązane z nerkami podleczyłem nerki i łydki się uspokoiły  wiem ze nie do mnie adresowane, ale wlasnie nerki mnie czasmai bola, ciebie tez wtedy bolaly?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
nie wiadomo co gorsze - łydki czy piszczele... dla mnie osobiście piszczele bardziej przeszkadzają... nie mam problemu ze skurczami w łydkach ani podczas wysiłku, ani podczas odpoczynku, ale czasami mięśnie przy piszczelach tak nachrzaniają, że masakra... mam czasem wrażenie, że cała kość boli... Później zmieniam teren do biegania z asfaltu na bardziej miękki, zmniejszam wysiłek, dłużej się rozgrzewam i rozciągam po bieganiu i jakoś przechodzi...;)
PS. używał ktoś maść Bengay? Można to jeszcze gdziekolwiek dostać ? Dobre to było jak nic innego, a teraz od jakiegoś czasu to wycofali... Panowie, nie biega sie wogole na asfalcie. Nie ma w zasadzie nic gorszego. Bola cie prawdopodbnie okostne, co jest normalnie i oczywiscie zle, jesli biega sie na asfalcie. Najlepsza nawierzchnia do biega jest sciolka lesna. Co do bengaya, mozna ja zastapic mascia konska, czerwona rozgrzewa, zielona jest chlodzaca i idealnie nadaje sie na bolace okostne. W jakim okresie doby najlepiej biegać? Ja w nocy biegam jak na razie tylko. 10-11 albo 19-21
|
|
|
|
|
wieczny student
|
|
wieczny student
lupus, ja jak miałem problemy z łydkami to okazało się, że jest to jakoś powiązane z nerkami podleczyłem nerki i łydki się uspokoiły  wiem ze nie do mnie adresowane, ale wlasnie nerki mnie czasmai bola, ciebie tez wtedy bolaly? nie bolały tzn. nie był to jakiś systematyczny i częsty ból czasem coś tam pobolewało, ale nie na tyle, żeby tym się przejmować wystarczyły zwykle leki i do teraz jest git 
|
|
|
|
|
no risk no fun
|
|
no risk no fun
Apropo jak bieganie to i kontuzje. Od jakiegos czasu (moze 1,5 miesiaca) czuje duzy bol z lewej strony plecow(na dole).Wie ktos co to moze byc za miesien ? i czym to smarowac ?
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
W krzyzu Cie boli?
Rozciagasz sie?
|
|
|
|
|
no risk no fun
|
|
no risk no fun
gdzies w tych okolicach po lewej stronie. Tak rozciagam sie
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
strzelam ,ze naciagniety najszerszy grzbietu, ale pewny nie jestem. Cos dlugo jak juz 1,5 miesiaca. Zrob USg ( koszt ok. 40 pln) i bedziesz wiedzial
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
strzelam ,ze naciagniety najszerszy grzbietu, ale pewny nie jestem. Cos dlugo jak juz 1,5 miesiaca. Zrob USg ( koszt ok. 40 pln) i bedziesz wiedzial tam jest tyle grup mięśni zarówno powierzchniowych jak i głębokich, że ciężko na odległość swietdzić co to jest z tyłu z lewej strony 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Moze walczyl na silowni z ciezarami:p
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
to by akurat pasowało bo najszerszy grzbietu oraz obły mniejszy i większy służyły nam kiedyś do huśtania się na gałęzi. także pod przeciążenie na atlasie jak najbardziej by pasowało  obły mniejszy to o ile dobrze pamiętam mięsień odpowiedzialny za ruch od podcierania tyłka i do niczego innego nie służy.
|
|
|
|
|
no risk no fun
|
|
no risk no fun
Na silowni regularnie cwicze ale to chyba od biegania mnie boli , tak mi sie wydaje.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
ja sobie biegam kolo 22, pare razy staralem sie zmotywowac o 5 rano, ale ni huhu  motywacja po przebudzeni spadala 
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
Na silowni regularnie cwicze ale to chyba od biegania mnie boli , tak mi sie wydaje. promieniuje do lewego uda?
|
|
|
|
|
no risk no fun
|
|
no risk no fun
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
miałem coś podobnego. idź do rodzinnego, po leki na odbarczenie. możesz mieć miejscowy ucisk na nerw.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|