Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 5 z 27 1 2 3 4 5 6 7 26 27
M
Felietonista
Felietonista
M Offline
Originally Posted by shane
Originally Posted by muchinio
Gra kończyła się jak już ciemno było i piłki nie było widać. Chociaż po ciemku też się grało.

Dokladnie :PIWO:

a jak sie wywaliles to kolana pozdzierane grin potem bolalo jak cholera, ale dlugo nie wytrzymalem bez gry. do dzis mam zuzel i pasek w jednym z kolan wink
He, dokładni jak nieraz do babci jeździłem i jak szedłem się kąpać to jak zobaczyła moje kolana to prawie z płaczem i z pytaniem w tym stylu: synuś co ci z tego będzie? Pozdro

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
hehe Druzyna A grin sie ogladalo... tak samo jak McGyver wink

ja jeszcze jak bylem maly, pamietam ze zawsze w niedziele po kapieli o 20 siadalem przed TV i do 21 ogladalem Herculesa na Polsacie, potem juz moglem isc spac smile

_
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
_ Offline
Dla mnie ...

#1 samkołyk warszawski (wyrób czekoladopodobny)
#2 PTYŚ (zawsze w brązowej butli zeby nie bylo widac farfocli smile )
#3 gumy z naklejkami do mapki z jakims ludzikiem podobnym do kartofla (nie pamietam juz nazwy)

M
Felietonista
Felietonista
M Offline
hehe Druzyna A grin sie ogladalo... tak samo jak McGyver wink

ja jeszcze jak bylem maly, pamietam ze zawsze w niedziele po kapieli o 20 siadalem przed TV i do 21 ogladalem Herculesa na Polsacie, potem juz moglem isc spac smile
He, później by ła jeszcze chyba księżniczka Xena, wojownicza ona była

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Gra kończyła się jak już ciemno było i piłki nie było widać. Chociaż po ciemku też się grało.

Dokladnie :PIWO:

a jak sie wywaliles to kolana pozdzierane grin potem bolalo jak cholera, ale dlugo nie wytrzymalem bez gry. do dzis mam zuzel i pasek w jednym z kolan wink
He, dokładni jak nieraz do babci jeździłem i jak szedłem się kąpać to jak zobaczyła moje kolana to prawie z płaczem i z pytaniem w tym stylu: synuś co ci z tego będzie? Pozdro

A mnie jak mama zobaczyla takiego brudnego to mowila "Wygladasz jak swieta ziemia" grin

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Czytając ten temat widzę, że większość z nas to to samo pokolenie. Tak jakbym czytał swoje słowa wink

Codzienne granie wpiłkę od świtu do nocy. Pamiętam, że kiedyś nie był problemem brak graczy tylko ich nadmiar. Wtedy robiło się turnieje. Albo gra osiedle na osiedle.
BMX i skakanie ze schodów.

Również skoki z najwyższego stopnia schodów na klatce schodowej - teraz już bym tego nie powtórzył wink

Gra w kapsle na własnoręcznie tworzonych, wymyślnych torach.

Budowanie domku na drzewie i szałasów.

Zabawa w wojnę i chowanego.

Budowanie igloo zimą i zjeżdżanie z najbardziej stromej górki w okolicy.

A teraz ? Gówniarze siedzą pod blokiem, klną, jarają blanty i pieprzą niezrozumiałym językiem...

Byliśmy lepsi wink

M
Felietonista
Felietonista
M Offline
Originally Posted by Szewczenko
Czytając ten temat widzę, że większość z nas to to samo pokolenie. Tak jakbym czytał swoje słowa wink

Codzienne granie wpiłkę od świtu do nocy. Pamiętam, że kiedyś nie był problemem brak graczy tylko ich nadmiar. Wtedy robiło się turnieje. Albo gra osiedle na osiedle.
BMX i skakanie ze schodów.

Również skoki z najwyższego stopnia schodów na klatce schodowej - teraz już bym tego nie powtórzył wink

Gra w kapsle na własnoręcznie tworzonych, wymyślnych torach.

Budowanie domku na drzewie i szałasów.

Zabawa w wojnę i chowanego.

Budowanie igloo zimą i zjeżdżanie z najbardziej stromej górki w okolicy.

A teraz ? Gówniarze siedzą pod blokiem, klną, jarają blanty i pieprzą niezrozumiałym językiem...

Byliśmy lepsi wink
Ciężko powiedzieć czy byliśmy lepsi. To było po prostu inaczej. Mnie się z perspektywy czasu bardzo tamte lata podobały, ale wtedy się o tym nie myślało. Jeszcze przypomniało mi się jak z kumplem w dwóch komarkiem jechaliśmy a ludzie na rowerach nas wyprzedzali. Chociaż jak się samemu jechało to 45km/h wyciągał. Pozdrówki. Naprawdę łezka mi się zakręciła

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Pamietacie Misia Yogi? Tygrysia Maske? Pingwina pik pok? grin

albo taka bajke co kolesie jacys latala samolotami i chcieli złapac golebia laugh

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Z seriali uwielbiałem drużynę A, jakoś tak sie nazywali Bijej, Buźka, Mardok i nie pamiętam jeszcze ktoś był.
i Hanibal grin
byłem fanem tego serialu, kiedys wstawałem nawet o 5 rano żeby obejrzeć powtórkę na kultowym kanale Polonia 1;
poza tym:
-wafelki Kukuryku
-album euro 92 ze zdjeciami piłkarzy
-commodore c64 i gry na kasetach

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel

albo taka bajke co kolesie jacys latala samolotami i chcieli złapac golebia laugh

o ile sie nie myle to jeszcze kilka lat temu na cartoon network na satelicie ogladalem bajke Zlap Golebia smile

a pamietacie taka bajke gdzie latali balonem i na koncu byl tekst chyb gosciu mial na imie Babalu i zawsze taki mis maly wolal "Babalu wracaj!!!! " grin ehhh fajne czasy

M
Felietonista
Felietonista
M Offline

Z misiów fajny był też miś Gorargol, a z bajek lubiłem Muminki i Gumisie

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
ja sie Buki balem z Muminkow frown zawsze jak siala postrach to zakrywalem oczy frown

M
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
M Offline
moje ulubione seriale młodości to
"Miami Vice"
"Robin Hood" (Robin z Sherwood dokładnie) .
[Linked Image]
"Dempsey and Makepeace" [Linked Image] to był mój ideał jakiś czas grin
"Gliniarz i Prokurator"

a z bajek nie wymienionych to Wojownicze Żółwie Ninja , Brygada RR (Chip'n'Dale) , Zaczarowany Ołówek (zawsze chciałem taki mieć)

R
Pooh-Bah
Pooh-Bah
R Offline
Witam!
Miło czyta się taki temat, szczególnie jeśli wszystko to się przeżyło...

Ja dodam jeszcze od siebie niezapomniany , cudowny wręcz zapach chińskich gumek do mazania, kupionych po staniu w wielogodzinnych kolejkach przed sklepem papierniczym.

Pamięta to ktoś?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Nirtz
Z seriali uwielbiałem drużynę A, jakoś tak sie nazywali Bijej, Buźka, Mardok i nie pamiętam jeszcze ktoś był.
i Hanibal grin
byłem fanem tego serialu, kiedys wstawałem nawet o 5 rano żeby obejrzeć powtórkę na kultowym kanale Polonia 1;
poza tym:
-wafelki Kukuryku
-album euro 92 ze zdjeciami piłkarzy
-commodore c64 i gry na kasetach

Myślałem, że napiszesz:
"Odwołanie Olszewskiego, Nocna Zmiana, Pierwsze wydania Gazety Polskiej, Niedokończona lustracja" grin

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Ja pamietam gumy Turbo (nie czytalem watku ale pewnie ktos o tym juz pisal). Gowniarzem jeszcze bylem a juz sie bardzo samochodami interesowalem. Innych produktow nie pamietam - teraz sa lepsze smile

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Lubilem Wojownicze Zolwie Ninja tongue albo Alladyna, jak lecial na tvp1 w sobote rano - to bylo chyba walt disney przedstawia.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
a pamiętacie początki telewizji TV SAT i taki program "Bliżej Świata" ? wszyscy się zbierali przed TV żeby świat pooglądać smile
kalkulator "Bolek" na cześć L.Wałęsy chyba wink
telewizory Ametyst, Junost, Rubin oczywiście (chyba ze 100 kilo ważył)
magnetofony Grundiga, Kasprzak, później szał dwukasetowych jamników wink
kolorofony smile
łza zazdrości w oku że ktoś miał "Ogara" nei mówiąć już o Simsonie wink
harcerstwo i sprawności
odznaki "Wzorowy Uczeń" nei mówiąc już o "Dobrze czytam" smile
patron szkoły: Marceli Nowotko
pochody pierwszomajowe ze szturmówkami - obecność obowiązkowa smile

ktoś wcześniej napisał że byliśmy lepsi - tak, byliśmy - nie byliśmy takim bydłem jakim teraz jest młodzież...zbiorowisko pod blokiem nei polegało na tym żeby kogoś skroić albo komuś wp....dolic tylko żeby pobyć razem - pograć w piłę albo kapsle smile

G
stranger
stranger
G Offline
Jesli moge ; lizaki jak rakietki do tenisa stolowego ,piwo "baczki" ,guma donald (trudno dostepna) "stawiam na Tolka Banana"(hit tv) "saturatory" i takie tam ..

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
"Denveeeer, ostatni dinozaur" grin

Strona 5 z 27 1 2 3 4 5 6 7 26 27

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
6 zarejestrowanych użytkowników (rafal08, JelineK, latajaca_holenderka, Sensei, alfa, forty), 1,526 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,284
Posty5,834,716
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025