dokładnie jak pisze lupus też miałem w PZU i nawet 2 ratę roczną płaciłem na znizkach sprzedającego, w 2013 umowa i znizki beda niestety juz tylko Twoje i najlepiej umowe kupna auta mieć ze sobą w razie kontroli drogowej policji
Mam nadzieje ze znajdzie sie tu jakis spec od ubezpieczen komunikacyjnych Kupilem auto, w dowodzie mam swistek potwierdzajacy ubezpieczenie do konca roku 2012 (PZU). Sprzedawca auta powiedzial mi ze on mial 100% znizek na tym ubezpieczeniu, ja niestety nie mam zadnych znizek to jest moje pierwsza auto. Pytanie mam nastepujace czy ja mam czekac na jakies pismo z PZU czy ja sam musze sie zglosic do PZU i poinformowac ich ze nie posiadam zadnych znizek w przeciwienstwie do poprzedniego wlasciciela no i drugie pytanie czy PZU naliczy jakas roznice miedzy tymi znizkami, bo szczerze poprzedni wlasciciel mial ubezpieczenie full opcja a ja nie chce placic calosci. Jak to wyglada ?
Daruj 2/5 auta mamie/tacie, którzy mają zniżki i jak będziesz kupował nowe ubezpieczenie skorzystasz z ich zniżek.
Darowizna w najbliższym stopniu spokrewnienia nie jest obciążona żadnymi kosztami.
dokładnie jak pisze lupus też miałem w PZU i nawet 2 ratę roczną płaciłem na znizkach sprzedającego, w 2013 umowa i znizki beda niestety juz tylko Twoje i najlepiej umowe kupna auta mieć ze sobą w razie kontroli drogowej policji
czyli mam rozumiec ze do konca roku mam z ubezpieczeniem spokoj i pod koniec roku bede musial kombinowac czy zostac przy tym czy zmienic ubezpieczyciela ? Dzieki chlopaki
natrafiłem przypadkiem na tę stronę z koszulkami piłkarskimi. Ceny są aż nadto atrakcyjne, dlatego zastanawia mnie ich autentyczność. Czy ktoś korzystał z ich usług? Albo dostrzega jakąś przesłankę, że może to być tzw. "wałek" ??
Mam umowe o prace od 3 lat. Mam propozycje wyjechania do Szkocji do pracy. Jak najlepiej sie zwolnic, zeby dobrze na tym wyjsc?. W moim przypadku wypada chyba 3 miesiace wypowiedzenia, myslalem, zeby zlozyc wypowiedzenie i od razu zwolnienie dac na ten okres, zeby juz nie musiec tam pracowac, bo w tym czasie juz bede za granica. Jak poprostu sie nie zjawie, to pewnie mnie jakos dyscyplinarnie wywala i nic z tego nie bede mial. Prosze o odpowiedz kogos kumatego w temacie. Dzieki
Mam umowe o prace od 3 lat. Mam propozycje wyjechania do Szkocji do pracy. Jak najlepiej sie zwolnic, zeby dobrze na tym wyjsc?. W moim przypadku wypada chyba 3 miesiace wypowiedzenia, myslalem, zeby zlozyc wypowiedzenie i od razu zwolnienie dac na ten okres, zeby juz nie musiec tam pracowac, bo w tym czasie juz bede za granica. Jak poprostu sie nie zjawie, to pewnie mnie jakos dyscyplinarnie wywala i nic z tego nie bede mial. Prosze o odpowiedz kogos kumatego w temacie. Dzieki
Co masz na myśli pisząc dobrze na tym wyjść?
jaka umowa? Na czas określony czy czas nieokreślony?
Jeżeli na czas określony to czy w umowie zawarto jakieś sposoby rozwiązania umowy?
Poza tym zawsze w każdej chwili może rozwiązać umowę za porozumieniem stron.
a ja z kolei potrzebuje kupic jakis przyzwoity wakacyjny aparat, przez wakacyjny rozumiem to ze ma byc maly, robic dobre zdjecia w kazdych warunkach i tyle, koszt powiedzmy w granicach 1000 zł, ale jak mozna taniej nie musze przeplacac doradzicie cos bo ja sie nie znam kompletnie, a stary Canon Ixus juz jest wysluzony