|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Ja powiem tak. Mnie podczas biegu interwalow albo jednostajnego biegu po pewnym czasie przyduszalo wlasnie nad brzuchem/ na brzuchu. Po lewej stronie. Nie byla to kolka. Nie wiedzialem co to jest, uznalem, ze jestem za slaby po prostu i dopoki nie potrenuje porzadnie kilka miesiecy to bedzie mnie przyduszac w ten sposob. Poszedlem do fizjo, calkowicie w innej sprawie, ten mnie przy 1szym spotkaniu calego oblukal i pewnym momencie stwierdzil, ze mam mega napieta przepone (i chyba tez przesunieta czy jakos tak). Mowi, ze podczas wysilku musi mnie przyduszac itp Slowem sie nie odezwalem. Sam do wszystkiego doszedl  Od tamtej wizyty i majstrowaniu przy mojej przeponie ani razu mnie nie przydusilo. Ogólnie jestem w szoku  Ale oby tak dalej.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
dzieki ,ale chyba najpierw przeprowadze badania stopy  , przeczytalem przed chiwla jakis artykul i widze ,ze sa jakies typy stop - pronujaca , nie pronujaca itp. 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
W najwiekszych miastach sa sklepy gdzie wchodzisz chyba na jakas maszynke i dokladnie Ci dopasuja buty. Widzialem, ze ludzie tam laza, dowiadauja sie co i jak i kupuja potem w necie, bo wiadomo taniej 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
http://earnd.it/RSOGnWLink rejestracyjny do portalu w którym zdobywa się punkty za bieganie, chodzenie, pedałowanie czy ćwiczenie na siłowni. Całość połączona jest z Endomondo. Punkty można wymieniać na bony 5,10,15,20,25,50 dolarowe do sklepów, SPA, amazonów i innych rzeczy. FAQ: http://earndit.com/faq
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
I jak zacząć biegać, bo na chwilę obecną będę miał problem żeby przebiec choćby kilometr  - jedz dużo witamin, magnezu i wapnia. - spraw sobie wygodne buty do biegania (np. asicsy żelowe) - zacznij sobie truchtać swoim tempem, niech to będzie 100m na początku, może 200m, może 300m. - nie zniechęcaj się - nie patrz na innych - z czasem satysfakcja będzie rosła. no i dziękuję  truchtem to myślę że trochę dam radę przebiec. Lepiej w moim przypadku (łączenie z ćwiczeniami) zacząć truchtem dłuższy dystans i stopniowo po kilku razach przyspieszać, czy biegać jakimś tam swoim wymyślonym tempem (szybszym) i robić przerwy, maszerując przez jakiś kawałek? Chce biegać rano, biegać na czczo, czy coś przegryźć? Buty jakieś zwykłe na początek, w swoim czasie oczywiście kupię  a zainstaluje.. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Biega ktoś z was może w takich: [ Linked Image] (Reebok Carthage) lub takich: [ Linked Image] (Puma Axis) butach? Zastanawiam się które z nich dłużej wytrzymają, a w necie ciężko znaleźć ich recenzje.
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
dzis przyszly te buciki , wczesniej biegalem w zwyklych "adidasach" ,tak do chodzenia , z podeszwa o grubosci 0,5 cm  (te maja blisko 4 cm  ) , roznica masakryczna , amortyzacja taka ,ze czuje jakbym mogl skakac po 2 metry wzwyz 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mi bylo na poczatku ciezko równowage utrzymac w nowych butach  przez amortyzacje, ktorej wczesniej nie dane mi bylo doswiadczyc
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kto to taką wczute załapal,ze spadlem na 4 miejsce w rywalizacji mecz.pl na najwiecej km? 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ma warunki fizyczne typowego maratonczyka  ale wyniki jak do tej pory dosc przecietne  Ale zaparcie jest teraz mega, codziennie po 10 km albo wiecej 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
@Vendetta Co do twojego komentarza na endo, to trzeba jeszcze dodać, że to wszystko zależy w jakiej skali jest robiony wykres. Na przykład z dzisiejszego treningu: http://www.endomondo.com/workouts/85041064 tempo wygląda bardzo stabilnie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
no zauwazylem ze dzisiaj na połmaratonie(  ) masz stabilne ale ogolnie to mega Ci sie waha. Ja tego u siebie nie zauwazylem. No chyba ze robie interwały lub tempówki.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ty sie szykujesz na jakies zawody ze tak ostatanio grubo cisniesz treningi?  Mi mowili ze ja sie zajade jak mocniej trenowalem przed zawodami ale co Ty robisz teraz to jest magia  P
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Maraton w Poznaniu chce przebiec poniżej 3:30
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
patrzac na Twoje aktualnie wyniki to mysle ze cel do osiagniecia  Ale rada ode mnie zebys urozmaicał treningi. Z mojego malego doswidczenia juz wiem, ze najlepiej pozwlaja poprwic osiągi biegi tempowe i interwały. Porób tez raz na 2 tygodnie siłe biegową.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam.Mam pytanie widze ze wiekszosc korzysta z endomondo jako sport trackera ale na moja platforme Bada w telefonie nie ma wersji tego programy a zamienniki sa lipne i prosilbym o rady co innego mozna wykombinowac w tej kwestii, co kupic (oprocz kupienia innego telefonu :D)
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|