Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 13 z 14 1 2 11 12 13 14
W
Wiara Gwarancja Wygranej
Wiara Gwarancja Wygranej
W Offline
W takim razie pijani idący pieszo gdzieś chodnikiem też powinni dostawać mandaty bo też stwarzają zagrożenie dla kierowcy pojazdu mechanicznego co roweru do takich nie można brać.

Bonus: Unibet
S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline

W
Wiara Gwarancja Wygranej
Wiara Gwarancja Wygranej
W Offline

a.k.a. "Vacinho"
a.k.a. "Vacinho"
Wafel grin To i tak miło, że 'Komor' do swoich palestynek skarpet nie zarzucił tongue

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Originally Posted by pawel Wafel
W takim razie pijani idący pieszo gdzieś chodnikiem też powinni dostawać mandaty bo też stwarzają zagrożenie dla kierowcy pojazdu mechanicznego co roweru do takich nie można brać.

Ja sie odnosze do pijanych rowerzystow na drodze, wiec Twoj argument srednio tu pasuje;)

a.k.a. "Vacinho"
a.k.a. "Vacinho"
Wracając do tego tematu: http://www.rp.pl/artykul/569147.html
Tutaj jest nieco o tym wspomniane, choć by jeszcze konkretniej mieć to zobrazowane trzeba sięgać głębiej. Najlepsze jest to, iż po nowelizacji kk rowerzysta pod 'prądem' może mieć większe kłopoty niż kierowca samochodu pod 'prądem'

By rozwiać wszelkie wątpliwości związane z tym tematem jest jedna opcja... Piłem, nie jadę ! wink

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by Vacinho
Wafel grin To i tak miło, że 'Komor' do swoich palestynek skarpet nie zarzucił tongue
Ja myslalem ze nowu książke do góry nogami czyta laugh

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
Originally Posted by lelu
Tez mi sie wydaje tak jak mowi Vacinho, chociaz Rcsade mowi jeszcze lepiej... ja bym nie zmeinial sytuacji w ktorej pijany rowerzysta traci jedynie prawko, ewentualnie dostaje mandat. Nie raz mialem sytuacje w ktorej raczej trzezwy rowerzysta (np babka 50lat o w samo poludnie nie jedzie na gazie) ale poltora metra od kraweznika i ejszcze momentami jak fala mexykanska.

Zagrozenie podobne, skutki w wielu przypadkach moga byc takie same jak pijany za kierownica.

Ilu znasz rowerzystów którzy kogoś zabili?
Jeżeli droga jest w fatalnym stanie, to czasami nie da się inaczej pojechać niż metr, pół od krawężnikach. Jak czytam niektóre komentarze w internecie, to się zastanawiam czy niektórzy byli kiedyś na rowerze. W sezonie letnim z przyjemnością przesiadam się z auta na rower, większość kierowców kulturalnie potrafi ominąć rowerzystę, jednak zdarzają się tacy, którzy zapominają że rowerzysta to też uczestnik ruchu. Ostatnio powstają kawałki dróg rowerowych, na Śląśku robią je z kostki... fatalne rozwiązanie

L
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
L Offline
Originally Posted by jerome
Originally Posted by lelu
Tez mi sie wydaje tak jak mowi Vacinho, chociaz Rcsade mowi jeszcze lepiej... ja bym nie zmeinial sytuacji w ktorej pijany rowerzysta traci jedynie prawko, ewentualnie dostaje mandat. Nie raz mialem sytuacje w ktorej raczej trzezwy rowerzysta (np babka 50lat o w samo poludnie nie jedzie na gazie) ale poltora metra od kraweznika i ejszcze momentami jak fala mexykanska.

Zagrozenie podobne, skutki w wielu przypadkach moga byc takie same jak pijany za kierownica.

Ilu znasz rowerzystów którzy kogoś zabili?
Jeżeli droga jest w fatalnym stanie, to czasami nie da się inaczej pojechać niż metr, pół od krawężnikach. Jak czytam niektóre komentarze w internecie, to się zastanawiam czy niektórzy byli kiedyś na rowerze. W sezonie letnim z przyjemnością przesiadam się z auta na rower, większość kierowców kulturalnie potrafi ominąć rowerzystę, jednak zdarzają się tacy, którzy zapominają że rowerzysta to też uczestnik ruchu. Ostatnio powstają kawałki dróg rowerowych, na Śląśku robią je z kostki... fatalne rozwiązanie

Czyy zeby miec takie zdanie musze znac kogos kto zginal przez rowerzyste ? Poza tym czego podciagasz trzezwych rowerzystow pod tych pijanych - bo p tych drugich ciagle pisze.

Generalnie chodzilo mi, ze skoro trzezwy rowerzysta potrafi tak jezdzic to co mowic o pijanym.

Nawierzcha w idealnym stanie. Nie jest to jakis atak bo wiem, ze zarowno rowerzysci i kierwocy robia rozne kwiatki, ale powtarzam kolejny raz - mowie ciagle o tych pijanych rowerzystach i tym, ze jedynie mandat/grzywna za jazde po alko jest dla mnie kompletnym nieporozumieniem.

J
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
J Offline
efekt takie prawa jest taki, że policjanci częściej karają rowerzystów niż kierowców aut, w więzieniach siedzi 4,5 rowerzystów za jazdę po spożyciu. A my za to płacimy. Moim zdaniem na rower powinny być inne limity, np 0,8 promila, a powyżej tylko mandaty. Ja w trakcie jazdy na rowerze nie piję alkoholu, ale rozumiem, że ktoś chce pojechać do parku 10 km napić się zimnego piwa i wrócić, nic w tym złego nie ma.

W
Wiara Gwarancja Wygranej
Wiara Gwarancja Wygranej
W Offline

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Originally Posted by jerome
Moim zdaniem na rower powinny być inne limity, np 0,8 promila, a powyżej tylko mandaty.

Do 1 promila powinno być dozwolone. Powyżej 1 ale nie więcej niż 1,5 mandat powinien być mandat jeśli to jest pierwszy raz, natomiast kolejne razy lub od razu pow. 1,5 to dopiero wtedy do rozpatrzenia przez sąd.

W Irlandii jeszcze nie tak dawno można było mieć do 1 promila i jechać autem... smile

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
Originally Posted by Conrad
Do 1 promila powinno być dozwolone. Powyżej 1 ale nie więcej niż 1,5 mandat powinien być mandat jeśli to jest pierwszy raz, natomiast kolejne razy lub od razu pow. 1,5 to dopiero wtedy do rozpatrzenia przez sąd.

W Irlandii jeszcze nie tak dawno można było mieć do 1 promila i jechać autem... smile

Zakonczenie wakacji sprzed 3 lat: Znalezlismy rowerek w fontannie ok 3-4 w nocy, wsiadlem sie przejechac i pech chcial ze akurat jak wwyjechałem na kompletnie pustą ulicę to gdzies zza rogu wyjechała policja. Fakt, że mialem ponad 2 promile ale 1/3 lata w zawieszeniu, 3-letni dozór kuratora, zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych na 2 lata + ok 1000 zł grzywny oraz roznych oplat (godzine po zajsciu jeszcze dalem sie sprowokowac, gdy radiowoz podjechał i policjatnka z usmiechem na twarzy zapytala "Gdzie masz swój rowerek?" :), odpowiedzialem kilkoma epitetami na jej temat - kolejne 500 zł mandatu)

Można? można...mysle ze kara adekwatna do popełnionego czynu

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Originally Posted by Sztrop
Originally Posted by Conrad

Zakonczenie wakacji sprzed 3 lat: Znalezlismy rowerek w fontannie ok 3-4 w nocy, wsiadlem sie przejechac i pech chcial ze akurat jak wwyjechałem na kompletnie pustą ulicę to gdzies zza rogu wyjechała policja. Fakt, że mialem ponad 2 promile ale 1/3 lata w zawieszeniu, 3-letni dozór kuratora, zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych na 2 lata + ok 1000 zł grzywny oraz roznych oplat (godzine po zajsciu jeszcze dalem sie sprowokowac, gdy radiowoz podjechał i policjatnka z usmiechem na twarzy zapytala "Gdzie masz swój rowerek?" :), odpowiedzialem kilkoma epitetami na jej temat - kolejne 500 zł mandatu)

Można? można...mysle ze kara adekwatna do popełnionego czynu

made my day laugh laugh laugh laugh laugh

L
newbie
newbie
L Offline
Jak taki znalazłeś i potem na nim jechałeś to się nie dziwię laugh

[Linked Image]

Pooh-Bah
Pooh-Bah
laugh laugh laugh padłem , dawjaciwe więcej takich opowieści grin

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

L
antimadrista
antimadrista
L Offline

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

L
antimadrista
antimadrista
L Offline
http://sport.newsweek.pl/zielinski--nie-zmienie-kraju--zdobywam-medale-dla-polski,94893,1,1.html

Dobry wywiad.

Adrian Zieliński: Wie pan, ja trenuję 6 godz. dziennie przez sześć dni w tygodniu. Nie piję alkoholu, chodzę spać o jednej porze i prowadzę higieniczny tryb życia. A nasi piłkarze przed Euro 2012 zafundowali sobie urlop wypoczynkowy. Ja jestem sportowcem i dla mnie to niezrozumiałe. To nie są sportowcy i jeśli ktoś mnie do nich porównuje to mnie obraża. Szanuję te miliony kibiców piłkarskich, ale nie znam prawdziwego sportowca, który szanowałby piłkarzy.

Strona 13 z 14 1 2 11 12 13 14

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
5 zarejestrowanych użytkowników (burbon, Sensei, rafal08, Lukasz111, latajaca_holenderka), 3,565 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,277
Posty5,829,174
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025