|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam Na wstępie proszę Modów o nie usuwanie tego tematu, ponieważ to pilna sprawa. Jakie polecacie darmowe programy do ochrony komputera, jakich używacie i jesteście dzięki nim pewni "swego bezpieczeństwa" Proszę o podawanie konkretów i bez "kretyńskich" postów. Z góry dzięki  pozdr. pycio26
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Spybot oraz Ad aware oraz antywira Nortona.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Spybota i Ad-aware ściągnąłem, a Norton darmowy nie jest. Dzięki za pomoc Lupus 
|
|
|
|
|
veteran
|
|
veteran
Ja używam Noda32,Ad-Aware'a i xp-AntiSpy.Aha,do tego dochodzą odpowiednie łatki do Windowsa.W porównaniu z tym,że wcześniej praktycznie nie miałem zabezpieczonego kompa teraz chodzi jak złoto. POlecam
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Zgadzam się, że Spybot i Ad aware są bardzo dobre.Ale do usuwania niepotrzebnego śmiecia. Najważniejsze natomiast jest,żeby ten śmieć na nasz komputer w ogóle się nie dostał. Tak więc:1. uaktualnienia systemu. 2.Dobry antywir(Norton,Kaspersky,darmowy jest avast) 3.Firewall(windows firewalla ma marnego,więc dobrze jest mieć inny,ja osobiście polecam Zone Alarm,jego darmowa wersja jest okrojona,ale bardzo dobrze spełnia swoje zadanie.Proponowałbym jednak wykupienie ZA Pro). 4.Regularne skanowanie kompa w/w programikami,czasami przydatne są dobre skanery on-line.
Jak masz jakieś pytania to wal na priv.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Firewall Bitdefender(w przeciwienstwie do Avasta), mocna ochrona, codzienna aktualizacja, ochrona przed spamem, a także moduł kwarantanny dla plików zarażonych. Jedny slowem to jest to!
Co do robakow(trojanow i podobnych swinstw jak exploity) Ad-aware.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dzięki Chłopaki, właśnie zaczynam instalować programiki: Spybot + Ad-aware + Avast Jeszcze się później zastanowię nad tym Firewallem. jeszcze raz 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Najlepszy jest router z antywirem i firewallem...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Troszke sie zapedzilem... Antywirus Firewall Bitdefender(w przeciwienstwie do Avasta nie obciaza procesora)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kylo ale mówisz o bezpłatnej wersji Bitdefendera ?!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
To co myślicie o kombo: Spybot + Ad-aware + Bitdefendera = Nie do przebicia ?  ps. Avasta miałem prawie zawsze i miałem problemy z wirusami, więc chcę coś zmienić, mam nadzieję, że na dobre dla tego spróbuje programik polecony przez Kylo. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Do tego pozamykaj porty programem Windows Worm Door Cleaner (bezpłatny oczywiście), zainstaluj service pack jeśli jeszcze nie masz. Zone Alarm ściągnij też koniecznie. I zamiast Internet Explorera, albo Opera albo Firefox
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Najlepszy jest program My Brain!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Witam Niech mi sie zakladac nowego tematu i brudzic na forum, wiec spytam tutaj skoro mowa o kompach, mianowicie jakich kodekow dokladnie uzywacie do odtwarzania filmow tak zeby wszyskto ladnie smigalo i jakich programow odtwarzajacych pliki filmowe?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
K-Lite Codec Pack Full 2.80 i AllPlayer
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Nie wiem czy to juz bylo
W Panelu sterowania kliknij dwukrotnie ikonę Połączenia sieciowe, a następnie kliknij opcję Połączenie lokalne. Następnie kliknij polecenie Właściwości. Na karcie Zaawansowane zaznacz opcję Chroń komputer lub sieć. Wtedy na ikonce połączenia lokalnego pokazuje się kłudeczka. Funkja ta blokuje jakis port na ktory włażą spyware i nie wpływa na użytkowanie internetu.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|