Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 3 z 17 1 2 3 4 5 16 17
K
old hand
old hand
K Offline
Mam do Was prosbe... dziewczyna ma do napisania referat na temat zmian emerytalnych w Polsce po 1989r i meczy mnie zebzm znalazl jej materialz na ten temat... macie moze cos na ten temat jakies uzyteczne strony poswiecone tej kwestii? z gory wielkie dzieki

Bonus: Unibet
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by kondzik
Mam do Was prosbe... dziewczyna ma do napisania referat na temat zmian emerytalnych w Polsce po 1989r i meczy mnie zebzm znalazl jej materialz na ten temat... macie moze cos na ten temat jakies uzyteczne strony poswiecone tej kwestii? z gory wielkie dzieki

http://www.e-finanse.com/artykuly/76.pdf

a.k.a. "Juvcio Djokovic"
a.k.a. "Juvcio Djokovic"
Mam temat: "Przestrzeń jako miejsca pamięci" i muszę głównie odwołać się do przestrzeni... wiecie jak się za to zabrać, jak w wyobraźni widzicie ten temat? Najważniejsze dla mnie są podpunkty, którymi mam się kierować.

S
Pooh-Bah
Pooh-Bah
S Offline
Czy ktoś mi podpowie co się stalo z witrynkami... go.to/funpic oraz fun.from.hell ??

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Funpic jest tam gdzie był: http://www.funpic.hu/en.index.php
Fun from hell się zamknął. Adminowi się znudziło...

-
veteran
veteran
Originally Posted by Juvcio Djokovic
Mam temat: "Przestrzeń jako miejsca pamięci" i muszę głównie odwołać się do przestrzeni... wiecie jak się za to zabrać, jak w wyobraźni widzicie ten temat? Najważniejsze dla mnie są podpunkty, którymi mam się kierować.

Jeżeli jest to temat wypracowania z polskiego, to pierwsze co mi przyszło do głowy po przeczytaniu to mogiła powstańców w ,, Nad Niemnem''. Jest przestrzeń, jest miejsce pamięci smile

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Taki problem, kupiłem sprzęt za 1k (tzn 1 przedmiot) od dużej firmy sprzedającej sprzęt komputerowy jednak kupiłem go poprzez Allegro w aukcji KupTeraz. Sprzęt przyszedł wczoraj jednak nie spełnia moich oczekiwań, jest całkowicie niefunkcjonalny, po prostu za tą cene spodziewałem się czegoś lepszego, no i w ten sposób jest mi to teraz niepotrzebne. Mam na to gwarancję na rok, sprzęt jest u mnie 1 dzień i co mam zrobić? Czy wg prawa konsumenta mogę zwrócić towar bez podania przyczyny do 10 dni? Czytałem że mozan tak zrobić jesli sie kupiło przez internet, jednak wyłączone są z tego aukcje internetowe, chociaż czytałem coś że w opcji KupTeraz to też można zwrócić. Jak to jest wie ktoś? (gburowata osoba z tego sklepu powiedziała tylko że zwrotów nie przyjmują i się wyłączyła). Więc jak jest moge to jakos zwrocic zgodnie z prawem konsumenta? Czy bede musiał wystawic ten sprzet na allegro jako nowy, tyle ze z ceną 50-100 zł niższa, żeby odzyskac wiekszosc kasy? dzieki za pomoc

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
dostałeś paragon? jakiś iny dowód zakupu?

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Tak, dostałem paragon sklepowy + karte gwarancyjną z pieczątka i podpisem od nich. Więc jest to kupione w sklepie, tyle że za pośrednictwem Allegro w KupTeraz.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
to masz 10 dni na zwrot, bez podawania przyczyny. Zadzwoń do nich jeszcze raz i się zapytaj. Jeżeli znowu coś odburkną, to podam Ci podstawę prawną i napiszesz jakieś pisemko i im odeślesz.

a.k.a. "Juvcio Djokovic"
a.k.a. "Juvcio Djokovic"
Originally Posted by -Adrian-
Originally Posted by Juvcio Djokovic

Jeżeli jest to temat wypracowania z polskiego, to pierwsze co mi przyszło do głowy po przeczytaniu to mogiła powstańców w ,, Nad Niemnem''. Jest przestrzeń, jest miejsce pamięci smile
niestety nie... musze odwolac sie do terazniejszosci i do miasta (a mialem do wyboru jeszcze przeszlosc lub przyszlosc oraz wies lub krajobraz... to nie jest zadanie z polskiego tylko na studia na jakies uwarunkowania spoleczne itd

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Originally Posted by odgdog
to masz 10 dni na zwrot, bez podawania przyczyny. Zadzwoń do nich jeszcze raz i się zapytaj. Jeżeli znowu coś odburkną, to podam Ci podstawę prawną i napiszesz jakieś pisemko i im odeślesz.
Dzieki odgdog za odzew, szczerze powiedziawszy liczyłem na Ciebie. Czy mógłbyś mi podać tą podstawę prawną już teraz? Bo jeśli Ci chodzi o tą: Ustawa z 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U. nr 22, poz. 271 z późn. zm.).
to czytałem, w artykule (jednak z 2002 roku więc mam nadzieje ze się zmienilo coś)
"Na początek jednak należy zdać sobie sprawę, że ustawa ta nie dotyczy: inwestycji kapitałowych, ubezpieczeń, czynności bankowych, sprzedaży z licytacji, czyli aukcji internetowych, a także nieruchomości z wyjątkiem najmu."
Ja to kupiłem ze sklepu ale za pośrednictwem Allegro KupTeraz, więc nie wiem jak to potraktować? Mam nadzieje, że mam wszelkie podstawy żeby się nie obawiać, że zostanę z towarem, którego nie chce.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
tak. to ta ustawa. konkretnie art. 2 ustęp 1.
To co znalazłeś to odnosi się do "nie-firm" (np. osób fizycznych, które sprzedają coś sporadycznie). Jeżeli kupujesz od firmy, to nie ma znaczenia, czy za pośrednictwem allegro, czy nie. Czy za pośrednictwem "kup teraz" czy licytacji.

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Rozumiem, więc teraz tylko takie pismo > wzór pisma [gamma.infor.pl] < [tu pytanie czy można podać nr konta a nie przekaz pocztowy] jutro wysyłam poleconym , w tym samym czasie pakuje towar i wysyłam go pocztą polską do nich i oni mają 14 dni na zwrot kasy, tak?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
no faktycznie art 7, a nie 2. Zwalę to na późno porę wink

mają na to maksymalnie 14 dni.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
może być numer konta. Wyślij list razem z towarem. Ja bym tak zrobił

Pooh-Bah
Pooh-Bah
Dzięki, piwo dla Ciebie

T
rzut rozny
rzut rozny
T Offline
Orientuje sie ktoś któy internetowy buk akceptuje wpłaty na konto poprzez zwykły przekaz bankowy?

z góry Thanks

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by TOM182
Orientuje sie ktoś któy internetowy buk akceptuje wpłaty na konto poprzez zwykły przekaz bankowy?

z góry Thanks

Chodzi Ci o to, że wpłacasz "w okienku" na poczcie albo w banku ?

Pamiętam, że w taki sposób można było kiedyś wpłacić do expekta, unibetu itp. Wydaje mi się, że każdy buk mający polskie konto posiada taką opcję. Po prostu przy wpłacie podajesz swój nr. referencyjny albo login utp.

S
veteran
veteran
S Offline
Betsson.com

Strona 3 z 17 1 2 3 4 5 16 17

Moderatorzy  Biszop, rafal08 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
3 zarejestrowanych użytkowników (latajaca_holenderka, Sensei, betowiec), 2,872 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,284
Posty5,834,535
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025