|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam,
Czy ktoś mógłby polecić solidnego, darmowego antywirusa. Na jednym z kompów mam zwykłego Nortona, ale to jednak koszt 70 Funtów rocznie, a drugi komp ostatnio zaczął mi wariować więc domyślam się, że nie omieszkał ktoś sprzedać mi robala.
Co polecacie?
Pozdrawiam,
SLAV
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wielkie dzięki Sebastijan
Solidne to narzędzie? Mam na myśli, czy opcja basic w miarę dobrze chroni kompa?
Pozdrawiam,
SLAV
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
jeśli nie wkurza Cię, że raz na jakiś czas wyskoczy okienko informujące, że możesz kupić premium wersję, to powinno zdać egzamin. podobno chroni dobrze... wg. mnie lepiej niż np. Panda (miałem premium to mnie wkurzała) skubana wywalała każdy podejrzany plik, np. chciałem wypakować cracka to ona od razu go wywalała, nawet po wyłączeniu Pandy, ona gdzieś tam w tle chodziła i wywalała pliki. Wkurzony wywaliłem Pandę  i przeszedłem na Avirę 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Avast wykrywa wirusy,których inne łapią, na użytek niekomercyjny darmowy
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Okazało się, że miałem jakiegoś trojana, dlatego musiałem dodatkowo inny soft ściągnąć by się go pozbyć, narazie komp śmiga, ale będę musiał bardziej go zabezpieczyć na przyszłość.
Dzięki za pomoc
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Avast wykrywa wirusy,których inne łapią, na użytek niekomercyjny darmowy Avast to nie antywirus to tylko program który oszukuje windowsa ze jest zainstalowany antywir tylko po to aby windows nie upominał się przypomnieniami o instalacji/braku ochrony antywirusowej
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
dobre darmowe Comodo http://www.dobreprogramy.pl/Comodo-AntiVirus,Program,Windows,20404.html
Avira : http://www.dobreprogramy.pl/Avira-Free-Antivirus,Program,Windows,13119.html
Ale osobiście polecam NOD32 (płatny ale naprawdę skuteczny) + skaner online NOD32
|
|
|
Link skopiowany do schowka