Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 6 z 14 1 2 4 5 6 7 8 13 14
C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Originally Posted by mez
chce zamowic karte do konta prowadzonego w EUR , przy wypelnianiu wniosku musze wybrac walute rozliczeniowa karty - do wyboru m.in. EUR i PLN - co wybrac aby tracic jak najmniej na przewalutowaniach ? (nie ruszam sie poza Polske wiec potrzebne mi tylko PLN )

Nie lepiej mieć kartę i konto u nich w jednej walucie? Tak więc może w MB sobie zrobisz PLN a wtedy w NT założysz w Euro?

Bonus: Unibet
M
mez Offline
veteran
veteran
M Offline
Originally Posted by Conrad
Originally Posted by mez
chce zamowic karte do konta prowadzonego w EUR , przy wypelnianiu wniosku musze wybrac walute rozliczeniowa karty - do wyboru m.in. EUR i PLN - co wybrac aby tracic jak najmniej na przewalutowaniach ? (nie ruszam sie poza Polske wiec potrzebne mi tylko PLN )

Nie lepiej mieć kartę i konto u nich w jednej walucie? Tak więc może w MB sobie zrobisz PLN a wtedy w NT założysz w Euro?

ja mam 2 konta w mb i to od dawna zalozone , jedno w PLN ( i mam do niego karte w pln) a drugie w EUR na ktorym mam troche srodkow i chce sobie wziac karte do tego i zastanawiam sie jaka walute wybrac jako rozliczeniowa aby jak najlepiej na tym wyjsc , mieszkam w Polsce i potrzebne mi sa PLN

C
C Offline
Originally Posted by mez
ja mam 2 konta w mb i to od dawna zalozone , jedno w PLN ( i mam do niego karte w pln) a drugie w EUR na ktorym mam troche srodkow i chce sobie wziac karte do tego i zastanawiam sie jaka walute wybrac jako rozliczeniowa aby jak najlepiej na tym wyjsc , mieszkam w Polsce i potrzebne mi sa PLN

No właśnie, pytanie czy konto w EUR z kartą w PLN będzie miało takie same koszta przewalutowania jeśli transakcja w PLN będzie obciążać kartę w PLN i dopiero rozliczana będzie z konta w EUR niż... transakcja w PLN na karcie w EUR i później z konta EUR.

Na pierwszy rzut oka powinno być podobnie.

Natomiast jeśli masz dwa konta to czemu nie trzymać jedno w EUR z kartą w EUR (chyba że naprawdę nie będziesz z tego nigdy korzystał)? Wtedy jeśli masz wydatki w PLN to zawsze możesz z jednego konta (tego w EUR) przelać środki na te główne w PLN i wtedy z karty w PLN dokonywać kolejne płatności.

M
mez Offline
veteran
veteran
M Offline
Originally Posted by mez

Natomiast jeśli masz dwa konta to czemu nie trzymać jedno w EUR z kartą w EUR (chyba że naprawdę nie będziesz z tego nigdy korzystał)? Wtedy jeśli masz wydatki w PLN to zawsze możesz z jednego konta (tego w EUR) przelać środki na te główne w PLN i wtedy z karty w PLN dokonywać kolejne płatności.

hmm , nie wpadlem na pomysl aby przelewac srodki z konta na konto , przelewajac kase z EUR na konto PLN i dopiero z tego konta wyplacac bedzie chyba najkorzystanijesza opcja bo przy wyplatach z bankomatu nie bede ponosil kosztow przewalutowania w wysokosci 1,75%

w takim wypadku waluta rozliczeniowa karty do konta EUR nie ma wiekszego znaczenia bo i tak nie bede robil nia wyplat z bankomatow , wiec nawet chyba nie bede jej zamawial

G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
Na vipie raczej nie kasują ci tego 1.75% za przewalutowanie.

M
mez Offline
veteran
veteran
M Offline
Originally Posted by gryzonko
Na vipie raczej nie kasują ci tego 1.75% za przewalutowanie.

z tego co sie orientuje to za vipa kasuja tylko 1,75% :)normalnie biora 2,5% , na ich stronie to wyczytalem

G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
Wypłata z tego tygodnia- 1020 pln - rozliczone 245.98 euro
Czyli 4.145 kurs , zadnych dodatkowych opłat w histori nie ma. Gdyby 1.75% było wliczone mb musiałoby rozliczać po kursie około 4.2

C
C Offline
Piszesz o transferze do innego konta MB czy wypłacie w bankomacie?

iti Offline
PLAYOFF WINNER
PLAYOFF WINNER
Skoro juz temat MB 'znalazlem' to mam pytanie - ile z bet365 ida pieniazki na MB? wink

T
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
T Offline
zależy. 12h czasami mniej czasami wiecej, zależy o jakiej porze zlecisz ,,,,,,,,, itp itd

C
C Offline
Generalnie szybka firma pod tym kątem, to samo na NT.

G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
Piszesz o transferze do innego konta MB czy wypłacie w bankomacie?
bankomat. Po jakim kursie idzie przewalutowanie przy transferze między kontami nie wiem

iti Offline
PLAYOFF WINNER
PLAYOFF WINNER
Generalnie szybka firma pod tym kątem, to samo na NT.
Zlecilem niewiele po napisaniu tego zapytania i jakies 40 minut temu hajs dotarl na konto wink

Zuzia Róża
Zuzia Róża
mialem 500 Euro wyplat a bankomatu a mam 250.
da sie zrobic zeby znowu bylo 500?

G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
Da sie, wystarczy do nich napisać

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
Wyczerpał mi sie limit

Your outgoing transaction limit [?] 107278.60 PLN / in any 90 day period
Remaining 0.00 PLN

Moge go zwiekszyc weryfikujac karte ale to tylko + 4126.10 PLN, wiec nawet nic nie zrobie x

Wie ktos jak mozna jeszcze zwiekszyc limit? Mail z prosba do supportu zadziala? :/

P
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
P Offline
Originally Posted by Stasiu
Wyczerpał mi sie limit

Your outgoing transaction limit [?] 107278.60 PLN / in any 90 day period
Remaining 0.00 PLN

Moge go zwiekszyc weryfikujac karte ale to tylko + 4126.10 PLN, wiec nawet nic nie zrobie x

Wie ktos jak mozna jeszcze zwiekszyc limit? Mail z prosba do supportu zadziala? :/
zadziała, mialem to samo napsialem meila z prosba o zwiekszenie limitu i mam teraz konto bezlimitowe ,konto vip silver

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
Dostałem konto VIP, jeszcze tylko musze wysłac jakies skany i zwieksza mi limit.

W programie VIP sa poziomy, trzeba zbierac punkty na wyższy. Jak zobaczyc ile punktow mam? Szukałem i nie znalazlem.

P
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
P Offline
Dostałem konto VIP, jeszcze tylko musze wysłac jakies skany i zwieksza mi limit.

W programie VIP sa poziomy, trzeba zbierac punkty na wyższy. Jak zobaczyc ile punktow mam? Szukałem i nie znalazlem.
po zalogowaniu w zakładce moje konto

R
Zbanowany
Zbanowany
R Online: Karty

Po paru/parunastu dniach Ci sie to dopiero pokaze

Strona 6 z 14 1 2 4 5 6 7 8 13 14

Moderatorzy  rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
11 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, latajaca_holenderka, Sensei, Lukasz111, rymoholik, forty, Akhu, JelineK, aker, ElNinho[mmdea], burbon), 932 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,284
Posty5,834,677
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025