Poprzedni temat
Następny temat
Drukuj temat
Strona 7 z 17 1 2 5 6 7 8 9 16 17
ŁKS Łódź
ŁKS Łódź
W/W sprawa załatwiona z Inzaghim na PW.

Myślę, że z mojej strony to wszystko o Mysonie, wszystko co miałem powiedzieć to powiedziałem, może źle się wyraziłem w pierwszym poście i spadły słowa krytyki.

Pozdrawiam Was smile

Bonus: Unibet
B
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
B Offline
Miętowy wraca do Polski - tylko gdzie ? [sport.pl]

Wielkopolska bije się o Puchar UEFA dla Wrocławia? - warto przeczytać [sport.pl]

bardzo ciekawie jest również na II froncie - pomiędzy pierwszą Lechią a piątą Arką jest "tylko" 6 pkt różnicy, a mamy 5 kolejek do końca - czy wie ktoś do jasnej anielki ile druzyn awansuje do I ligi ? dwie bezpośrednio jedna z baraży ?

mgr Offline
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Baqu,

PZPN zdecyduje o tym wszystkim po zakończeniu rozgrywek. Dlaczego? Ano dlatego, że już będzie wiedział, kto zajmie które miejsca i komu będzie trzeba "pomóc".

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Marcin Borski i Mariusz Podgórski odsunięci od sędziowania
Podczas weekendowej kolejki rozgrywek I ligi rozjemcom zdarzyło się kilka rażących pomyłek, które miały wpływ na końcowe rezultaty. Na cenzurowanym znalazło się przede wszystkim trzech arbitrów - Jacek Walczyński, Mariusz Podgórski i Marcin Borski.

Pierwszy z wymienionych rozstrzygał boiskowe spory w spotkaniu Ruchu Chorzów z Legią Warszawa. W 77. minucie gospodarze domagali się rzutu karnego po faulu Jakuba Rzeźniczaka na Piotrze Ćwielongu. - Rzut karny dla Ruchu był ewidentny - powiedział przewodniczący Kolegium Sędziów PZPN Sławomir Stempniewski. - Powodem błędnej decyzji sędziego był błąd w ustawieniu. Do tego momentu arbiter bardzo dobrze prowadził zawody, ale tą jedną decyzją zniweczył dobre wrażenie.

Znacznie gorsze wrażenie pozostawił po sobie Mariusz Podgórski z Wrocławia, który produkował się w spotkaniu Lecha Poznań z Jagiellonią Białystok. Przyjezdni mieli pretensje do rozjemcy o dwie czerwone karki, jakie pokazał ich zawodnikom - Markowi Wasilukowi i Jackowi Markiewiczowi. Pierwszy został usunięty z boiska bezpośrednio po odepchnięciu Hernána Rengifo, drugi otrzymał drugą żółtą kartkę za faul na Rafale Murawskim. Wykładnia Kolegium Sędziów? - W obu przypadkach sędzia pomylił się - zapewnia Sławomir Stempniewski. - Wasiluk powinien był otrzymać żółtą kartkę, a nie czerwoną. Zawodnik "Jagi" zachował się nierozważnie, ale nie wykonał uderzenia z premedytacją. W przypadku Markiewicza faul oczywiście był, lecz nie kwalifikował się do nałożenia kary na zawodnika gości. Jagiellonia powinna zatem kończyć mecz w komplecie, a nie w dziewięciu.

Najwięcej grzechów popełnił jednak w sobotę międzynarodowy arbiter - Marcin Borski, który gwizdał spotkanie Zagłębia Lubin z Cracovią. Błędy największego kalibru sędzia ze stolicy popełnił nie odgwizdując rzutu karnego dla gości po faulu Michała Stasiaka na Bartłomieju Dudzicu, nie karząc żółtą kartką Sretena Sretenovicia za faul na Dariuszu Pawlusińskim, identyczny brak reakcji na uderzenie w twarz Szymona Pawłowskiego przez Łukasza Tupalskiego oraz grzech zaniechania przy przepychance zawodników obu drużyn po "teatrze" Macieja Iwańskiego w starciu z Marcinem Cabajem.

- Rzut karny dla Cracovii był ewidentny, obrońca Zagłębia odepchnął szarżującego napastnika "Pasów" - powiedział Sławomir Stempniewski. - Najwięcej błędów sędzia popełnił po zamieszaniu z Iwańskim i Cabajem. Piłkarzowi Zagłębia należała się żółta kartka, bo to właśnie on był zarzewiem konfliktu. Oszukał nie tylko sędziego, ale również zawodników obu drużyn, symulując uderzenie w twarz, gdy de facto został trafiony w klatkę piersiową. Cabaj powinien być upomniany żółtą kartką, a nie czerwoną. Krzysztof Radwański za popchnięcie Michała Stasiaka powinien był ujrzeć żółtą kartkę, tymczasem "upiekło mu się" i zakończył mecz "czysty". Tymczasem przepisy FIFA i UEFA stanowią, że w przypadku masowej konfrontacji muszą zostać nałożone kary. Praktykuje się, że są ukarani piłkarze obu zwaśnionych stron, tymczasem Marcin Borski nie upomniał żadnego piłkarza. Kolegium Sędziów podjęło decyzję, że Marcin Borski i Mariusz Podgórski nie będą do końca sezonu uwzględniani w obsadzie.

źródło: Sport

Profesjonalizm puke puke

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
oczywiście sędzia nie wypaczył wyniku Jagi

I
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
I Offline
Żal mi dupe sciska na przeproszeniemjak czytam takie rzeczy mad

Po co my sie interesujemy pilka nozna frown no pytam po co confused

Jak banda nieudacznikow i oficjeli przy zielonym stoliku ustala jak ma wygladac mecz ...

Mozemy sobie chodzic na mecze, dopingowac, wylewac poty i dawac z siebie wszystko a taki jeden z drugim sie z nas smieje i tylko kontroluje czy wszystko przebiega zgodnie z zalozeniem ...

Czasami mam wrazenie ze to wszystko uroslo juz do granic takiego absurdu ze mamy doczynienia z ludzmi ktorzy niczym BÓG panuje nad bezradnoscia zwyklych ludzi ...

Moim zdaniem zamiast na stadion powinnismy sie wszyscy zjednoczyc i pójść pod PZPN i zrobic to o czym dawno wszyscy mowimy...
Wtedy mozemy wrocic na stadiony zeby znow cieszyc sie pilka ...

puke PZPN puke

P
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
P Offline
Polscy sędziowie to amatorzy i nie ma co się dziwić takiej sytuacji. Popełniają sporo błędów ale nie można od amatorów wymagać by sędziowali na poziomie zachodnich sędziów, którzy od lat są w pełni profesjonalni.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
dodam tylko ze dla Wasiluka PZPN anulowal kartke natomiast dla Markiewicza juz nie laugh Mała sprzecznosc laugh laugh laugh

K
Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
K Offline
Śmiechem jest że w ogóle coś anulowali.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
kfjatek nie przenosmy sie znow na ogolny laugh wink
Szef Kolegium Sędziów stwierdzil ze ewidentne bledy i niech im tak bedzie juz smile.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by pescar
Popełniają sporo błędów ale nie można od amatorów wymagać by sędziowali na poziomie zachodnich sędziów, którzy od lat są w pełni profesjonalni.

Zwłaszcza ci z Ligi Mistrzów, którzy mają na co dzień swoje zawody, w których pracują smirk

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
http://sport.wp.pl/wid,9930253,kat,32266,title,Final-PP-bez-kibicow-Legii,wiadomosc.html

laugh

Kocham polską ligowo-pucharową rzeczywistość smirk

Takie rzeczy - tylko w Polsce.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Sorry za post pod postem,ale myślę, że warto przeczytać:

http://www.sport.pl/sport/1,65025,5186367.html?as=1&ias=2&startsz=x

sonar

wieczny student
wieczny student
To co dzisiaj wisiało na trybunach w Białymstoku nawet nie wiem jak opisać.
Szczyt debilizmu ze strony kibiców, działaczy, PZPNu
Gdzie był obserwator?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
[Linked Image]
gdzie obserwator i kara dla Lecha?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
"ROGER NIGDY NIE BĘDZIESZ POLAKIEM"

Za takie coś też powinna być kara, czy nie wink

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by podstawek87
To co dzisiaj wisiało na trybunach w Białymstoku nawet nie wiem jak opisać.
Szczyt debilizmu ze strony kibiców, działaczy, PZPNu
Gdzie był obserwator?

można prosić jakiegoś linka?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Szewa

skoro tam nie bylo, czemu tu ma byc?

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
Originally Posted by Chaoz
Originally Posted by Szewa

skoro tam nie bylo, czemu tu ma byc?
Ja się tylko pytam wink

Według mnie każdy, nawet najmniejszy, przejaw rasizmu na stadionie powinien być bezwzględnie tępiony.

Carpal Tunnel
Carpal Tunnel
hm z tego co wiem to tam byla napisana prawda. mozna nawet sobie przejrzec temat na forum o "obywatlestwie" Rogera na forum.
moglo sie obejsc bez "celtyka".
Po meczu Roger zostal z kwiatami przeproszony przez dzialaczy jak sie nie myle.
Jak Jaga dostanie kare to znaczy ze wciaz uklady i ukladziki jedni rowni inni rowniejsi wink

Strona 7 z 17 1 2 5 6 7 8 9 16 17

Moderatorzy  Akhu, Biszop, Ojro 

Link skopiowany do schowka
Kto jest teraz online
9 zarejestrowanych użytkowników (Sensei, latajaca_holenderka, rafal08, bukma, forty, rymoholik, kamel, burbon, Lukasz111), 1,121 gości, oraz 6 wyszukiwarek.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Statystyki forum
Strona główna forum105
Tematy51,284
Posty5,834,690
Użytkownicy24,790
Najwięcej online13,128
Sep 24th, 2025