|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Widać że gość chce, ale niech terminuje w Chelsea. Jak się sprawdzi, to kto wie...  Akagi zmien doktora bo wyraznie Cie oszukuje 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Do Twojego nie pójdę, bo Cię wyraźnie oszukuje.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Do Twojego nie pójdę, bo Cię wyraźnie oszukuje. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
" Tak, Legia to jest jakiś nieprawdopodobnie udany polski wynalazek. I trafnie zdaje mi się powiedział kiedyś Zibi, w końcu rywal warszawiaków przez lata. Że jak kiedyś ktoś z nas będzie chciał się pochwalić że jest z Polski i poszuka w głowie jakiegoś synonimu, no to powie – Legia. I każdy w świecie to zrozumie. " A Wy swoją pianę ubijajcie.  Spokojnie akagi to samo wielokrotnie mowil o Widzewie 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jestem spokojny... dla spokojnych. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dzisiaj Lech pokazał miejsce w szyku Legii w piłce młodzieżowej  Chyba jednak ta akademia klubu z Warszawy nie jest taka dobra jak uważa p.Leśnodorski 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Faktycznie, 3:0 nie pozostawia złudzeń, kto był lepszy. Gratulacje. Tylko fety nie róbcie z tego powodu.  Nie wiem czy wiesz - dwudziesty czwarty - czemu służą akademie młodzieżowe w klubach. A na marginesie, w Legii taka akademia ma dopiero powstać, a aktualne grupy młodzieżowe są tylko jej zalążkiem. Nie mają one na celu wygrywanie rozgrywek juniorów, a służą głównie do wyławiania najzdolniejszych, którzy w przyszłości mogą zasilić drużyny seniorów. Z grup juniorskich Legii pochodzili m.i. Furman sprzedany za 3 mln. euro, czy Wolski sprzedany za 2.2 mln. Nie śledzę karier juniorów Lecha, więc nie wiem ile oni zarobili na swoich. Aż jestem ciekaw. 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Faktycznie, 3:0 nie pozostawia złudzeń, kto był lepszy. Gratulacje. Tylko fety nie róbcie z tego powodu.  Nie wiem czy wiesz - dwudziesty czwarty - czemu służą akademie młodzieżowe w klubach. A na marginesie, w Legii taka akademia ma dopiero powstać, a aktualne grupy młodzieżowe są tylko jej zalążkiem. Nie mają one na celu wygrywanie rozgrywek juniorów, a służą głównie do wyławiania najzdolniejszych, którzy w przyszłości mogą zasilić drużyny seniorów. Z grup juniorskich Legii pochodzili m.i. Furman sprzedany za 3 mln. euro, czy Wolski sprzedany za 2.2 mln. Nie śledzę karier juniorów Lecha, więc nie wiem ile oni zarobili na swoich. Aż jestem ciekaw.  Hehe ten tekst rozpierdolil system  Cytuje : zawodnicy nie maja na celu wygrywania rozgrywek  a ja myslalem ze w pilce chodzi o to aby wygrywac i trzeba takie podstawy wpajac zawodnikom zwlaszcza tym mlodym no ale w stolicy mysla inaczej a pozniej kompromitacje 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tak kompromitacja. 15 pkt. różnicy.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Tak kompromitacja. 15 pkt. różnicy.  15 pkt to chyba w Twojej tabelce 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Szanuję na swój sposób kibiców Lecha,
ale ty jesteś jakiś... niedorobiony.
Przestać człowieku pisać te twoje bzdury, bo nawet ci odpowiedzieć nie można, bo i tak nie zrozumiesz.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
@akagi doskonale wiem czemu służą akademie w klubach. Głównie żeby wychować sobie zawodników, a nie podbierać innym klubom  vide Miłosz Kozak  Nie wiem ilu z tych zawodników zaistnieje w dorosłej piłce ale na daną chwilę zespoły młodzieżowe Lecha przewyższają o kilka klas zawodników Legii. Nie pamiętam już gdzie ale czytałem jak wasz prezes mówił, że macie najlepszą akademię w Polsce. Kolejnym przykładem który czytałem było to, że z rezerw Legii na mecze CLJ zeszło 9 zawodników, którzy na codzień grali w rezerwach i nie mieli dużego udziału w zdobyciu mistrza regionu. W Lechu z rezerw zeszło bodajże 2 czy 3 zawodników.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
@akagi doskonale wiem czemu służą akademie w klubach. Głównie żeby wychować sobie zawodników, a nie podbierać innym klubom  vide Miłosz Kozak  Nie wiem ilu z tych zawodników zaistnieje w dorosłej piłce ale na daną chwilę zespoły młodzieżowe Lecha przewyższają o kilka klas zawodników Legii. Nie pamiętam już gdzie ale czytałem jak wasz prezes mówił, że macie najlepszą akademię w Polsce. Kolejnym przykładem który czytałem było to, że z rezerw Legii na mecze CLJ zeszło 9 zawodników, którzy na codzień grali w rezerwach i nie mieli dużego udziału w zdobyciu mistrza regionu. W Lechu z rezerw zeszło bodajże 2 czy 3 zawodników. Lesny piepszy jakby byl non stop na haju, rok temu tez odgrazal sie ze awansuja do LM, a skonczylo sie na kompromitacji wiec nie sluchaj dziada 
|
|
|
|
|
Blade Runner
|
|
Blade Runner
O jakości akademii świadczy fakt ilu jej wychowanków przebiło się do dorosłej piłki i jakie zrobili kariery. A nie to jakie wyniki osiąga drużyna under 14.
A pod tym względem nie wiem, czy Lech przewyższa o kilka klas Legię.
Zresztą o tym się mówi u nas od lat. Że w juniorskich drużynach jest parcie na teraz i na wynik. Zamiast na długofalowy rozwój. W efekcie w turniejach juniorskich nasi sobie nieźle radzą z Europą, ale po 2-3 latach ci sami zawodnicy przepadają, a ci z Zachodu robią kariery.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
@Bzyku Ja nie mówię o zawodnikach u'14 tylko o juniorach, którzy za moment staną się seniorami. I w tym wieku na tle rówieśników uważam, że różnica co najmniej 1 klasy to jest już sporo. Zgadzam się z Tobą, że ilość zawodników którzy dostaną się do pierwszej drużyny jest istotna. Uważam, że na daną chwilę to Lech daje większe możliwości przebicia się młodzieży niż Legia.
|
|
|
|
|
Zuzia Róża
|
|
Zuzia Róża
Jak rozrozniacie czy roznica wynosi jedna lub wiecej klas?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Sczerze? Wiadomo, że ciężko powiedzieć czy 1 czy klas różnicy. Ale widać kulturę gry, wyćwiczone schematy itp. Pod tym względem Lech bije na głowę Legie. Oczywiście mówimy o piłce juniorskiej.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Aktualnym ( jeszcze ) Mistrzem Polski juniorów jest... Legia Warszawa Zatem... " bije na głowę ", jest trochę stwierdzeniem na wyrost. A dalej mi nie odpowiedziałeś, kogo Lech, i za ile, sprzedał z tych u których " widać kulturę gry, wyćwiczone schematy itp. ". W minionym sezonie prezes Lecha mówił że ma najlepszych piłkarzy w lidze, to chyba ich nie zamieni na tych z kulturą gry. Ale to temat " Kibole " i nie ma co licytować się w piłce juniorskiej. Czas pokaże.
|
|
|
|
|
ŁKS Łódź 
|
|
ŁKS Łódź 
Ale pojechaliście, 5 stron typowo ''kibolskiej'' wymiany zdań kto lepszy w piłeczkę - Legia czy Lech. 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Ale pojechaliście, 5 stron typowo ''kibolskiej'' wymiany zdań kto lepszy w piłeczkę - Legia czy Lech.  Akagi jak zwykle gwiazdorzy, jakby mi podal namiary na siebie to wyslalbym mu wielka pake snickersow 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|