Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 16 z 23 1 2 14 15 16 17 18 22 23
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Warka
Originally Posted by kazow
a co powiecie o Homeland? Ktos oglada? bo ja wlasnie polykam odcinki

Bardzo dobry serial, ze swietnie dobranymi glownymi bohaterami. Moze zakonczenie sezonu bez wielkiego WOW, ale to wina wszesnej decyzji o kolejnym.

The Next Three Days

Ogladqajac, czekalem tylko, w ktorym momencie spierdola ten film laugh Ku mojemu zdziwnieniu ... koncowka bardzo mnie zadowolila. Bo nie jest to film o winie, czy niewinnosci, ale o tym, o czym glowny bohater mowi podczas jednego ze swoich wykladow na uczelni - 6,5/10

polecam The Next Three Days 8/10

Bonus: Unibet
E
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
E Offline
'W Ciemności' oby nie było zawodu bo od czasu 'Róży' nie widziałem sensownego polskiego filmu.

ps.książki 'Anioły i Demony' i 'Kod Leonarda Da Vinci' czytało się świetnie ,cholernie trzymało w napięciu szczególnie 'Anioły i Demony'. Czy w przypadku filmów jest podobnie ?

old hand
old hand
"Róża" czy "Różyczka"? :>

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by eroll
'W Ciemności' oby nie było zawodu bo od czasu 'Róży' nie widziałem sensownego polskiego filmu.

ps.książki 'Anioły i Demony' i 'Kod Leonarda Da Vinci' czytało się świetnie ,cholernie trzymało w napięciu szczególnie 'Anioły i Demony'. Czy w przypadku filmów jest podobnie ?

Polecam "Wymyk".

O
Na pełnejjj kurrr...
Na pełnejjj kurrr...
O Offline
'Łowca trolli' (Trolljegeren) laugh

na pewno nie horror ani thriller... ja się pośmiałem, w sumie coś nowego, film po norwesku, ale na jednym z portali z napisami. Doadatkowo, Polacy też są grin

E
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
E Offline
Originally Posted by zludna
"Róża" czy "Różyczka"? :>

'Róża' - widziałem przedpremierowo świetny film. Różyczka zresztą też dobry film. Dzisiaj 'Król Lew' przypominam - mój numer jeden w swojej dziedzinie.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Tak jak napisał Eroll zaraz na TVP1 Król Lew Bajka jakich mało...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Dopiero dzisiaj się zabrałem za Warrior i mimio pochlebnych tutaj opinii, z pewną rezerwą do filmu podeszłem i naprawdę mnie się podobał wink
ja to już starszej daty człowiek, na Wejściu Smoka, Pijanych Mistrzach i Krwawym Sporcie wychowany, więc jakiś sentyment do gatunku mam tongue

Bardzo przyzwoite filmidło, nawet doktor Allison mi sie spodobała (kilka kilo robi różnicę wink )
W swojej klasie na pewno jedna z lepszych pozycji ostatnich lat (film, nie pani doktor)

Nick Nolte...

Myślę, że dzisiaj już nie ma takich aktorów, skończyli się z Hopkinsem, Pacino, de Niro (zanim się skurwił)
a dzisiejsze kino to jak z muzyką, pokolenie MTV pewnie nawet nie wie kto Al Pacino, czy Marlon Brando.

I pociągowo obejrzałem Contagion nie zachwycił mnie film, za wiele srok za ogon,
wielowątkowość to się sprawdza w książkach, w filmach rzadko. Nie czułem klimatu...
zagrożenia, strachu, koncetrowałem się na przeskokach Damon, Paltrow, Fishburne, Winslet i w sumie tak bezosobowo do każdego,

można obejrzeć, gdyby była przed Epidemią wink ,

mi się bardziej Hoffman i spółka podobali, mimo że to już prawie kur... 20 lat temu było wink

zawiódłbym się, gdybym do kina poszedł.

I offtopic...

Jakie wrażenia po serialu Hell on Wheels, całkiem przyjemnie mi się ogląda wink

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
Byłem dzisiaj na nowym Sherlocku. Pierwsza częśc przypomina troche Psa Baskervillów i Prestiż Nolana, tu akcja oparta jest na czymś innym. Możę dlatego jedynka podobała mi się bardziej. Słabsza też moim zdaniem gówna kreacja kobieca. Więcej nie zdradzam. Tym nie mniej solidny poziom. Mocne 7 może 7,5 na 10.

I jeszcze jedno pytanie. Znana jest komuś może twórczość tego pana?

http://www.filmweb.pl/person/B%C3%A9la+Tarr-147342

Wybieram się do kina na jego najnowszy film, a chciałbym wiedzieć czego mniej więcej się spodziewać. Oczywiście jeżeli znajde w sieci. Najlepsze/najbardziej charakterystyczne dzieło?

Akhu, Llama, vindom?

Ana <3
Ana <3
Originally Posted by mat2000
Wybieram się do kina na jego najnowszy film, a chciałbym wiedzieć czego mniej więcej się spodziewać. Oczywiście jeżeli znajde w sieci. Najlepsze/najbardziej charakterystyczne dzieło?

Akhu, Llama, vindom?

sztuka na ekranie.
szatańskie tango.
fenomenalny klimat.
jeden z najlepszych reżyserów w europie. (imo)

V
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
V Offline
Na film Tarra do kina zawsze warto pójść, podobnie jak zassać z neta, jeśli jest możliwość. Chyba się nie pomylę gdy powiem, że Węgier to szczególnie ważne zjawisko w kinie europejskim.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Mi się z wczesnym Aronofoskim trochę kojarzył, a na Konia Turyńskiego sam się wybieram,

podobał mi sie Człowiek z Londynu (czy jakoś tak) z Tildą Swinton, generalnie trochę szlone, raczej niszowe kino i gdzieś czytałem, że Tarr kończy z kręceniem.

T
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
T Offline
Czy jest jakikolwiek darmowy serwis filmow online ?
Kiedys brało sie adres z megavideo i wrzucalo na tv.wrzuc,gdzie bez limitu sie ogladalo.
Dzisiaj widze ze i tam kicha.

Nie ma mnie w domu,a po pracy człowiek by cos obejrzał,zarejestrowalem sie juz na kilku serwisach wszedzie kicha i oszustwo.

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
ten pierwszy sposob ktory opisales dziala, tylko tak jak o tej porze trba sie naczekac, odswiezac copol minuty moze w koncu załapie.
Mozesz tez sproowac na youtube wpisac tytul i moze bedzie w partach, albo wpisac "caly film" i niektore filmy sa wrzucone w calosci.

V
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
V Offline
z tego co wiem, to iplex.pl jest darmowy

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
kinomaniak.tv dla mnie jest kotem smile

Tenis Trader
Tenis Trader
Originally Posted by Coronach
Dopiero dzisiaj się zabrałem za Warrior i mimio pochlebnych tutaj opinii, z pewną rezerwą do filmu podeszłem i naprawdę mnie się podobał wink

Dzieło pierwsza klasa, z gatunku filmów walki tylko pierwszą część Rocky'ego umieściłbym wyżej.

Jedyne co drażniło to ten przesłodzony amerykański patos. Pomijając wątek wojenny i stały element programu pt. "american dream come true", to rozbroił mnie ten Rusek walczący pod flagą ZSRR (pewnie Smuda pomagał pisać scenariusz). Mogli jeszcze bardziej zaszaleć i wstawić napakowanego Araba, byłoby bardziej na czasie laugh

No ale takie filmy się kręci, żeby jankes wyszedł z kina z wypiętą klatą, nie europejczyk smile

ogr Offline
Pooh-Bah
Pooh-Bah
witam
panowie polećcie jakiś fajny serial, jakaś komedia, sensacja.

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
Mi się Homeland tak bardzo nie podobał, brakuje tam, jak ja to nazywam, realizmu zachowania bohaterów. Z seriali:

- nr 1 w tym roku to na pewno Boardwalk Empire, fantastycznie zrobiony serial
- jak ktoś lubi sitcomy typu The Office, to powinien obejrzeć Park and Recreaction, podobny typ humoru, z tym że nowe odcinki PaR są na wyższym poziomie niż The Office.
- Drugi sezon Walking Dead to dla mnie klapa, prócz ostatniego barzdo dobrego odcinka w sumie nic się nie działo, teraz czekam na finał (dziwne że przed ostatnim odcinkiem zrobili miesiąc przerwy)
- Terra Nova - szumne zapowiedzi, dodali nazwisko Spielberga jako producenta, potężny budżet i wyszło jak zawsze, fatalny scenariusz, brak dramaturgii, cieniutkie efekty, drewniane aktorstwo, nie mam pojęcia w co tam kasa poszła

ogr Offline
Pooh-Bah
Pooh-Bah
Jeome dzieki

Boardwalk Empire oglądam, podzielam twoje zdanie.
Sitcomy typu Friends czy Scrubs też lubię wciągnąć, Więc sprawdzę the Office i Park and Recration napewno.
Walking Dead nie znam.
Terra Nova obejrzałem 1 odcinek i w momencie karmienia dinozaurów odpuścilem, to nie dla mnie smile

Strona 16 z 23 1 2 14 15 16 17 18 22 23

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników (betowiec, rafal08, Sensei, alfa, forty, ElNinho[mmdea], latajaca_holenderka, kamel), 1,697 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,273
Posty5,827,907
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025