|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mam RTL na cyfrze i teraz moje pytanko, czy moze ktos potwierdzic,ze walki nie zakoduja??
Bo rozne wersje slyszalem i chcialem sie upewnic??
Z gory dzieki.
|
|
|
|
|
no risk no fun
|
|
no risk no fun
nie zakoduja na 100 % na RTL
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A orientujecie się jak jest z Cyfrowym Polsatem??
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
"Największe szanse na oglądanie transmisji za darmo rokuje kanał RTL. Nadawca zapewnia, że przekaz z satelity Astra 1L (19,2°E) pozostanie niekodowany (zresztą jego zakodowanie nie byłoby możliwe, choćby dlatego, że niemieckie sieci kablowe nie zdążyłyby się przygotować do odbioru kodowanego przekazu) i osoby wyposażone we własne odbiorniki cyfrowe (lub analogowe, bo przekaz analogowy RTL jest także nadal prowadzony) i zestawy antenowe z tzw. zezem na Astrę lub konwerterem typu Monoblock powinni bez najmniejszych problemów móc obejrzeć walkę.
RTL jest nadawany także z satelity Hot Bird 6 (13,0°E) w wersji dla Szwajcarii, ale ten przekaz może zostać na czas transmisji zakodowany. Niestety brak pewnych informacji na ten temat, ale jest to możliwe, w przeszłości RTL kodował w ten sposób kilka wyścigów Formuły 1 oraz spotkania piłkarskich Mistrzostw Świata (w latach 2006 i 2010). Szwajcarskie sieci kablowe są wyposażone w stosowne dekodery, system kodowania identyfikuje się cały czas i załączenie szyfrowania jest możliwe."
za satkurier.pl
|
|
|
|
|
I see dead people
|
|
I see dead people
Może i RTLu nie zakodują, ale cyfrówki i kablówki na jeden dzień mogą przecież "odłączyć" ten kanał - bo same oferują tę walkę w systemie PPV  Jakoś nie wierzę w dobre intencję Vectry 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
nie zakoduja na 100 % na RTL Nie zakodują bo nie będą mieli w ofercie takiego programu i tyle. To samo cyforwy polsat.
|
|
|
|
|
no risk no fun
|
|
no risk no fun
Jezeli mowimy o sieci kablowej to pewnie nie. Zalezy w jaki sposob odbierasz RTL.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jak ktoś odbiera RTL z Astry to na pewno walkę obejrzy. W cydrze i CP jest RTL z HotBirda i ten przekaz może być kodowany. Gdyby nie był to cyfra i CP nic nie będą mogli zrobić. Jeżeli usunął kanał ze swojej listy to wystarczy nie aktualizować listy i kanał na pewno pozostanie.
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
Nie zakodują bo nie będą mieli w ofercie takiego programu i tyle. To samo cyforwy polsat. Ponoć można majstrować przy dekoderze i ręcznie "dopisać" ten kanał. Bo kanał nie będzie wycofany z platformy, tylko z listy.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zobaczymy, jakoś nie potrafię uwierzyć, że cyfra i polszmat czegoś nie wymyślą. Tak się jarali tym ppv, a RTL ich na szaro robi  Zresztą nie mój problem, bo niestety upc mam i pewnie gdzieś w pubie zobaczę 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
kto bedzie chcial ten i tak ogladnie - ja nie czekam na zadne kody itd, zaplacilem i jestem spokojny wynik walki dla mnie moze byc tylko jeden, ale to jest sport i gdzies tam jakis cien szansy zawsze jest 
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
Ja realnie patrząc nie liczę na zwycięstwo Adamka, bo to trzeba traktować w kategorii sensacji. Liczę jednakże, że Adamek da z siebie wszystko i będzie najtrudniejszym rywalem dla Wita od czasu jego powrotu. Że zmusi go do sporego wysiłku.
Myślę, że Kliczko wygra na punkty.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
tez bylem sklonny mocno postawic Kliczko na pkt - do tej pory, az zobaczylem zdjecie Ukrainca przed walka - mam obawy, wyglada "Strasznie dobrze"
|
|
|
|
|
#1 WorldSpeedway
|
|
#1 WorldSpeedway
Jak ktoś odbiera RTL z Astry to na pewno walkę obejrzy. W cydrze i CP jest RTL z HotBirda i ten przekaz może być kodowany. Gdyby nie był to cyfra i CP nic nie będą mogli zrobić. Jeżeli usunął kanał ze swojej listy to wystarczy nie aktualizować listy i kanał na pewno pozostanie. Analogiczna sytuacja jak na Mundialu w Korei i Japonii 2002. ZDF i ARD na czas meczu na cyfrze z HB był czarny obraz, a na Astrze hulało aż miło całe mistrzostwa 
|
|
|
|
|
no risk no fun
|
|
no risk no fun
tez bylem sklonny mocno postawic Kliczko na pkt - do tej pory, az zobaczylem zdjecie Ukrainca przed walka - mam obawy, wyglada "Strasznie dobrze" a kiedy wygladal zle ? to 100 % profi
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mam nadzieje że za te 40 zł Kliczko wyjebie się o jakiś krawężnik wychodząc z fotelu
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
tez bylem sklonny mocno postawic Kliczko na pkt - do tej pory, az zobaczylem zdjecie Ukrainca przed walka - mam obawy, wyglada "Strasznie dobrze" a kiedy wygladal zle ? to 100 % profi a gdzie ja napisalem, ze kiedys wygladal zle ? wygladal czasami sporo gorzej niz teraz a jak powiesz, ze to nieprawda to jestes... niemadry
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
oby walki nie pokazali tylko w niedziele w teleexpresie.. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
telewizja " n " juz skasowala RTL - bez zadnej aktualizacji 
|
|