Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 8 z 16 1 2 6 7 8 9 10 15 16
Ana <3
Ana <3
Downton Abbey to mój aktualnie 'lecący' ulubiony serial. Ma swój specyficzny klimat, gdzie w 2. i 3. sezonie jest trochę śmieszno-naiwny ale mimo wszystko warto obejrzeć. Dopracowany w każdym brytyjskim calu.

Bonus: Unibet
V
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
V Offline
"Popielec" - serial polski z 1982, który można obejrzeć na You Tube. Sam nie lubię takich klimatów, ale ten akurat wciąga.

Posłużę się opisem z Filmwebu

"Serial pokazujący w oryginalny, wolny od retoryki sposób wieś polską wieś w czasie okupacji hitlerowskiej. Film odbrązowuje legenę o ludowym patriotyźmie. Odrzuca polskie stereotypy o wojennym bohaterstwie, poświęceniu i ofierze. Jest zapisem stanu świadomości "porażonej wojną", dramatem ludzi zagubionych, którzy pogrążają się w coraz większej degrengoladzie."

C
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
C Offline
Obejrzał ktoś "In the Flesh" lub "The 100"?

Ten drugi właśnie dodano do Netflix'a a niedługo kończę Revolution sezon 2 tak więc trzeba mieć już coś przygotowanego.

C
C Offline
Originally Posted by Conrad
[Linked Image]

Revolution - bardzo ciekawy serial o tym, jak pewnego dnia przestaje na świecie działać prąd i rozpadają się wszelkie struktury państwa, itd. Coś w stylu Jericho jeśli chodzi o tematykę a nie klimat - tutaj w dużej mierze przypominało mi to 'Walking Dead'... ale bez zombie. Serial od razu wciąga, tematyka jest ciekawa, dopiero obejrzałem 12 odcinków (w pierwszym sezonie jest ich 20, a jeszcze jest drugi i końcowy sezon), ale jak na razie serial trzyma poziom. Polecam.

Dziś skończyłem drugi sezon i warto było obejrzeć ten serial. toast Tym bardziej, że między sezonami włączyłem S4 The Walking Dead, który był straszną męczarnią...

Jutro czas zacząć 'The 100'...

C
C Offline

Straszny gniot. Po 3 odcinkach chyba trzeba to odłożyć...

Olimpijczyk
Olimpijczyk

Straszny gniot. Po 3 odcinkach chyba trzeba to odłożyć...

Po 1 odcinku tak samo stwierdzilem, po tym ataku jakiegos "potwora" w wodzie na ta laske, jak film klasy b.

-
veteran
veteran
Guardians of the Galaxy
Co tu dużo pisać... Zajebisty film, hehe. Jak dla mnie gra wszystko - wykręceni niczym świńskie jelita na mrozie bohaterowie, fajowa ścieżka dźwiękowa, ciągle coś się dzieje
i jest śmieszno. No, może ktoś przyczepi się do fabuły, ale reszta nadrabia z kretesem. Czekamy na następną część, nie ma innej opcji.

Hercules
Z powyższym filmem ten łączą tylko dwa mianowniki - wrestler w obsadzie oraz zajebistość, z tym, że ten jest zajebiście nudny i zaprawdę szkoda na niego czasu.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Bardzo przyjemnie mi się the Strain oglądąło..
Całkiem fajny 1wszy sezon

Villain
Villain
Originally Posted by -Adrian-
Guardians of the Galaxy
Co tu dużo pisać... Zajebisty film, hehe. Jak dla mnie gra wszystko - wykręceni niczym świńskie jelita na mrozie bohaterowie, fajowa ścieżka dźwiękowa, ciągle coś się dzieje
i jest śmieszno. No, może ktoś przyczepi się do fabuły, ale reszta nadrabia z kretesem. Czekamy na następną część, nie ma innej opcji.

Hercules
Z powyższym filmem ten łączą tylko dwa mianowniki - wrestler w obsadzie oraz zajebistość, z tym, że ten jest zajebiście nudny i zaprawdę szkoda na niego czasu.

w pelni podpisuje sie pod Straznikami Galaktyki - jak dla mnie REWELKA smile

Profesor
Profesor
Originally Posted by Linc
Originally Posted by BartasPT
wiem, ze duzo osob hejtuje te produkcje, ale...

Miasto 44 mega film piwo

bylem wczoraj w kinie i nie podzielam Twojego entuzjazmu

PS. co sadzicie o tym filmie ?

Generalnie film ok , natomiast kilka scen z tego filmu wręccz śmiesznych jak dla mnie niepotrzebnych ta w której głowni bohaterowie w miłosnym uściku a dookoła sceny jak z matrixa latające pociski w z slow motion albo bzykanko gdzieś na parapecie w kamienicy smirk

C
C Offline
Wczoraj obejrzałem, aczkolwiek na małym ekranie w samolocie, Edge of Tomorrow - nic specjalnego, ale też nie była to strata czasu, warto obejrzeć jeśli ktoś lubi sci-fi. Fabuła taka sobie (w życiu bym nie pomyślał, że ktoś by zrobił z tego pomysłu scenariusz i produkcję z udziałem gwiazd), ale efekty specjalne dobre, do tego świetnie dobrani aktorzy (szczególnie w rolach drugoplanowych: Brendan Gleeson i Bill Paxton).

Teraz w drodze powrotnej będzie Guardians of the Galaxy zgodnie z Waszą rekomendacją. smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Dziabor
Oglądał ktoś Watahę pierwszy odcinek? Jak odczucia? HBO robi dobre seriale, czy tym razem też się spisali? Bo ja mam duże nadzieje do tej produkcji

nudy jak nic, niby 5 odcinków a tak naprawde nic się nie dzieje,akcja caly czas stoi w miejscu, flaki z olejem to dla mnie, teraz w 6 niby ma się wszystko wyjaśnić. W mojej opini bardzo słaby ten serial, bardzo słaba fabuła,wyrazny brak koncepcji a ten koleś Kalita co trzesie niby całym regionem, to wygląda jak żur spod sklepu a nie gangster. W ogóle słabe nudne dialogi i fabuła ( nawet w Polsce nikt by sie nie odwazył na taki atak na Straż Graniczną to nie Rosja!) , akcja jest niespójna, sceny sa mocno naciagane jak i cała fabułą, te ciagłe podkładanie dowodów jest tak załosne że ból czachy, scenariusz jest jakby ktoś na siłe z przystawionym pistoletem go napisał w godzine, no tragedia...

Zdecydowanie bardziej polecam na HBO też serial "Gomorra" o mafii w Neapolu, bardzo fajna fabuła, ciekawa wartka akcja i dosyc realistyczne, caly czas cos ciekawego sie dzieje.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
a jeszcze zapomniałem, najbardziej zabawna jest ta Pani prokurator, biegająca w szpilkach po Bieszczadach i sama kobitka się szweda bez obstawy po zakazanych dziurach tego regionu,w ogóle od kiedy prokurator biega za przesłuchiwanymi a nie oni za nią w Polsce.... grin

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Originally Posted by Mitul
Originally Posted by -Adrian-
Guardians of the Galaxy

Hercules

w pelni podpisuje sie pod Straznikami Galaktyki - jak dla mnie REWELKA smile

I'm Groot smile

T
TEO Offline
Eliminator
Eliminator
T Offline
Eliza Graves godny polecenia.

tkliwy nihilista
tkliwy nihilista
są już napisy do Boyhood?

C
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
C Offline
Iza Miko w nowym odc Supernatural grin

H
Pooh-Bah
Pooh-Bah
H Offline
Interstellar- jako fan filmów s-f nie mogłem sobie odpuścić tego tytułu. Wiadomo, że w tego typu filmach zdarzają się drobne naukowe błędy, które od razu wytkają domorośli fizycy i kosmolodzy, ale i tak jest to najbardziej realistyczna wizja przyszłości/kosmosu jaką widziałem. Na pewno nie najpiękniejsza, bo ta jest bezsprzecznie w "Grwaitacji", ale mocno zapadająca w pamięć. W końcu ktoś poruszył temat tuneli czasoprzestrzennych, osobliwości jakimi są czarne dziury, a także względności czasu. Scenarzysta też kapitalnie połączył wątki z początku i końca filmu. Majstersztyk.
Jako, że to film Nolana od razu widać pewne analogie z Incepcją. No i Hans Zimmer w najlepszym wydaniu(muzyka przy "wirującym" dokowaniu dosłownie wgniotła mnie w fotel). Polecam - w swojej kategorii ode mnie 8/10

S
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
S Offline
Witam piwo
orientujecie się czy są napisy do filmu Journey to Jah?

tkliwy nihilista
tkliwy nihilista
Originally Posted by Danielsan
są już napisy do Boyhood?
sam sobie odpowiem - są.

jeśli chodzi o sam film - 9/10

Strona 8 z 16 1 2 6 7 8 9 10 15 16

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
8 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, rymoholik, Sensei, latajaca_holenderka, forty, alfa, burbon, kamel), 2,930 gości, oraz 4 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,274
Posty5,828,420
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025