Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 16 z 19 1 2 14 15 16 17 18 19
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Tylko,ze ta "nadwyżka" to i tak 10 milionow straty smile

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Stelmach
Tylko,ze ta "nadwyżka" to i tak 10 milionow straty smile
weź mnie nie osłabiaj smile

Io sono Interista
Io sono Interista
moim zdanie mija się to z prawdą co piszesz - Sensei65
bogaty kraj, a takie czynny to dwie różne sprawy smile

nawet w czasach wojny, to rodzice się głodzili, a dziecku oddawali ostatni kawałek chleba smile
a mieszanie w to wszystko stadionu narodowego... no to przepraszam ale...

[Linked Image from dl.dropboxusercontent.com]

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Właściwie to bieda jest następstwem czegoś.

Założmy:

W jednym pokoju żyje uboga rodzina matka ojciec syn dwie córki , ojciec pracuje w fabryce , matka bezrobotna , dwie córki się uczą a syn pomaga na budowach bez żadnej umowy. Rodzina ledwie wiąże koniec z końcem. Ojciec chodzi półgłodny do pracy bo woli aby to córki które się uczą miały więcej energii w szkole, matka stara się gotować aby dla wszystkich starczyło ale i to nie zawsze wychodzi , głównym posiłkiem jest obiado-kolacja gdzie wszyscy zbierają się przy stole i dyskutują co wydarzyło się danego dnia. Nie mają żadnych luksusów , bo ich na to nie stać, z pomocy socjalnej opłacają rachunki.Dzieci są w szkole wyśmiewane bo pochodzą z biednej rodziny , nie stać ich na komórki internet. Zwykła rodzina w której każdy pomaga jak może , łączy ich więź która kształtuje ich osobowości. Czy można nazwać taką rodzine patologiczną? Oczywiście że nie , wiecie kiedy się rodzi patologia, kiedy zaczynają się podziały. Syn się rozpił , jedna z sióstr olała zupełnie szkołe , matka zachorowała, ojciec nie umie sobie poradzić w takiej sytuacji i wtedy można mówić o patologi. Póki rodzina się wspierałą i kochała to nawet w trudnych chwilach umieli sobie poradzić. Myślicie że w Polsce mało jest tego typu rodzin? Są te pierwsze i te drugie. Wiecie dlaczego w narodzie tyle patologii? Bo jesteśmy podzieleni, najgorsze jest to że non stop to eskaluje. Komu zależy na podziałach ? Dlaczego coraz więcej zbrodni przeciwko własnym dzieciom które mają ciągnąć ten kraj ku górze. To jest nasza narodowa tragedia. W innym temacie użytkonik tronk napisał że moja rzeczywistość jest szara nudna przegrana. Właściwie to trochę żałuje teraz strzepienia klawiatury na niego wynika z tego że ma jeszcze mleko pod nosem i żyje sobie w cukrowym domku.

Żeby było jasne to nie jest moja historia , wymyśliłem ją na prędce aby lepiej zobrazować wam co myśle o rzeczywistości w Polsce.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
sprzed kilku minut z cyklu : tu jest Polska

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019409,title,28-latek-z-Zabrza-podejrzany-o-pobicie-matki,wid,16019392,wiadomosc.html?ticaid=1115f0

Policjanci z zabrzańskiej jednostki zatrzymali 28-letniego mężczyznę, który jest podejrzany o brutalne pobicie swojej matki. Kobieta w wyniku odniesionych obrażeń zmarła.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Sensei65
Ważne że stadion narodowy na siebie zarabia ponoć jest nadwyżka w budżecie 3 mln zł

Zarobił więcej niż zakładano, a nie, że zarobił na siebie. Dalej jest na minusie... tylko po prostu trochę mniejszym. Propaganda taka...

A co do spraw z tymi dziećmi. Nie jestem za karą śmierci, dla mnie tacy ludzie powinni być po prostu torturowani, albo jakieś ciężkie roboty fizyczne, a codziennie tylko na śniadanie pajda chleba i wiaderko wody...

Blade Runner
Blade Runner
Originally Posted by gnacik
Zarobił więcej niż zakładano, a nie, że zarobił na siebie. Dalej jest na minusie... tylko po prostu trochę mniejszym. Propaganda taka...

Nie zarobił, tylko "zarobił".

Przecież to państwo "wynajmuje" ten stadion płacąc grube miliony. Ostatnio 26 baniek za jeden czy dwa dni jakiegoś szczytu.

Czyli państwo płaci samemu sobie za wynajem, a potem pokrywa i tak straty. Tylko cyferki wyglądają trochę lepiej.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
jak ten czas zapierdziela...dzisiaj stuknęło mi 10 lat obecności na forum...

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Originally Posted by KeeP

Rzeczywiście. piwo toast

Zastanawiam się czy nie zrobić specjalnych ikonek pod nickiem dla tych, którzy już od 10+ lat tu są.

R
Zbanowany
Zbanowany
R Online: Karty
Bardzo dobry pomysl dobrze2

N
I Love This Game
I Love This Game
N Offline
Śmiem twierdzić wyśmienity!

A tym czasem "Kapitanie" Conradzie: Moze tak rezydentowi "KeeP-owi" z okazji jubileuszu 10-lecia, chociaż przez tydzień zaoferować w formie symbolicznej - tydzień jego imieniem wszystkich nazw QC tongue

N
I Love This Game
I Love This Game
N Offline
Originally Posted by rafal08
Bardzo dobry pomysl dobrze2

A tak na marginesie Rafale, nie to żebym był napastliwy. Ale tak patrze i oczom nie wierze, czy oby ci sie nie zmieniły w ostatnim czasie "piersiówki" czy to tylko efekt wizualny po zmianie pozycji nagiej (Bowiem urodajne te twe piersiówki) tongue wink

A
Knockin' On Heaven's Door
Knockin' On Heaven's Door
A Offline
Kupa gówna zwana Parker puke

old hand
old hand
Originally Posted by KeeP

Po dość długiej nieobecności zajrzałem co słychać w To i owo, czy ktoś ze "starych" jeszcze pisze.. i właśnie uświadomiłem sobie, że też mi już "10" stuknęła smile

Szkoda tylko, że tak mało osób "znanych" wtedy się teraz udziela..

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
kurcze od dobrych 2-3 miesiecy nie moge zejsc z waga ponizej 90 kg mad

M
Pooh-Bah
Pooh-Bah
M Offline
Originally Posted by Linc

a ile czystej wody niegaz. pijesz na dobe?

G
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
G Offline
Linc,
za dużo wpierdalasz albo za mało wysiłku.

grin wink

Porucznik
Porucznik
No właśnie, dziwne to tym bardziej, że świeżo co po ślubie jesteś Linc i teoretycznie znacznie więcej wysiłku powinieneś mieć wink grin

tkliwy nihilista
tkliwy nihilista

może to jest połączone z tym

cos 46-47 cali ew. "tylko" 42 cali w cenie max do 3,5 tys. polecacie jakis konkretny model, ja osobiscie rozgladam sie miedzy 2 firmami LG i Samsung, warto zerknac na Panasonica lub Philipsa ? warto brac tv z tym pseudo 3d ?

a za mało tego

Originally Posted by Platini
No właśnie, dziwne to tym bardziej, że świeżo co po ślubie jesteś Linc i teoretycznie znacznie więcej wysiłku powinieneś mieć wink grin

? grin

V
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
V Offline
bojac się, że nie została mi przedłuzona umowa OC sam zawiadomilem swojego ubezpieczyciela, iż z mojego konta bankowego nie pobrali naleznej im sumy. Okazało sie ze umowa zostala przedluzona a fakt ze nie pobrali kasy wynika z bledu systemu o którym nie wiedzieli :(((( Ale sie wkurwilem frown Ciekawe czy bez mojej informacji sami by do tego doszli.Ehhh.

Strona 16 z 19 1 2 14 15 16 17 18 19

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
3 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, Sensei, burbon), 2,598 gości, oraz 7 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,294
Posty5,839,308
Użytkownicy24,790
Najwięcej online15,603
Jul 4th, 2026