|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Z nowych juniorów, którzy dzisiaj doszli do mojego zespołu z 3 już się musiałem pożegnać, z pozostałych może coś będzie - solid lub co najwyżej bardzo dobry.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Gram od niedawna w tę grę i jakoś mi nie idzie :/ Nie rozumiem paru rzeczy, np. gram z gościem wszystkie staty mam wyższe i przegrywam 1:2 :/ to raz... Wygrałem 3 mecze z rzędu, (wcześniej 2 przegrałem w tym 0-6 w pucharze)..i moi kibice dalej odemnie odchodzą są wściekli na klub :/ ??? Nie wiem o co tu chodzi ???!
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Gram od niedawna w tę grę i jakoś mi nie idzie :/ Nie rozumiem paru rzeczy, np. gram z gościem wszystkie staty mam wyższe i przegrywam 1:2 :/ to raz... Wygrałem 3 mecze z rzędu, (wcześniej 2 przegrałem w tym 0-6 w pucharze)..i moi kibice dalej odemnie odchodzą są wściekli na klub :/ ??? Nie wiem o co tu chodzi ???! Ja też mam lepsze staty i przegrywam. W tej grze dużą rolę odgrywa dobór taktyki, niestety w tej dziedzinie nie mogę Ci pomóc, gdyż sam w niej kuleję.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
..ale wszyscy przeciwko którym grałem grają 4-4-2 i najpierw w ub sezonie wygrałem 5meczy z rzędu, a potem 2 przegrałem też przeciw 4-4-2 (ja gram 3-5-2). W sumie to nawet żadnego poradnika o tej grze nie czytałem :/ W HT taki super poradnik stworzył Jerzy, tu nie widze takowego, a chętnie bym poczytał...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ale tu nie do końca chodz o dobór taktyki tylko o ustawienie zawodników na boisku. Nie wiem czy wiesz, ale jak masz daną taktykę to ustawiasz sobie jak mają się Twoi zawodnicy zachowywać gdy piłka jest w poszczególnych fragmentach boiska.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Ale tu nie do końca chodz o dobór taktyki tylko o ustawienie zawodników na boisku. Nie wiem czy wiesz, ale jak masz daną taktykę to ustawiasz sobie jak mają się Twoi zawodnicy zachowywać gdy piłka jest w poszczególnych fragmentach boiska. To o czym mówisz to dla mnie czarna magia :/ nawet nie doszedłem do tego  Muszę się chyba podkształcić bo nie wyjdę nigdy z A klasy 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja przez kilka lat nie mogłem się wydostać z 5 ligi mimo, że miałem zdecydowanie najlepszy skład. Wkońcu awansowałem, ale moja umiejętność prowadzenia drużyny wydaje się za słaba jak na V ligę i zapewne niedługo znów zagram w VI 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Przydałby się tu jakiś poradnik..jakiegoś mistrza tej gry...no ale puki co takowego nie ma :/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kiedyś widziałem jakiś poradnik ale oczywiście nie tak dobry jak w hattricku i nie było tam nic o ustawieniach zawodników.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Odnosze wrażenie że Hattrick jest bardziej nastawiony na menadzerkę i te opcje ma bardzo rozbudowane, natomiast Sokker bardziej stawia na samą grę, taktykę itd.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Odnosze wrażenie że Hattrick jest bardziej nastawiony na menadzerkę i te opcje ma bardzo rozbudowane, natomiast Sokker bardziej stawia na samą grę, taktykę itd. Święta racja.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dzisiaj aż 4 skoki u trenowanych obrońców na:
niesamowity niesamowity świetny solidny
A junior ze szkółki, któy wyszedł jako dostateczny, został utopiony w Wiśle.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
czemu trzymasz takich "dostatecznych" juniorów w swojej szkółce?? To jest wcale nieopłacalne ! Akurat o tym rozmawiałem z jakimś specem na forum w ub tygodniu. Jak junior rokuje że wyjdzie ze szkółki z poziomem "solid" to się go trzymać powinno, jak nie rokuje to od razu do piachu z nim.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
No właśnie sam nie wiem po co go trzymałem 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Ja trzymam teraz 7 juniorów, w tym 5 dostatecznych...z tym szczegółem że najsłabszy wychodzi za 16 tygodni, więc na pewno podskoczy 3-4 poziomy 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Oto moi juniorzy
Leon Religa dobre 1 zrezygnuj Mateusz Lutek świetne 2 zrezygnuj Eugeniusz Stokłosa solidne 4 zrezygnuj Łukasz Anielski solidne 4 zrezygnuj Kazimierz Krzyśków solidne 6 zrezygnuj Wit Bazan celujące 6 zrezygnuj Seweryn Glaza dostateczne 7 zrezygnuj Seweryn Tyc bardzo dobre 8 zrezygnuj Arkadiusz Kulpaka dobre 9 zrezygnuj Bogusław Gęsicki dostateczne 12 zrezygnuj Ryszard Łuczko dobre 15 zrezygnuj Leon Buzała solidne 16 zrezygnuj Bartłomiej Kruski dobre 20 zrezygnuj Szczęsny Faliński dobre 20 zrezygnuj Anatol Bieczyński słabe 24 zrezygnuj Bernard Łyczmański dobre 25 zrezygnuj Iwan Ćmikiewicz dobre 29 zrezygnuj
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
...no no ale masz pokaźną szkółkę! Ja jeszcze żadnego juniora nie promowałem bo krótko gram w tę grę...Pierwszy będzie dopiero za 6 tyg. Jakiego najlepszego udało ci się wyłowić??
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Po serii 4 kolejnych porażek, dziś nareszcie zwycięstwo 3-0 na wyjeździe. Moja sytuacja się za bardzo nie poprawiła, ale jeśli za tydzień wygram z tym samym rywalem to zrównamy się punktami.
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|