Jedyne co mnie drażni w Boardwalk Empire to wątki miłosne, czyli z Gillian Darmody i Margaret Schroeder. Ktoś z ekipy BE potwierdził, że Gillian wystąpi w 5 serii Pomimo tego, serial, gra aktorska na bdb poziomie (chociaż 4 seria chyba najsłabsza ze wszystkich). Czuje się klimat lat 20. XX wieku.
A i jeszcze jedno. Temat z Tampą trochę nudny, wolałbym oglądać co się dzieje w NYC, Chicago, czy AC.
!!! UWAGA SPOJLER !!!
Ja się akurat nie dziwię, że Gilian może powrócić w kolejnym sezonie, bo przecież tej postaci nie uśmiercili, tylko umieścili w więzieniu, więc siłą rzeczy ten wątek będzie kontynuowany, mam jednak nadzieję, że jeśli się pojawi to na krótko i załatwią ją szybko tak jak tego gangstera, w którego wcielał się William Forsythe, na początku trzeciego sezonu.
A z Tampą może się ciekawie rozwinąć, pamiętając, że w Ojcu Chrzestnym II był Hayman Roth wzorowany na Mayerze Lanskym miał tam siedzibę i interesy z Hawaną.
Piąty sezon może być o tyle fajny, że może odstrzelą w końcu Rothsteina.
Wg mnie boardwalk empire to top 5 seriali ever. Kazdy sezon trzyma poziom,watki niesamowice wyposrodkowane, gra aktorska Buscemiego i Grahama to majsterszyk. Juz nie moge sie doczekac kolejnego sezonu.
Rosyjska wersja hooligansów. Fabula niemal identyko, ale obsadzona w rosyjskich realiach. Oczywiscie walki dotycza Spartaka vs CSKA vs Lokomotiv'u. Mocne 8/10
Rosyjska wersja hooligansów. Fabula niemal identyko, ale obsadzona w rosyjskich realiach. Oczywiscie walki dotycza Spartaka vs CSKA vs Lokomotiv'u. Mocne 8/10
P.S Motyw z hardbass adidas miażdży
właśnie skończyłem oglądać... fajnie spędzone półtorej godziny, do tego naprawdę przyjemne dla oka obrazki [lostfilm.info]
Rush po naszemu wyścig, o dziwo podobał mi się bardziej niż się spodziewałem, świetne zdjęcia, dobrze pokazane realia wyścigów z lat 70-80, świetni aktorzy (a Lauda niemal sobowtór) zaletą jest że samych wyścigów jest pokazane akurat tyle ile trzeba. Zdecydowanie jeden z lepszych blockbusterów tej jesieni, o dziwo nawet żeńskiej części się spodobał
Życie na podsłuchu chyba ktoś tutaj polecał, starszy film, do zdobycia chyba jedynie z lektorem, dopiero niedawno się zabrałem i stwierdzam, że to bardzo dobry kawał niemieckiego kina, a STASI to miało rozmach..
Rurouni Kenshin jedna z najlepszych pozycji jakie w życiu widziałem, jeśli chodzi o mangę, po prostu genialna rzecz, co ważne napisy w sieci, jak dla mnie pozycja obowiązkowa dla każdego kinomana..
Życie na podsłuchu chyba ktoś tutaj polecał, starszy film, do zdobycia chyba jedynie z lektorem, dopiero niedawno się zabrałem i stwierdzam, że to bardzo dobry kawał niemieckiego kina, a STASI to miało rozmach..
Świetny film + muzyka także na dobrym poziomie. Do zdobycia także z napisami jak ktoś poszuka
Film akcji w stylu 'Zabójczej broni' i 'Bad Boysów', jednak sporo mu do wspomnianych produkcji brakuje. Można obejrzeć jeśli mamy ochotę na proste kino z odrobiną humoru.
Killing season 3/10
De Niro, Travolta....why kurwa? Słabe to strasznie. Łapią się, uciekają i tak przez półtorej godziny.