|
|
member
|
|
member
Nie wiedzialem gdzie zalozyc ten temat wiec pisze tu. Gry chyba nie musze przedstawiac nikomu  Kultowa gierka z poczatku lat 90. Mam pytanie jak sie z klawiatury zwieksza cene oferowana za danego zawodnika gdy chce dokonac transferu???
Last edited by Conrad; 01/03/2007 16:59.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
heh SWOS ... stary dobry SWOS  Przytrzymujesz CTRL i : strzałka w góre - zwiększasz strzałka w dół - zmniejszasz Pozdro !
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
a wiecie skad mozna sciagnac SWOS-a?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja regularnie lutuje w SWOSA Ile ja przy tej grze czasu straciłem ... nie uwierzylibyście Pozdrawiam fanów !
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Ja w ta Gre na Amidze Ciagle grałem Nie było u mnie w miescie nikogo kto by mnie pokonał  A na wieksza impreze nigdy sie nie wygbrałem czego załuje do tej pory Na Amidze to była grywalność Na PC juz była ta gra zrąbana piłka sie odbijała jak Cepem Pozdrawiam Fanów
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kurde narobiliście mi ochoty do przypomnienia sobie tych wszystkich godzin spędzonych przy amidze, a te SWoS'y co podał Baqu mi nie chodzą  nie wiem czemu 
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
To była gra i jeszcze microprose soccer legendarna gra z C-64 to były czasy,a te przewrotki magia
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
TYlko w MS za latwo bramki strzelalo sie wchodzac po skosie w pole karne. No i streowanie bramkarzem bylo. Kumple nie chcieli grac robili dziwne rzeczy jak im na bramkarza przelanczalo.
|
|
|
|
|
old hand
|
|
old hand
Ja w ta Gre na Amidze Ciagle grałem Nie było u mnie w miescie nikogo kto by mnie pokonał  A na wieksza impreze nigdy sie nie wygbrałem czego załuje do tej pory Na Amidze to była grywalność Na PC juz była ta gra zrąbana piłka sie odbijała jak Cepem Pozdrawiam Fanów Kurcze w watykanie ?  Choc ksieza nawet swoje ligi maja.
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
TYlko w MS za latwo bramki strzelalo sie wchodzac po skosie w pole karne. No i streowanie bramkarzem bylo. Kumple nie chcieli grac robili dziwne rzeczy jak im na bramkarza przelanczalo. no,ale jak na tamte czasy gra nie miała sobie równych,a bramki z przewrotki po skosie,kurde,aż banan na pysku się pojawia,dzisiaj dzieci mają ISSy,Fify itd. 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Kurde narobiliście mi ochoty do przypomnienia sobie tych wszystkich godzin spędzonych przy amidze, a te SWoS'y co podał Baqu mi nie chodzą  nie wiem czemu  zostaw to tak jak ja w pamieci , wrazenia bezzcenne  , jak zaczniesz w to grac teraz na emulach to tylko sobie zepsujesz obraz wspanialego dziecinstwa 
|
|
|
|
|
journeyman
|
|
journeyman
Hehe wspaniałe dzieciństwo Amiga 500 z rozszerzeniem pamięci do 1MB czy jak to było haha hałdkoł  to były czasy 99,9% użytkowania Amigi to SWOS reszta to m.in. Joe-Joe czy jakoś tak,Cannon Fodder itd.
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Temat up! W sierpniu 2010 Polska będzie organizatorem Mistrzostw Świata w tę kultową grę. Na imprezę, która odbędzie się we Wrocławiu stawić się mają najlepsi zawodnicy świata. Gramy na platformach PC, Amiga, Xbox. Łącznie 2 dni grania. Może ktoś ma ochotę się zmierzyć?  Jak coś pisać na priv
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ale najlepszy swos byl ten z powolaniem do kadry... stare czasyy cos pieknego....
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
może i najlepszy ale ja zawsze lubiłem pograć w sensible soccer 1992 gdzie były grupy eliminacyjne world cup 94 
|
|
|
|
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
|
|
Mi się bardzo podobała wersja: Sensible Soccer 98 European Club Edition. Fajna była także jaki taki mini-manager piłkarski, gdzie można było prowadzić klub nie grając, chociaż wiadomo że same granie to największa zaleta tej gry.
Do dziś jedynie Sensi i Kick Off pozostają mi w pamięci jako jedyne dwie wartościowe gry piłkarskie, na te dzisiejsze wynalazki nie mogę nawet patrzeć.
A tak na serio to jest jeszcze jedna gra, Player Manager (koniecznie pierwsza, oryginalna wersja, druga część to jakaś kompletna pomyłka), którą oceniłbym #1 z wszystkich. Bo prowadziło się klub i zarazem grało... ale tylko jako jeden z zawodników (a nie kontrola wszystkich graczy na boisku). Wrażenie niesamowite. Gra była na Amigę.
|
|
|
|
|
a.k.a. "coolbet"
|
|
a.k.a. "coolbet"
ahhh aż się łezka w oku może zakręcic  SWOS'a nie da sie zapomnieć. Te czasy kiedy brało sie rano w plecak Amige i zasilacz ( miałem 600-tke czyli w plecak w sam raz  ) i wsiadało się w tramwaj i zamiast do szkoły jechało się do kumpla bo u niego nikogo w domu nie było i girzyło sie do 15-stej  .... a jak kariere robiłem to jednym z pierwszych graczy ktorych kupywałem to był Asprilla z Newcaste  ( jak dobrze pamietam za 5 mln ) Zapierniczał jak przecinak , praktycznie sam z piłka do bramki wchodził ... pamietam jeszcze jak mieszkałem w Szczcinie i było zwał to jak zwał takie centrum handlowe "Posejdon" , taki duzy sklep z windami  i było tam stoisko komputerowe gdzie mozna było przyjśc nawet ze swoimi dyskietkami i nagrali ci gierke jaką chciałeś. Praktycznie wszystko mieli i mówili ze to wszystko legalnie  i jak wychodzila nowa wersja SWOS'a to bywały kolejki takie jak w Azji do Tekkena  SWOS never in doubt ... pzdr. wszystkich co uciekali ze szkoły by grac w SWOS'a 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ahhh aż się łezka w oku może zakręcic  SWOS'a nie da sie zapomnieć. Te czasy kiedy brało sie rano w plecak Amige i zasilacz ( miałem 600-tke czyli w plecak w sam raz  ) i wsiadało się w tramwaj i zamiast do szkoły jechało się do kumpla bo u niego nikogo w domu nie było i girzyło sie do 15-stej  .... a jak kariere robiłem to jednym z pierwszych graczy ktorych kupywałem to był Asprilla z Newcaste  ( jak dobrze pamietam za 5 mln ) Zapierniczał jak przecinak , praktycznie sam z piłka do bramki wchodził ... pamietam jeszcze jak mieszkałem w Szczcinie i było zwał to jak zwał takie centrum handlowe "Posejdon" , taki duzy sklep z windami  i było tam stoisko komputerowe gdzie mozna było przyjśc nawet ze swoimi dyskietkami i nagrali ci gierke jaką chciałeś. Praktycznie wszystko mieli i mówili ze to wszystko legalnie  i jak wychodzila nowa wersja SWOS'a to bywały kolejki takie jak w Azji do Tekkena  SWOS never in doubt ... pzdr. wszystkich co uciekali ze szkoły by grac w SWOS'a  Dla mnie postacią nr. 1 był Loko z PSG 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
ze szkoły to ja nie nawiewałem ale jak by były warunki to niezła opcja  jak zobaczyłem u sąsiada tą gierkę a był rok 93 w pół roku musiałem mieć własną amige 5 baniek wtedy nowa kosztowała 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
edit: to nawet były 3 miesiące nie mogłem o niczym innym myśleć  jeszcze pamiętam jak widziałem tą gierkę w jakimś programie w tvp
|
|
|
|
|
member
|
|
member
Ja pamiętam, że grywałem Brighton lub East Stirling zaczynając od niższych lig, po awansie wyżej zawsze kupowałem Larssona lub niejakiego Ognjenovica z Realu Madryt (dopiero teraz dowiedziałem się kto to taki). No i jeszcze to naprawianie dżojstików żeby zagrać 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
christan vieri z atlanty robil niezla robote..
|
|
|
|
|
Ekstraklasa Typer
|
|
Ekstraklasa Typer
Ja pamiętam, że grywałem Brighton lub East Stirling zaczynając od niższych lig, po awansie wyżej zawsze kupowałem Larssona lub niejakiego Ognjenovica z Realu Madryt (dopiero teraz dowiedziałem się kto to taki). No i jeszcze to naprawianie dżojstików żeby zagrać  hehehe miałem to samo. Dawały rade tylko najstarsze dżoki jeszcze na blaszki. Jak weszły te na mikrostyki to cały czas się psuły :] No i cała paka z bloku na chacie i granie. Matka się wku.rw*** jak stół napierd*** o ściane jak się we dwóch grało mecz hehe. Ja zawsze grałem Legią i pamiętam, że kupowałem Rząse z Miliardera Pniewy i Krzysztofa Nowaka. Później jak już się klub bogatszy po sezonie robił to ściągałem z powrotem Kowalczyka i Koseckiego hahaha Eeeeh najlepsze czasy w życiu... szkoda, że minęły :S
|
|
|
|
|
|
|
A grał tu ktoś w grę Player Manager na Amigę/ST? To była dopiero super kombinacja menedżera i gry w piłkę, bo kontrolowałeś tylko jednego zawodnika na boisku a reszta grała swoje. A jak miałeś kontuzję to mogłeś się tylko przyglądać jak chłopaki sobie radzą. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
nie grał, a Ty grałeś w sensible? 
|
|
|
|
|
no risk no fun
|
|
no risk no fun
Najlepsze byly bramki zaraz po wznownieniu gry. Giggs w tym brylowal strzelal prawie z polowy 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
Zajebiste wspomnienia, szkoda że sprzedałem moją 600-kę, pozdowionka dla prawdziwych fanów swos-a (dziś pewnie w zdecydowanej większości po trzydziestce, eh 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
mam narazie 26 i i tak to dla mnie najlepsza pilka 
|
|
|
|
|
newbie
|
|
newbie
Ligowa gra:) I powiem wam że ja mam 21 (za pare dni):D i też jestem wielkim fanem tej gierki:D
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Jeśli jest już wątek o tej grze, nie może zabraknąć linka do strony http://sensiblesoccer.pl/ wszystko o Sensible World of Soccer 96/97 Online i nie tylko.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
oj tam oj tam też mam pucharek, ale nie będę się nim chwalił 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Odświeżam temat. http://www.amiga.xyz na tej stronie znajduje się baza do kilkunastu gier min Dyna Blaster, Lotus, Sensible Soccer, Sensible World of Soccer, Mortal Kombat, North & South, The Setllers, Worms i wiele wiele innych  Do odpalenia tych gier potrzebne będzie pobranie tego pliku FS-UAE/setup.exe http://www.amiga.xyz/downloads/windows/fs-uae-suite_2.6.2+portable.zip emulator Amigi, który trzeba zainstalować. Kolejny krok, na stronie wybieramy serwer, nazwę gry, ustawiamy ilość graczy (od 1 do max 6) , następnie naciskamy start game service jeśli to my zakładamy grę ( w innym przypadku, jeśli chcemy dołączyć już do założonej gry odszukujemy nazwę gry i łączymy się z tym samym serwerem i odszukujemy już założoną przez kogoś innego grę.) Po pobraniu pliku typ nazwa_gry.fs-uae uruchamiamy ten plik za pomocą pobranego wcześniej emulatora i czekamy na kogoś do gry lub gramy sami...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Odświeżam temat. http://www.amiga.xyz na tej stronie znajduje się baza do kilkunastu gier min Dyna Blaster, Lotus, Sensible Soccer, Sensible World of Soccer, Mortal Kombat, North & South, The Setllers, Worms i wiele wiele innych  Do odpalenia tych gier potrzebne będzie pobranie tego pliku FS-UAE/setup.exe http://www.amiga.xyz/downloads/windows/fs-uae-suite_2.6.2+portable.zip emulator Amigi, który trzeba zainstalować. Kolejny krok, na stronie wybieramy serwer, nazwę gry, ustawiamy ilość graczy (od 1 do max 6) , następnie naciskamy start game service jeśli to my zakładamy grę ( w innym przypadku, jeśli chcemy dołączyć już do założonej gry odszukujemy nazwę gry i łączymy się z tym samym serwerem i odszukujemy już założoną przez kogoś innego grę.) Po pobraniu pliku typ nazwa_gry.fs-uae uruchamiamy ten plik za pomocą pobranego wcześniej emulatora i czekamy na kogoś do gry lub gramy sami... Jak ktoś chce się ustawić na dowolną grę proponuję użyć do tego irc-chata http://webchat.quakenet.org/?channels=#sensible.pl wpisujemy nick i łączymy się ...
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kultowa gierka, ile to nocek się zerwało i wagarów  Pamiętam, już wtedy mieliśmy z kumplami żyłkę hazardową, zamiast grać jak normalni ludzie między sobą, to wybieraliśmy tryb pucharowy i aby komputer losował wyniki, każdy wybierał drużynę i się zakładaliśmy o siano  W UEFA chyba najlepiej szło Parmę brać ( tak tak był kiedyś taki zespół w serie A...  ), mieli zajebisty skład z Crespo i Chiesą w ataku i najczęściej komp ich wybierał ale oczywiście zdarzały się niespodzianki 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Kultowa gierka, ile to nocek się zerwało i wagarów Pamiętam, już wtedy mieliśmy z kumplami żyłkę hazardową, zamiast grać jak normalni ludzie między sobą, to wybieraliśmy tryb pucharowy i aby komputer losował wyniki, każdy wybierał drużynę i się zakładaliśmy o siano  Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tam miałem  0,50gr za mecz stawka  U nas graliśmy reprezentacjami, w 4 osoby. Najgorzej było jak wybieraliśmy drużyni z Oceanii, bo tam oprócz Australii była lipa i kamień, papier nożyce były kluczowe 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Kultowa gierka, ile to nocek się zerwało i wagarów Pamiętam, już wtedy mieliśmy z kumplami żyłkę hazardową, zamiast grać jak normalni ludzie między sobą, to wybieraliśmy tryb pucharowy i aby komputer losował wyniki, każdy wybierał drużynę i się zakładaliśmy o siano  Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tam miałem  0,50gr za mecz stawka  U nas graliśmy reprezentacjami, w 4 osoby. Najgorzej było jak wybieraliśmy drużyni z Oceanii, bo tam oprócz Australii była lipa i kamień, papier nożyce były kluczowe  Nigdy mi to przez myśl nie przeszło, żeby grać w SWOS-a na kasę.  Nam wystarczało współzawodnictwo, może trochę dziwny jestem? 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dodali na tej stronie amiga.xyz "NetPlay Client" czyli klienta gry który ułatwia znalezienie przeciwnika, wystarczy odznaczyć play offline Jak coś wbijać na ten kanał http://webchat.quakenet.org/?channels=#sensible.pl
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
W tym roku przypada 20-ta rocznica wydania kultowej gry Sensible World of Soccer 96/97 w związku z czym narodził się pomysł by uświetnić tą rocznicę i odświeżyć grę SWOS 16/17 już wkrótce wielka aktualizacja!Więcej info pod http://www.sensiblesoccer.de/forum/index.php?topic=26240.0
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
http://files.swos.eu/swos16-17/ SWOS 16/17 w wersji PC i Amiga online i offline
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
kiedyś jak z cinkiem graliśmy to zawsze wygrywałem 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
kiedyś jak z cinkiem graliśmy to zawsze wygrywałem   ale ci się żarty trzymają 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Celtic Glasgow FC
|
|
Celtic Glasgow FC
Niezła paka jak na tamte czasy. Fajnie powspominać. O takim Jose Chamocie czy Bernardzie Crasson już dawno zapomniałem 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ja w ta Gre na Amidze Ciagle grałem Nie było u mnie w miescie nikogo kto by mnie pokonał  A na wieksza impreze nigdy sie nie wygbrałem czego załuje do tej pory Na Amidze to była grywalność Na PC juz była ta gra zrąbana piłka sie odbijała jak Cepem Pozdrawiam Fanów Kurcze w watykanie ?  Choc ksieza nawet swoje ligi maja.  ![[Linked Image from ]]( https://zapodaj.net/images/996fd8a6abda5.png)
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
|
|
|