Jak to jest z gwarancjami. Jak kupie uzywany telefon od jakiegos typa, ktory jest na gwarancji na jego dane i telefon mi sie zepsuje po jakims czasie. Czy ta gwarancja jest wazna dla mnie?. Czy moge isc z gwarancja na jego dane naprawiac czy ta gwarancja przy nowym wlascicielu juz nie obowiazuje?.
Jak to jest z gwarancjami. Jak kupie uzywany telefon od jakiegos typa, ktory jest na gwarancji na jego dane i telefon mi sie zepsuje po jakims czasie. Czy ta gwarancja jest wazna dla mnie?. Czy moge isc z gwarancja na jego dane naprawiac czy ta gwarancja przy nowym wlascicielu juz nie obowiazuje?.
Dzieki.
Gwarancja jest na telefon, a nie na właściciela. Jeśli masz kartę gwarancyjną plus paragon/fakturę na telefon to nie ma problemu.
Witam. Sprawa 1. Czy jest możliwość samemu sciągnąć simlocka z nokii 6300 ? Jak tak to byłbym wdzięczny za pomoc. Przy okazji może ktoś chce kupić taki telefon używany? Sprawa 2. Gdzie najlepiej zgłosić nieprawidłowości w pewnej firmie? W PIP ?I czy oni po kazdym zgłoszeniu jadą na kontrole czy sami sobie wybierają czy sie tym interesowac? Z góry dzięki za odpowiedz. Pozdrawiam.
Sprawa 1. Czy jest możliwość samemu sciągnąć simlocka z nokii 6300 ? Jak tak to byłbym wdzięczny za pomoc. Przy okazji może ktoś chce kupić taki telefon używany?
Sprawa 1. Czy jest możliwość samemu sciągnąć simlocka z nokii 6300 ? Jak tak to byłbym wdzięczny za pomoc. Przy okazji może ktoś chce kupić taki telefon używany?
Gaske wiem wiem, moze zle sie okreslilem. Chcialbym raczej nosic takie szkla np przez 72h i krotka przerwa, znowu apre dni i znowu przerwa. Wkurza mnie troche sciaganie co noc i rano zakladanie. Szczegolnie ze zakladanie czasem zajmuje mi pare minut
Absolutnie nie chodzilo mi nieustanne 30dniowe noszenie soczewki na oku
Hehe, znam ten ból z wkładaniem i wyjmowaniem, jakkolwiek by to nie zabrzmiało Kwestia wprawy, za jakiś czas będzie Ci to zajmowało chwilkę. Sam wieki temu męczyłem się po 10 - 15 minut przed szkołą Nie polecę żadnego konkretnego modelu, udaj się najlepiej do specjalisty. Hmmm, w każdym bądź razie również nie polecam takiego rozwiązania. Niech oko chociaż w nocy odpoczywa.
Ok,też mam małe pytanko. Gdzie można obejrzeć w dobrej jakości retransmisję otwarcia Igrzysk Olimpijskich?? Oglądałem na żywo w piątek, ale chętnie odświeżę z racji tego, że udźwiękowienie bardzo przypadło mi do gustu, a i sam show był niczego sobie. Mr Bean
A na YT nie ma nic? Powinno sie cos znalezc w fullHD, w koncu pare dni po otwarciu juz jest:)
A co jesli np soczewke przystosowana do noszenia w ciagu dnia zostawi sie na dluzej ? Gdzie jest jakas granica ktorej kategorycznie nie wolno przekraczac (np sytuacja gdzie nie mam ze soba plynu, pojemniczka na odlozenie soczewki).
Aktualnie tak jak mowie mam jakies bausch lomby miesiecznie w trybie dziennym, i mialem pare razy sytuacje w ktorej nie moglem po prostu zdjac soczewki.
A na YT nie ma nic? Powinno sie cos znalezc w fullHD, w koncu pare dni po otwarciu juz jest:)
A co jesli np soczewke przystosowana do noszenia w ciagu dnia zostawi sie na dluzej ? Gdzie jest jakas granica ktorej kategorycznie nie wolno przekraczac (np sytuacja gdzie nie mam ze soba plynu, pojemniczka na odlozenie soczewki).
Aktualnie tak jak mowie mam jakies bausch lomby miesiecznie w trybie dziennym, i mialem pare razy sytuacje w ktorej nie moglem po prostu zdjac soczewki.
Coś tam znalazłem, np:
ale jakość nie teges no i to nie jest cała ceremonia
Hmmm, te nowe soczewki niby mają lepszą przepuszczalność powietrza, aczkolwiek dłużej niż maksymalnie 2 doby raczej nie próbowałbym chodzić, dyskomfort byłby zbyt duży. Wstając rano ciężko byłoby oczy otworzyć. Oko póki co jeszcze wrażliwe, jak zbliżasz palec z soczewką to automatycznie mrugasz, prawda ? Nic to, wyrobisz się Ewentualnie możesz jeszcze pomyśleć o kroplach do oczu jeśli czujesz, że Ci za ,,sucho''. Reasumując - musisz przez to przejść, przyzwyczaić patrzałki. Niewyjmowanie soczewek, bardzo długie ich noszenie przyniesie więcej szkody niż pożytku, a wygoda będzie naprawdę wątpliwa z powodu dyskomfortu.