|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dzieki, a w przypadku wygranej to po zaswiadczenie musze sie udac do oddzialu naziemnego czy moge sobie wydrukowac z konta? A po co ci zaświadczenie o wygranej przecież np. Fortuna odprowadza wszystkie podatki: 12% od stawki i 10% od wygranej powyżej 2.1XX (nie pamiętam jaka to jest dokładnie suma). 2280
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Dzieki, a w przypadku wygranej to po zaswiadczenie musze sie udac do oddzialu naziemnego czy moge sobie wydrukowac z konta? A po co ci zaświadczenie o wygranej przecież np. Fortuna odprowadza wszystkie podatki: 12% od stawki i 10% od wygranej powyżej 2.1XX (nie pamiętam jaka to jest dokładnie suma). Tak, ale jak za lat X, będzie chciał sobie kupić samochód i ktoś życzliwy go podpie***, że bezrobotny a nowym Mercedesem się buja, to dobrze mieć coś na przykrywkę. 
|
|
|
|
|
addict
|
|
addict
Dzieki, a w przypadku wygranej to po zaswiadczenie musze sie udac do oddzialu naziemnego czy moge sobie wydrukowac z konta? A po co ci zaświadczenie o wygranej przecież np. Fortuna odprowadza wszystkie podatki: 12% od stawki i 10% od wygranej powyżej 2.1XX (nie pamiętam jaka to jest dokładnie suma). Tak, ale jak za lat X, będzie chciał sobie kupić samochód i ktoś życzliwy go podpie***, że bezrobotny a nowym Mercedesem się buja, to dobrze mieć coś na przykrywkę.  dobrze prawi
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Dzieki, a w przypadku wygranej to po zaswiadczenie musze sie udac do oddzialu naziemnego czy moge sobie wydrukowac z konta? A po co ci zaświadczenie o wygranej przecież np. Fortuna odprowadza wszystkie podatki: 12% od stawki i 10% od wygranej powyżej 2.1XX (nie pamiętam jaka to jest dokładnie suma). Tak, ale jak za lat X, będzie chciał sobie kupić samochód i ktoś życzliwy go podpie***, że bezrobotny a nowym Mercedesem się buja, to dobrze mieć coś na przykrywkę.  dobrze prawi miejmy nadzieje ze za te X lat granie stanie sie legalne i nie bedzie trzeba kombinowac na prawo i lewo 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A co niby granie w polskich licencjonowanych bukach nie jest legalne 
|
|
|
|
|
Marcos Baghdatis
|
|
Marcos Baghdatis
Brzydko zapytam - udajesz czy poważnie pytasz?
Naprawdę nie rozumiesz po co są zaświadczenia mu potrzebne?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,100958,13095485,Mozna_wygrac__ale_trzeba_wiedziec__kiedy_sie_zatrzymac_.html
Ciekawy wywiad.
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,100958,13095485,Mozna_wygrac__ale_trzeba_wiedziec__kiedy_sie_zatrzymac_.html
Ciekawy wywiad. Faktycznie wywiad ciekawy. Ja bym od siebie dodał małą poprawkę, brzmiącą tak: Możesz wygrać. Częściej możesz przegrać. Zawsze trzeba wiedzieć, kiedy się zatrzymać.
|
|
|
|
|
member
|
|
member
kolejny rok minął, a my jak graliśmy, tak nadal gramy w necie ;]
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
kolejny rok minął, a my jak graliśmy, tak nadal gramy w necie ;] I oby tak pozostało na długo,a najlepiej na zawsze.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Mam kilka pytań, mam nadzieje, że komuś się będzie chciało odpowiedzieć  Z tego co mi wiadomo, w UK legalna jest gra u buków, czy to stacjonarnych, czy to internetowych. Więc przebywając w UK mam prawo jako Polak zawierać zakłady? Jak to się ma do legalności wygranych pieniędzy? W sensie chciałbym za tą wygraną kupić np. samochód w Polsce, jak miałbym bronić/czy mógłbym się przed US, gdy zarzucą mi ukryte/nielegalne dochody? Czy mógłbym to tłumaczyć właśnie wygraną u bukmachera przebywając na terenie UK?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Ciekawy wywiad. Faktycznie wywiad ciekawy. Ja bym od siebie dodał małą poprawkę, brzmiącą tak: Możesz wygrać. Częściej możesz przegrać. Zawsze trzeba wiedzieć, kiedy się zatrzymać. Stara prawda, wygrac w kasynie nie problem, problemem to wyjść z kasyna z wygraną....
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Mam kilka pytań, mam nadzieje, że komuś się będzie chciało odpowiedzieć  Z tego co mi wiadomo, w UK legalna jest gra u buków, czy to stacjonarnych, czy to internetowych. Więc przebywając w UK mam prawo jako Polak zawierać zakłady? Jak to się ma do legalności wygranych pieniędzy? W sensie chciałbym za tą wygraną kupić np. samochód w Polsce, jak miałbym bronić/czy mógłbym się przed US, gdy zarzucą mi ukryte/nielegalne dochody? Czy mógłbym to tłumaczyć właśnie wygraną u bukmachera przebywając na terenie UK? Zasada jest taka: 1. Cały świat - według stawek ( progresywnych w Polsce) 2. EOG - Europejski Obszar Gospodarczy - zryczałtowany podatek 10% od wygranej. 3. Chyba, że umowa o unikaniu podwójnego opodatkowania między zainteresowanymi krajami stanowi inaczej. Tak więc jest to troszkę skomplikowane, bo: 1. musisz mieć "miejsce zamieszkania" w kraju poza Polską i nie mieć stałego w kraju. 2. Jak masz w kraju, czyli masz dwa, to musisz udowadniać, że twój "(ośrodek interesów życiowych)" jest większy w tym drugim kraju. A trzeba dodać, że grając w necie trzeba jeszcze ustalić kto tak naprawdę jest stroną umowy. I dla przykładu Wyspa Man nie jest objęta porozumieniem EOG, a Gibraltar jest. Tak więc wszystko zależy od konkretnego przypadku...
|
|
|
|
|
Knockin' On Heaven's Door
|
|
Knockin' On Heaven's Door
Brać wsio na raty i pierdolić US 
|
|
|
|
|
Pooh-Bah
|
|
Pooh-Bah
Brać wsio na raty i pierdolić US  Ja tam biorę wszystko za gotówkę. Ale kupuję książki  Watpię, żeby zainteresowały US 
|
|
|
|
|
enthusiast
|
|
enthusiast
http://www.rmf24.pl/news-jacek-kapica-z-zarzutami-prokuratura-nie-wyklucza,nId,768929 
|
|
|
|
|
Marcos Baghdatis
|
|
Marcos Baghdatis
Agassi dla Ciebie http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,CBS-w-biurze-wiceministra-finansow-Jacka-Kapicy,wid,15242298,wiadomosc.html?ticaid=1fdd1
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
rano oczywiście cisza w mediach, ja o Kapicy dowiaduję się z mecz.pl - a teraz na onecie pojawia się ważniejsza informacja z dopiskiem Pilne : Czarne chmury nad Kaczyńskim i Ziobro 
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|