|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jakby nie bylo to dzieki za fatyge 
|
|
|
|
|
Celtic Glasgow FC
|
|
Celtic Glasgow FC
Nie ma sprawy 
|
|
|
|
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
|
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
ile litrów wódki i ile paczek papierosów moge obecnie wwieść do Anglii? Jeśli jadę w grupie czy ma to jakieś znaczenie czy liczy się jakiś przelicznik na osobę?
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
Z wodka to nie wiem, fajek 200 sztuk. Liczy sie to co masz w swoim bagazu oczywiscie. Jesli ktos zgodzi Ci sie przewiezc przez granice na swoje konto - to teoretycznie jego towar.
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
Polecam. dobre zrodlo wiedzy o zyciu w UK, zwlaszcza na poludniowym zachodzie http://www.bristol24.pl
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Z wodka to nie wiem, fajek 200 sztuk. Teoretycznie możesz z innego kraju unijnego wwieźć ile tylko chcesz pod warunkiem, że jest to dla własnego użytku. Dla naszych uznali, że powyżej 200 sztuk (= 10 paczek = 1 karton) będą traktować jako towar przeznaczony dla handlu?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Anglia nie jest w Schengen więc to pewnie dlatego na takie ustalenia mogli sobie pozwolić
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Anglia nie jest w Schengen więc to pewnie dlatego na takie ustalenia mogli sobie pozwolić Kazdy kraj ma chyba jakies wewnetrzne regulacje jesli chodzi o przeplyw towarow i uslug w granicach UE. Te 800 sztuk do Anglii to teoretycznie nie jest limit scisly tylko ilosc powyzej ktorej celnik ma prawo zakwestinowac wwozu dla wlasnego uzytku. Jak to bedzie w praktyce wygladalo to zobaczymy.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Bristol to chyba jedno z najładniejszych mast w Anglii.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
W styczniu wyjezdzam do Londynu na jakis czas i mam pytanie do osob tam przebywajacych: jak wyglada rynek pracy dla osob chcacych pracowac?
Drugie pytanie: czy warto brac pod uwage agencje pracy tymczasowej? (na start)
|
|
|
|
|
Celtic Glasgow FC
|
|
Celtic Glasgow FC
W styczniu wyjezdzam do Londynu na jakis czas i mam pytanie do osob tam przebywajacych: jak wyglada rynek pracy dla osob chcacych pracowac?
Drugie pytanie: czy warto brac pod uwage agencje pracy tymczasowej? (na start) Nie wiem jak Londyn, Yakeri. Ale nowi Polacy przyjeżdżający do Wrexham z reguły (myślę, ze nawet w 95%), udają się do agencji, takich jak Gap Personnel, Acorn, Randstad, itp. Uważam, że warto. Im większe miasto, tym większe możliwości a jeśli znasz język, to możesz czasami nieźle trafić.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Panowie kto się orientuje jak jest teraz z papierosami do Anglii? Przepisy się jakoś od września pozmieniały i jest teraz ograniczenie do 4 kartonów na osobę?
Druga sprawa, czy bez problemu taką ilość przewiozę w bagażu podręcznym, bo tylko taki ze sobą zabieram?
|
|
|
|
|
AVE LAZIO
|
|
AVE LAZIO
Drugie pytanie: czy warto brac pod uwage agencje pracy tymczasowej? (na start) tylko na prace tymczasowa mozesz liczyc.do marca jak co roku w UK cisza na rynku pracy.
|
|
|
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
|
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Drugie pytanie: czy warto brac pod uwage agencje pracy tymczasowej? (na start) bida z nedza, poza tym juz zmywarki sa wiec nawet na zmywak ciezko sie zalapac
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Chelsea szuka napastnikow a United bramkarza tylko testy moga byc ciezkie
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Chelsea szuka napastnikow a [b]United bramkarza tylko testy moga byc ciezkie Londyn United? Pierwsze słyszę, a która to liga, może przeniose się na południę i spróbuje szczęścia SLAV
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jest szansa by sie zalapac na zmywak? odrazu pisze ze uroda nie grzesze
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jest ktoś kto wyjeżdżał na wakacje do pracy zagranicę i podpowiedziałby jak taki wyjazd ewentualnie planować i organizować? Biuro jakieś czy na własną rękę lepiej szukać? Byłbym wdzięczny, 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jest ktoś kto wyjeżdżał na wakacje do pracy zagranicę i podpowiedziałby jak taki wyjazd ewentualnie planować i organizować? Biuro jakieś czy na własną rękę lepiej szukać? Byłbym wdzięczny,  ważne są 3 początkowe kroki a) lokum na miejscu ( dużo pomogą znajomi - rodzina ) b) rozeznanie w pracy jaką chcesz wykonywać tj. poświęcasz czas na przeszukiwanie ofert, wysylasz cv, dzwonisz, najlepiej podając swoj adres na wyspach i mowiac, ze tylko wyjechaleś na święta / urodziny etc c) gromadzenie kapitału na rozruch tj. musisz sobie wziąć jednak trochę gotówki, żeby ewentualnie przeżyć te 2-3 tygodnie bez pracy, aczkolwiek w takim Londynie o pracę mało płatną nie trudno, a w czasie jej wykonywania możesz juz szukać kolejnej lepszej. pozdr,
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|