Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 2 z 2 1 2
S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
nie chciałbym być bezczelny i leniwy ale może ktoś na kieruje na laptopa 17cali
typowy do internetu, filmu, nagrać coś na płytkę żadne gry nie wchodzą w gre smile poza kurnikowymi laugh do 2000zł

Bonus: Unibet
W
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W Offline
simons1986 ma rację

ASUS, DELL, LENOVO -> HP, ACER

M
2fast 2furious
2fast 2furious
M Offline
Prawda jest taka, że każdy wydaje subiektywne opinie o danym sprzęcie i danej marce.

Ja np. mam doświadczenie takie, że każdemu musiałbym odradzić Della, Lenovo i Toshibę, a polecić Asusa, Samsunga i np. MSI.

Tylko, że prawda jest taka, że jak źle będziesz użytkował laptopa, to zajedziesz nawet Lamborghini wśród laptopów grin

Skull, chyba każdy laptop do 2k zł spełnia Twoje wymagania smile

Ana <3
Ana <3
korzystam z netbooka msiu100 plus z poszerzoną pamięcią 2gb.
maszynka podłączona pod 21,5 calowy monitor benq.
genialny zestawik za 1,5k. wady -> brak cd/dvd. należałoby dokupić zewnętrzny.

Ana <3
Ana <3
Exp, pracujesz we wrocławskim HP? grin

Jakie lapki są najmniej awaryjne?

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by Llama
xp? fabrycznie 1GB i sam zmieniles na 2GB? chodzi mi o to, czy +1GB robi roznice, daje choc malego kopa?

mam identyczny konfig oparty na n280 1,66GHz, tyle ze 1GB ramu + win7 no i niestety dupy nie urywa. jeszcze w 1-szym roku to smigalo, ale teraz nawet po przywroceniu systemu zrobil sie straszny mul - o multitasku moge zapomniec, jedna rzecz na raz, z video juz sie lekkie problemy zaczynaja przy 480p.
sie zbieralem juz wczesniej zeby ram zmienic na 2GB wlasnie, ale nie mam mozliwosci stestowania i nie chce sie bawic w ciemno w kupowanie kolejnych gratow, ktore nic nie wniosa.
pewnie na xp lepiej by smigal, ale tez sie jakos nie moge zebrac...

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by simons1986
Originally Posted by kazow
firma jak firma, ogolnie dell czy hp to to samo

ale masz potrzebe na matryce 17? jezeli bedzie lezal tylko w domu to ok, wiekszy ekran jest fajny

ale jezeli chodzi o transport, to mniej praktyczny i troche ciezki

Koles jak sie nie znasz to odpusc sobie ten temat, jak mozesz porownywac HP z Dellem i wrzucic obie firmy do jednego worka? przeciez obie firmy dzieli ogromna przepasc, pracuje w salonie komputerowym i wiem jak to wyglada. Od momentu kiedy HP zostal przejety przez innego wlasciciela nie ma dnia aby ktos do salonu nie przyszedl z HP, albo strzelaja matryce, albo problemy z przegrzewaniem albo problemu z portami masakra. Ja osobiscie polecam albo Lenovo albo Asusa, co do Asusa wiadomo laptopy drozsze ale warto doplacic troszke wiecej a z daleko trzymac sie od Acer-ow, HP i Samsungow czyli od firm ktore masowo mozna spotkac w salonach T-Mobile, Orange czy Plus a dlaczego ? bo to najwieksze badziewie smile

po pierwsze nie ejstem twoim kolesiem, wiec powstrzymaj konie kowboju

nie wiem na czym polega twoja praca w tym salonie, ale jezeli tylko przesylasz lapki dalej do serwisu, to rzeczywiscie twoja wiedza jest przeogromna. Proponuje wlaczyc excela i zrobic statystyka w % ile wadliwych mailes lapkow w stosunku do ilosci sprzedazy

ja swoje doswiadczenia opieram na pracy z lapem, nie jest to do grania ale typowo uzytek biznesowy z czestymi wyjazdami. Mialem Della i byl ok. Teraz mam juz jakis czas HP i bardzo sobie chwale, najmniejszych problemow i ciezko go rozwalic. Tyle ode mnie.

a co do zakupu HP przez inna firme... to ajkos sobie nie przypominam...No chyba mowisz o przjeciu Compaq przez HP 10 lat temu... ale to przejecie bylo w druga strone a HP wykorzystuje ich linie do produkcji.

a na temat awaryjnosci Exp Ci juz wytlumaczyl doglebnie

Ana <3
Ana <3
Originally Posted by gruda
xp? fabrycznie 1GB i sam zmieniles na 2GB? chozi mi o to, czy +1GB robi roznice, daje choc malego kopa?

mam identyczny konfig oparty na n280 1,66GHz, tyle ze 1GB ramu + win7 no i niestety dupy nie urywa.

tak, sam dodałem i na xpeku jadę. Kompa mam 2,5 roku, ram dodałem 2 lata temu. 2gb robi różnicę. Mnie wystarcza, a jestem dość wymagający (półgigowe rastry itp.)

Exp Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Llama nie pracuje w HP, pracuje w zasadzie dla konkurencji, ale nie o tym chciałem mowic tutaj.

Z innej beczki mam w domu dwa kompy HPki - jeden siedem lat notebook, drugi roczny netbook. Nigdy nie ulegly awarii, ale grzeja sie niemilosiernie, zaden inny komp ktory mialem w rekach nie robil mi za kaloryfer jak te dwa. W wakacje chce kupic nowego lapka chyba tez 17" i nie bede raczej spogladal na marke tylko odpowiednie parametry. Choc nie powiem, ze mam swoich faworytow ze wzgledu na jakosc wykonania i dobranie czesci.

Siostra ma Della 1,5 roku, dziala okej nie moge nic zlego powiedziec do tej pory.

Ojciec Packard Bell 17" na wypasie go kupowal, tez 1,5 roku i do tej pory odpukac rowniez wszystko git.

Dwie kolezanki i kolega pracowali w MSI we Wrocku i stanowczo odradzaja, ale mialem tylko raz ten komp w reku, troche trzeszczala obudowa ale nic strasznego...

Tesciu ma Acera - od roku dziala bez zarzutu. Jesli chodzi o cena/jakosc wykonania to niestety obecnie najlepszy wybor.

Zona ma Toshibe - dba o niego jak nikt inny, w zestawie cooler Zalman i po 3 latach sie zapalil laugh W efekcie uszkodzona prawodpodobnie uszkodzona plyta glowna. Byl w serwisie i niby naprawili, dziala, ale sie system zacina w nieoczekiwanym momencie w trakcie pisania (najczesciej w przegladarce). Jak by ktos byl chetny kupnem to btw. moge go sprzedac po taniosci smile

A gdybym mial za duzo hajsu zainwestowal bym w dobrze wyposazonego Sony Vaio.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Exp, pracujesz we wrocławskim HP? grin

Jakie lapki są najmniej awaryjne?

najmniej awaryjne sa Asusy, wygrywaja wszystkie rankingi jesli chodzi o niezawodność, nowe modele maja fajny system tzw ,,IcoCool" czyli komputer jest tak zaprojektowany ze nie odczujesz cieplego powietrze na klawiaturze i jej obrebie, cieple powietrze ucieka z jednego miejsca dzieki czemu komputery nie przegrzewaja sie tak jak to bywa z HP smile

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by simons1986
firma jak firma, ogolnie dell czy hp to to samo

ale masz potrzebe na matryce 17? jezeli bedzie lezal tylko w domu to ok, wiekszy ekran jest fajny

ale jezeli chodzi o transport, to mniej praktyczny i troche ciezki

Koles jak sie nie znasz to odpusc sobie ten temat, jak mozesz porownywac HP z Dellem i wrzucic obie firmy do jednego worka? przeciez obie firmy dzieli ogromna przepasc, pracuje w salonie komputerowym i wiem jak to wyglada. Od momentu kiedy HP zostal przejety przez innego wlasciciela nie ma dnia aby ktos do salonu nie przyszedl z HP, albo strzelaja matryce, albo problemy z przegrzewaniem albo problemu z portami masakra. Ja osobiscie polecam albo Lenovo albo Asusa, co do Asusa wiadomo laptopy drozsze ale warto doplacic troszke wiecej a z daleko trzymac sie od Acer-ow, HP i Samsungow czyli od firm ktore masowo mozna spotkac w salonach T-Mobile, Orange czy Plus a dlaczego ? bo to najwieksze badziewie smile

po pierwsze nie ejstem twoim kolesiem, wiec powstrzymaj konie kowboju

nie wiem na czym polega twoja praca w tym salonie, ale jezeli tylko przesylasz lapki dalej do serwisu, to rzeczywiscie twoja wiedza jest przeogromna. Proponuje wlaczyc excela i zrobic statystyka w % ile wadliwych mailes lapkow w stosunku do ilosci sprzedazy

ja swoje doswiadczenia opieram na pracy z lapem, nie jest to do grania ale typowo uzytek biznesowy z czestymi wyjazdami. Mialem Della i byl ok. Teraz mam juz jakis czas HP i bardzo sobie chwale, najmniejszych problemow i ciezko go rozwalic. Tyle ode mnie.

a co do zakupu HP przez inna firme... to ajkos sobie nie przypominam...No chyba mowisz o przjeciu Compaq przez HP 10 lat temu... ale to przejecie bylo w druga strone a HP wykorzystuje ich linie do produkcji.

a na temat awaryjnosci Exp Ci juz wytlumaczyl doglebnie

z pewnoscia mam wieksza wiedze na temat laptow bo codziennie stykam sie z kilkoma modelami i wiem ktore warto polecic. Ty uzywasz jednego modelu, ja wielu tak wiec kto ma wieksza wiedze?

2
old hand
old hand
2 Offline
mój stary acer ma 5 lat i działa bez problemów dałem go siostrze , kupiłem 2ego też zero problemów nie wiesza się , nie przegrzewa , wiadomo można kupić dell'a ale acer o podobnych parametrach o niebo taniej także patrząc na cena/wytrzymałość polecam smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
@1ce18 -> alej te wszyskie rady i kup RÓŻOWY !!!

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ja mam tego DeLL'a nie narzekam w najmniejszym szczególe ... jak jeszcze jakies pytania to na priv ....

C
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
C Offline
w tych pieniądzach to nie lepiej Macbooka tongue?

M
2fast 2furious
2fast 2furious
M Offline
Originally Posted by Gvizdek
w tych pieniądzach to nie lepiej Macbooka tongue?
W tych pieniądzach to chyba używanego smile

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Chcem mamie kupić netbooka, czy tam noteboka, już sam nie wiem, coś w tym stylu.
10-11 cali do spraw biurowych(exele itp), do pociągu(żeby mogła troche posmigac po necie) i troche w domu jak nie dostanie stacjonarnego.
na co zwrócić uwagę? o napedzie dvd moge zapomnieć?
Cena: 1000zł +/-

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by Skull
Chcem mamie kupić netbooka, czy tam noteboka, już sam nie wiem, coś w tym stylu.
10-11 cali do spraw biurowych(exele itp), do pociągu(żeby mogła troche posmigac po necie) i troche w domu jak nie dostanie stacjonarnego.
na co zwrócić uwagę? o napedzie dvd moge zapomnieć?
Cena: 1000zł +/-

za ta kwote zadnej rewelki nie kupisz, w tym przedziale wszystkie netbooki sa podobne, unikalbym Acerow a gdybym mial wybrac to kupilbym jakiegos malego Asuska lub Lenovo smile

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Dokładając troche, sięgnę do pułąpu lapka 15-calowego i wówczas bym wybierał 15,
a chialbym mniejszego w rozsadnej cenie, w granicach 1000zł smile
szału napewno nie będzie, aczkolwiek do surfowania po necie i do tabelek w exelu powinien styknąć smile

Z
member
member
Z Offline
szukam laptopa 15,6" do kwoty ok 2500zł, polecacie może coś z tego pułapu cenowego?

Strona 2 z 2 1 2

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
14 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, Sensei, 11kera11, $-man, burbon, Lukasz111, latajaca_holenderka, aker, Zaixi, rymoholik, betowiec, alfa, Akhu, ANZELMO), 2,824 gości, oraz 8 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,283
Posty5,833,691
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025