Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 7 z 17 1 2 5 6 7 8 9 16 17
member
member
Konkretniej się nie da:
- jeżeli w składzie jest lactasum - nie chcę
- jeżeli w składzie jest simeticonum - nie chcę
- jeżeli w składzie jest dimeticonum - nie chcę
- jeżeli jest coś innego i kosztuje do 5Ł - chcę. wink

Wiodącym preparatem w UK jest Infacol, sprawdziliśmy, nie działa jak oczekiwaliśmy. Colief - to to samo co nasz Delicol - też nie chcę. Czytaj drobny druk na etykiecie, olej nazwę handlową.

Pozdro.

Bonus: Unibet
U
uho Offline
enthusiast
enthusiast
U Offline
Pany czy jest na sali lekarz? grin

wczoraj, na meczu, poczułem ból w prawym kolanie. Nie jakiś nieznośny, ale ból. Dograłem mecz do końca, po jakichś 2 godzinach ból się nasilił, kolano napuchło i powoli zaczęło się blokować - nie mogłem do końca wyprostować nogi. Ból i jakby blokada. Nasmarowałem jakimś czymś, ściągacz na kolano i tyle.... Dzisiaj rano masakra... Nie mogłem na tej nodze stanąć, dopóki trochę nie rozchodziłem, ale nadal nie mogę jej wyprostować w kolanie... Mogę zginać, ale prostować tylko do pewnego momentu i koniec...

Wiem, że najlepiej wizyta u lekarza, może USG itp, ale chciałem zapytać sportowców smile co to może być, czy może się to "samo" odblokować?

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
po tym co napisales to chyba samo sie nie naprawi,najprawdopodobniej to cos z wiezadlami.A to nieciekawie.Badanie usg to podstawa w tym wypadku.

wieczny student
wieczny student
Originally Posted by uho

wczoraj, na meczu, poczułem ból w prawym kolanie. Nie jakiś nieznośny, ale ból. Dograłem mecz do końca, po jakichś 2 godzinach ból się nasilił, kolano napuchło i powoli zaczęło się blokować - nie mogłem do końca wyprostować nogi. Ból i jakby blokada. Nasmarowałem jakimś czymś, ściągacz na kolano i tyle.... Dzisiaj rano masakra... Nie mogłem na tej nodze stanąć, dopóki trochę nie rozchodziłem, ale nadal nie mogę jej wyprostować w kolanie... Mogę zginać, ale prostować tylko do pewnego momentu i koniec...

Wiem, że najlepiej wizyta u lekarza, może USG itp, ale chciałem zapytać sportowców smile co to może być, czy może się to "samo" odblokować?
ja miałem bardzo podobne objawy po skręceniu kolana i rozwaleniu łąkotki przyśrodkowej

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by uho

Zależy co i jak... przede wszystkim trzeba robić zimne okłady. Na wieczór jakaś kapusta albo białko z jajka. W dzień smarowanie maściami. Takie domowe sposoby. Usg jak nie pójdziesz prywatnie to poczekasz ponad tydzień. Jeżeli staniesz na palcach i spróbujesz skręcić w prawo a potem w lewo i będziesz czuł ból z tyłu to coś z łękotką.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Jestem w kolanach "expertem" i z tych objawów które opisujesz to nie wygląda na więzadło krzyżowe przednie (ACL) i trzeba się cieszyć bo to jest więzadło które jest tylko i wyłącznie operacyjnie i po rekonstrukcji jest dłuuuuuga droga do sprawności. Tzn raz słyszałem o takim przypadku, że człowiek grał z zerwanym krzyżowym do końca meczu ale to przypadek 1 na 1000. Ja poczułem ogromny ból którego się nie da opisać a w dodatku kolano latało jak tyfus po Gruzji. Boczne wiązdła to jakiś ból przy skręcaniu kolana w prawo i w lewo ale tez nie wygląda na to. Z tego co opisujesz bardzo możliwe, że zrobił Ci się wysięk w kolanie (woda w kolanie) spowodowany naruszeniem jakiejś tkanki łękotki prawdopodobnie wtedy są najczęstsze bloki w kolanie które puszczają ale wrócą przy kolejnym zderzeniu, krzywym ustaniu etc. Ja miałem już tak przy łękotce przyśrodkowej że potrafiła 2x wyskoczyć podczas grania i sam sobie "przestrzelałem" do kiedy nie zrobiłem operacji. To jest plastyka kolana i wracasz do gry po miesiącu. Spróbuj wyprostować nogę i zobaczyć czy czujesz jakby się coś przelewało w środku najlepiej dwoma palcami kciukiem i wskazującym pod rzepką i spróbuj ponaciskać i zobaczyć czy czujesz jakiś płyn. Jak czujesz to do lekarza konieczine zrobi Ci punkcje (zajebiście nieprzyjemny zabieg niestety) ale blok w kolanie i ból minie. Jeśli wysięk z punkcji będzie z krwią tzn że jest coś naruszone w kolanie i na USG, jeśli będzie czysty (lekko żółtawy) tzn że raczej nic poważnego. smile

member
member
Originally Posted by Mitul
Originally Posted by ky-lo
Mitul jak lecisz, cena nie przekracza 5 funciaków, a w składzie Coliefu nie ma laktazy, ani simetikonu, to byłbym chętny na 1 op. Sposób rozliczenia ustalimy jak wrócisz. Daj mi na priv namiar jakiś, bo ja wysyłać nie mogę. wink

Pozdrawiam
moge kupic, no problem, i tak bede w aptece a 5 funtow nie robi roznicy, napisz tylko czy na pewno chcesz to kupie i skontaktujemy sie po moim powrocie (po weekendzie :))

I jak? Masz? Wróciłeś? Opowiadasz...

Villain
Villain
wrocilem, wrocilem, ale zdecydowalismy sie jednak nic nie kupowac wiec nie bylem w aptece...

zdania byly podzielone, a malemu Infacol (polski) poki co bardzo dobrze robi wiec juz nie chcielismy kombinowac

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
http://www.tatralandia.sk/zjezdzalnie.html
był moze ktos i moze cos powiedziec? smile

W
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
W Offline
Originally Posted by Kielon86
byłem, tzn co rok jeżdzę

ZAJEBIOZA !

grin

shaken not stirred
shaken not stirred

Zgadzam się z przedmówca, super miejscóweczka, warto jechać ;]

Na duży plus że jest tam "kupa" miejsca, tzn. po prostu żeby się rozłożyć na trawce i popijać przywiezione napoje wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Skiper

Na duży plus że jest tam "kupa" miejsca, tzn. po prostu żeby się rozłożyć na trawce i popijać przywiezione napoje wink

Ja również byłem i podobna opinia co koledzy powyżej.

Świetne miejsce, zarówno na wypad z rodzinką jak i ekipą znajomych, czy też kobietą, lubiącą adrenalinę. wink piwo

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ja również byłem, z tym, że w zimie. Naprawdę super zabawa. Zwłaszcza "na dworze" smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by _Korver_
Originally Posted by Skiper

Ja również byłem i podobna opinia co koledzy powyżej.

Świetne miejsce, zarówno na wypad z rodzinką jak i ekipą znajomych, czy też kobietą, lubiącą adrenalinę. wink piwo

Warto tam jechać z 3 letnim dzieckiem powiedzmy na tydzien ? czy to tylko atrakcja na jednodnowy wypad ?

Jak z zakwaterowaniem ?
Jakie to koszta wypadu 3 osobowej rodziny ?

Wygląda to wszystko zachęcająco .

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Odnośnie wyjazdu na tydzień to wg mnie zdecydowanie za długo i zrobi się po prostu nudno. Odnośnie kosztów musiałbyś sobie sam przeliczyć, ja byłem na jeden dzień.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Mam pytanko. Wlasnie kupilem auto z miasta A, zameldowany jestem w miescie B a mieszkam w miescie C. Jesli rejestruje auto to musze je zarejestrowac na adres zameldowania, czy na adres gdzie aktualnie mieszkam ?

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
Meldunek.

E
e24 Offline
old hand
old hand
E Offline
MA ktoś jakis pomysl co zrobić na ognisku dobrego do jedzenia? bo znudziła mnie kiełbasa;d oczywiscie oprocz ziemniaczkow;d

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by lupus
Meldunek.

dziekuje smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by e24
MA ktoś jakis pomysl co zrobić na ognisku dobrego do jedzenia? bo znudziła mnie kiełbasa;d oczywiscie oprocz ziemniaczkow;d

Kaszanke? tongue

Strona 7 z 17 1 2 5 6 7 8 9 16 17

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
14 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, forty, burbon, latajaca_holenderka, aker, rymoholik, bukma, Lukasz111, Sensei, Kretol, akagi, alfa, kamel, Akhu), 1,143 gości, oraz 15 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,289
Posty5,836,013
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025