|
|
veteran
|
|
veteran
ok , dzieki,udalo sie
ale teraz za to moge otworzyc max jedna karte , nie mam tej opery w lewym gornym rogu wiec nie moge sie dostac do paska narzedzi aby cos tam pokombinowac
jaka pojebana ta przegladarka jest a tylko ta mi dziala obecnie
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wg mnie to najlepsza przeglądarka ale okej. Gdy nie masz paska kart wciskasz ctrl + t aby otworzyć nową kartę - powinna być pusta (ew. szybkie wybieranie) i tam myszą gdzieś na ekranie klikasz prawy i wybierasz "Wygląd". Szybciej: shift + F12. Tam w zakładce "Paski narzędzi" zaznaczasz "Pasek kart". Nie wiem co Ci nie gra w pasku kart ale teraz możesz je normalnie otwierać.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zna się ktoś na robieniu stron itd?
Chodzi mi o bloga. Chciałbym zmienić słowo komentarze na inną nazwe. Jak to zrobić? Mam szablon do tego bloga. Poratuje ktoś?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czy da się jakoś obejść brak możliwości oglądania w Polsce transmisji z Kazania na stronie http://russiasport.ru/video_hub . Pojawia się komunikat, że w danym rejonie transmisja niedostępna. Próbowałem ukrywania IP ze stron, instalowałem wtyczkę ProxMate i nic nie dało. Może macie jakiś sposób?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Czy da się jakoś obejść brak możliwości oglądania w Polsce transmisji z Kazania na stronie http://russiasport.ru/video_hub . Pojawia się komunikat, że w danym rejonie transmisja niedostępna. Próbowałem ukrywania IP ze stron, instalowałem wtyczkę ProxMate i nic nie dało. Może macie jakiś sposób? da się po przez VPN ...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wie ktoś czy istnieje czytnik RSS, żeby wyświetlało nowe posty dla danego tematu z forum?
Da się coś takiego ogarnąć?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
kurwa jak sie darzy to sie darzy.... :/
przy wlaczaniu laptopa dysk zaczyna mi cykac, rozumiem, ze naprawa bedzie kosztowniejsza niz kupno nowego i nalezy kupic nowy?
i druga sprawa- jak juz kupie nowy, to czy bedzie sie dalo sciagnac dane z zepsutego dysku (na 99% uszkodzenie mechaniczne) podlaczajac go jako dysk zewnetrzny ? np kablem sata, i jesli tak to skad wziac zasilanie tego dysku w takiej sytuacji ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Wie ktoś czy istnieje czytnik RSS, żeby wyświetlało nowe posty dla danego tematu z forum?
Da się coś takiego ogarnąć? Znajdź "How do I use RSS Feeds?" na https://www.mecz.pl/forum/ubbthreads.php?ubb=faq ale wydaje mi się, że RSS nie jest skonfigurowane. Zapytaj Conrada. Posty możesz sobie wysyłać na maila: z górnego menu Moja strefa -> Lista śledzonych działów/tematów/userów -> (jeśli nie masz żadnego to np. w tym temacie pojedź na górę strony i tam masz "Opcje tematu" i wybierz "Śledź ten temat") -> z prawej strony klikasz na "Aktualizuj śledzone tematy" -> i tam masz powiadomienia e-mailem.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
witam, mam takie pytanie, techniczne, bardziej z branży telefonii komórkowej mianowicie...nie dochodzą mi smsy na jeden numer - nie przychodzą potwierdzenia, ale jak dzwonie na ten numer to jest normalny sygnał bez zajętości po 5-6 sygnałach włącza się poczta głosowa.
Czy takie objawy mogą oznaczać że ktoś zablokował mój numer ? z tego co wiem, jest możliwośc zablokowania numru w ustawieniach telefonu, ale wtedy przy próbie dzwonienia powinien pojawić sie sygnał zajętości... ale to tylko moje spekulacje. może mi to ktoś wyjaśnić ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Też tak mam i na pewno ta osoba nie blokowała mojego numeru.
Z tego co doczytałem kiedyś to problem głównie z użytkownikami Samsunga, bo tam łatwo przypadkowo włączyć jakąś blokadę otrzymywania wiadomości w kontaktach. Może o to chodzi.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam! Musze komuś doradzić i za bardzo nie znam się w tym temacie. Jaką kartę graficzną i pamięć ram zakupić do komputera, który ma 1,4 procesor Athlon, 512 ram, i (chyba) kartę graf. 64 mb pamięci, na wejście AGP. Komputer używany głównie do internetu, muzyki, filmów, filmów online. Jeśli ktoś mógłby coś doradzić to dzięki. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Z racji, że problem natury komputerowej to zamieszczam tutaj ten sam post co w temacie o pomaganiu:
Mam taki problem ze Skype. Rozmawiam, wszystko ładnie pięknie, a tu nagle bum, głos obraz się zacina... ja dalej widzę rozmówce oraz słyszę, ale w drugą stronę już nie. Mogę jeszcze na czacie pisać...
Kiedy wejdę w menedżer zadań, i chcę zakończyć proces Skype to mam odmowę dostępu :-/ Kiedy chcę restartowac kompa to w momencie kiedy jest obraz pożegnalny z napisem "zamykanie systemu" ...potrafi tak stać nawet 20 minut, nic sie nie dzieje, komp nie chce się sam wyłączyć... trzeba robić twardy reset :-/
Nie mam żadnych wirusów, najnowsza java czy coś tam... a to ciągle się wiesza... nie można spokojnie porozmawiać z drugim człowiekiem...
Wie ktoś co może być przyczyną ?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a któryś proces używa wtedy może 100% procesora? zacząłbym od spróbowania na innej wersji skype - nowszej/starszej, to samo ze sterownikami kamerki 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Właśnie już próbowałem zainstalować starsza wersję Skype, nadal to samo... teraz próbuję jeszcze raz ze sterownikami.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
mam problem z odtwarzaniem flash na przgladarkach operuje na chromie i na bet365 strasznie zmula flash nie wiem co moze byc przyczyna jakies pomysly na rozwiazanie tego problemu
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
a nie masz czasem za mało ramu?
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Potrzebuję dysku zewnętrznego wielkości 2 lub 3 tb ? Ktoś coś może polecić? Ja znalazłem coś takiego: Toshiba 2TB DT Series Internal Hard Drive - 3.5" SATA-III - 5900RPM, 32MB Cache - Low Power, High Capacity, Cool Operation - 2 year warranty za 60 funtów. albo Samsung 3TB D3 Station External Desktop Hard Drive - Black za 90 funtów. Czy dysk o pojemności 3 tb będzie pracował wolniej od 2 tb? Jeśli tak to czy dużo wolniej? Proszę o opinie, ewentualnie jakieś inne propozycje 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Zna ktoś coś takiego? [ Linked Image] Żeby podzielić jeden monitor na 4 mniejsze, coś jak na monitorach od kamer monitoringu, żeby na tych mniejszych ustawić np. mecze na fullscreen i wypełniały one to pole wyznaczone?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Chodzi o aplikację, która umożliwia takie dzielenie Virtual Display Manager, to znalazłem, ale kosztuje sporo,  Może jest coś darmowego? 
|
|
|
|
|
Tenis Trader
|
|
Tenis Trader
|
|
|