No to obejrzałem sobie dzisiaj Apocalypto Według mnie film po prostu wymiata. Niezwykła praca kamery, piękne zdjęcia, bardzo dobra scenografia i charakteryzacja bohaterów . Film mi się bardzo podobał i wcale nie jest taki brutalny, chociaż czasami... Warto zobaczyć , polecam wszystkim. Moja ocena 8/10
Kto nie oglądął, to szczerze polecam mini serial stacji sci-fi pod tytułem The Lost Room.Wypuszczono tylko trzy odcinki, każdy po 1 godz 20 min.Ja po przeczytaniu dobrych recenzji obejrzałem pierwszy odcinek i powiem tylko tyle.Wow !!! Jedna z lepszych pozycji jakie ostanio oglądałem.Świetny pomysł, dobra akcja, niesamowity klimat.Te półtorej godzinki zleciało strasznie szybko, bo serial od początku trzyma poziom i nie może nudzic.Teraz żałuję, że nie ściągnąłem od razu trzech odcinków, bo teraz muszę czeka.Tym, którzy lubią klimaty Heroes, czy też The 4400 gorąco polecam.Warto obejrzec.
Od 2 lutego o godzinie 14:00 będzie emitowany na TVN mój ulubiony serial Veronica Mars.Pierwszy sezon będzie leciał przez ferie od poniedziałku do piątku .
Właśnie zauważyłem film który moim zdaniem może być dosyć ciekawy
[Linked Image] Even Money (2006) Opis: Bohaterami tego trzymającego w napięciu filmu są hazardziści, bukmacherzy, gliniarze i młody obiecujący koszykarz, którego brat nie może sobie poradzić z kłopotami finansowymi. Ich drogi życiowe krzyżują się na mistrzowskim meczu koszykówki, a stawka o którą toczy się gra jest bardzo wysoka. Czy młody koszykarz poświęci zwycięstwo swojej drużyny, aby uwolnić swojego starszego brata od szantażującego go niebezpiecznego bukmachera? Czy bukmacher sprzeciwi się mafii, aby zdobyć serce wahającej się dziewczyny? Czy gospodyni domowa, ukrywająca swoje uzależnienie od hazardu, po otrzymaniu informacji, że mecz koszykówki jest ustawiony, postawi na niego wszystkie oszczędności swojej rodziny?
Coś tam było już chyba o tym pisane, nieśmiało raczej, że dobre itd
To nie jest dobre, to jest ... [sory] wykurwiste "Dziki Zachód" - ale zapomnijcie o Johnu Waynie, Rio Bravo, mustangach, apaczach, napadach na dyliżansy, i zachodzi słońca ... nie ma tak dobrze.
Deadwood, to typwe miasteczko/osada tamtych czasów. Z potrzeby gorączki złota, powstały saloony, burdele, hotel ... Jest brudno, śmierdzi, jest alkohol, dziwki, złoto. Są intrygi, polityka, trochę miłości, tej fizycznej też Wszystko to daje nam namiastkę "prawdziwości" dzikiego zachodu. Tu nie ma happy endów, albo opowiadasz się za którąś ze stron, albo masz poderżnięte gardło i zeżrą cię świnie chinola Polecam. Żeby nie było, tak słodko ... wg mnie minusem jest gra aktorska szeryfa Bullocka. Facet chyba nie wypowiedział [prawie] jednego zdania, nie cedząc go przez zaciśnięte zęby, aktorsko trochę drewniany. Zupełnie nie wiem, czy 12 odcinek trzeciego sezonu, to już naprawdę koniec? Bo zakończyło się to ni w pipe nie w oko :| Tak czy inaczej - warto.
W skali [T]-errora 1-10
Prison Break ... 4 Lost ... 5 Deadwood ... 8
Przyjaciele .... 9 1/2
PS. Wziąłem się za "Rome" - konstrukcja ta sama co Deadwood, tylko zmienili postaci i miejsce Ale dają radę.
Rocky ma ok. 50 lat. Jest wdowcem. Jego syn nie ma dla niego czasu. Rocky prowadzi małą restaurację w Filadelfii, którą nazwał "Adrian". W wolnym czasie, by nie wypaść z formy, toczy walki z mało znanymi, młodymi bokserami. W tym czasie nowym mistrzem świata wagi ciężkiej zostaje Mason Dixon. Stacja telewizyjna ESPN tworzy symulację komputerową walki pomiędzy Rocky'm a Dixonem. "The Italian Stallion" tę walkę wygrywa. Zdenerwowany tym faktem Mason Dixon wyzywa Rocky'ego na prawdziwą walkę. Rocky szybko się zgadza, i zaczyna trenować z pomocą Pauliego i swojego syna. Media zaczynają się interesować wracającym na ring bokserem.
Obejrzałem ten film w ostatnią niedzielę i trochę powiem szczerze się rozczarowałem liczyłem na coś więcej a otrzymałem lekkie momentami mydlenie . Jednak ze względu na sentyment do tej serii filmów można śmiale powiedzieć iż to chyba ostatni film jakiego można się spodziewać o tym bokserze . Proponuję obejrzeć ten film i samemu ocenić go .