|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
przez pare ostatnich lat obejrzalem od deski do deski trzy seriale - Prison Break, Breaking Bad, Oz
czy sa jakies nowe seriale ktore wyrywaja z laczkow jak w/w? Dexter, The Shield, Rome, Sons of Anarchy, Spartacus, Firefly, Battlestar galactica, Scrubs, Supernatural, Gra o tron, The wire Wedlug mnie najlepsze. Rozne rodzaje wiec nie kazdemu wszystko spasuje. Kilku trzeba dac szanse conajmniej kilku odcinkow, czasem 1 sezon (np. Supernatural) az sie rozkreca. Wiekszosc dobra juz od poczatku.
|
|
|
|
|
Huachipato
|
|
Huachipato
przez pare ostatnich lat obejrzalem od deski do deski trzy seriale - Prison Break, Breaking Bad, Oz
czy sa jakies nowe seriale ktore wyrywaja z laczkow jak w/w? Dexter, The Shield, Rome, Sons of Anarchy, Spartacus, Firefly, Battlestar galactica, Scrubs, Supernatural, Gra o tron, The wire Wedlug mnie najlepsze. Rozne rodzaje wiec nie kazdemu wszystko spasuje. Kilku trzeba dac szanse conajmniej kilku odcinkow, czasem 1 sezon (np. Supernatural) az sie rozkreca. Wiekszosc dobra juz od poczatku. Z w/w seriali koniecznie Dexter i Sons of Anarchy Obecnie ogladam Gre o Tron i powiem, że narazie dupy nie urywa 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dla mnie The Wire chyba najlepszy serial jaki oglądałem, chociaż dość specyficzny, nie wszystkim się podoba.
|
|
|
|
|
Ana <3
|
|
Ana <3
The Shield oraz The Wire to dwa seriale, których nie można stawiać obok pozostałych wymienionych.
Jest to inna 'szkoła serialowa' - wybitne aktorstwo, scenariusze, bez słodzenia, bez pierdolenia.
pozostałe seriale to wydumane bajeczki mające charakter czysto rozrywkowy - choć b. dobre w gatunkach.
|
|
|
|
|
tkliwy nihilista
|
|
tkliwy nihilista
Jezeli chodzi o seriale to krol jest jeden - Downton Abbey. Reszta moze buty wiazac. 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Panowie wie ktos, gdzie moge znalezc wszystkie sezony serialu Entourage? Udalo mi sie sciagnac 3,5,7 i 8 sezon a pozostalych prozno szukac. Z gory dzieki za pomoc.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Dzieki za szybka odpowiedz ale niestety moj dostawca neta (virgin) blokuje dostep do tej strony 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Polowanie [ filmweb.pl] Bardzo dobry dramat duński z rewelacyjnym Madsem Mikkelsenem. Kino skandynawskie, w szczególności dramaty zawsze na wysokim poziomie, polecam 
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
Jezeli chodzi o seriale to krol jest jeden - Downton Abbey. Reszta moze buty wiazac.  Moi rodzice mają podobne zdanie jak Ty  , właśnie obejrzeli chyba 3 sezony i mówili mi że produkcja z najwyższej półki. Miałem od nich wziąć płytki ale mają to na Bluray a mój sprzęt tutaj to "jedynie" DVD. Koniec świata się zbliża jeśli właśni rodzice są bardziej zaawansowani technologicznie od ich dzieci... 
|
|
|
|
|
|
|
[b]Zmarła gwiazda Harry'ego Pottera[/b] [ kultura.gazeta.pl] Nigdy nie obejrzałem żadnego filmu z tej serii, ale znam aktora ze wspaniałego serialu "Pie in the Sky". [']
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Huachipato
|
|
Huachipato
Ogląda ktoś z was Cougar Town ?? Warto to oglądnąć pod względem komedii ??
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dopiero dzisiaj obejrzałem premierę 3go sezonu Gry o Tron no i masakra normalnie... Robią ze świetnie przemyślanej książki, ze świetnymi postaciami, intrygą, serial dla amreykańskich debili  Czy ktoś z was ogląda, a nie czytał książki? Bo jestem ciekawy jak ktoś taki ogarnia całą sytuację fabularną, znaczenie i powiązanie poszczególnych wydarzeń i straszliwe braki logiczne, nawet w fabule serialu (odcinając się od pierwowzoru - książki). Nie spoileruję zbytnio ale skąd się wziął Sam? Skąd Stark w Harenhall? Normalnie z każdym odcinkiem większa żenada. Usuwanie ważnych postaci, wprowadzanie postaci w ogóle nie istniejących w książce (vide Ros, żeby trochę pieprzenia pokazać), dowolne zmienianie i mieszanie postaci, obdarcie intryg z tajemnic, żeby przeciętny widz zrozumiał... zabicie postaci, które nie giną w książce, a nawet pojawiają się w niej w Vtym tomie. generalnie serial coraz słabszy się robi, tak się rozpisałem, bo mnie rozczarowuje to, dokąd serial zmierza, zwłaszcza po dobrym pierwszym sezonie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
być może serial skłonił kogoś do przeczytania książki, tak czasem bywa, ale sądząc po powszechnych zachwytach większość ogranicza się do oglądania, i to im wystarczy, bo po co czytać, skoro można obejrzeć, inna sprawa, że tak to już jest z ekranizacją literatury, najczęściej się ją bezpardonowo kastruje
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Polowanie [ filmweb.pl] Bardzo dobry dramat duński z rewelacyjnym Madsem Mikkelsenem. Kino skandynawskie, w szczególności dramaty zawsze na wysokim poziomie, polecam  slabizna niestety
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
być może serial skłonił kogoś do przeczytania książki, tak czasem bywa, ale sądząc po powszechnych zachwytach większość ogranicza się do oglądania, i to im wystarczy, bo po co czytać, skoro można obejrzeć, inna sprawa, że tak to już jest z ekranizacją literatury, najczęściej się ją bezpardonowo kastruje Ładne. Z rzeczoną zrobiono własnie to.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Polowanie [ filmweb.pl] Bardzo dobry dramat duński z rewelacyjnym Madsem Mikkelsenem. Kino skandynawskie, w szczególności dramaty zawsze na wysokim poziomie, polecam  slabizna niestety dla mnie też słabizna, mega przewidywalny i ta historia mało wiarygodna a tekst sztywny jak kij mnei rozwalił na łopatki  nawet Mikkelsen nie dał rady dźwignąć tego filmu choć zagrał świetnie.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
jak ktoś lubi serialowe horrorki w stylu nawiedzony dom plus prześladowana rodzina może rzucić okiem na 3-odcinkowy "The Secret of Crickley Hall"
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|