|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Napiszcie Kwiatkowskiemu na facebooku albo twitterze żeby podczas treningów włączał Stravę czasami, bo ja nie mam tam kont  A chłopak fajny, więc jak przeczyta to może wgra parę treningów
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Na fejsie ktos mu ogarnia konto, bo wpisy np podczas TdF pojawialy sie podczas etapu  Ale fajnie, ze dba o PR. Twittera sam sobie ogarnia. Juz dostal PRO przy zdjeciu.
|
|
|
|
|
a.k.a. "dave_k.o."
|
|
a.k.a. "dave_k.o."
półtora miecha temu rozwaliłem sobie stope na hali , pomyslałem że to stłuczenie i minie po 2 tygodniach ale boli cały co było dla mnie juz troche dziwne bo nigdy tak nie miałem czas gdy się ruszam wiec wczoraj poszłem do lekarza , zrobił rentgena powiedział ze jest ok i moze jeszcze nawet miesiac bolec a jak sie spytalem czy czyms smarowac to powiedział zeby nic nie brac bo to nic nie da , mieliscie cos podobnego kiedyś ? coś można przyspieszyc ?
|
|
|
|
|
a.k.a. "Vacinho"
|
|
a.k.a. "Vacinho"
Witam  To mój pierwszy post w tym dziale. Od wiosny do późnej jesieni zrobiłem multum km na rowerze. Dzięki temu zgubiłem zbędne kg. Chcąc to utrzymać przez zimę, postanowiłem biegać. Mam buty Kalenji Ekiden 50. Z racji tego, iż nie wiedziałem jak to się potoczy (moje bieganie), na początek dobra rzecz, cenowo szczególnie. Nie przedłużając...Biegam po asfalcie (wyłącznie), dystans 5 km. Nawet dzień - dwa przerwy sprawia, że bolą mnie okropnie golenie i kostki po połowie dystansu. Nieco poczytałem o technice biegania, zwróciłem uwagę na to jak sam się zachowuję podczas biegu. Wg moje laickiego oka w tej dziedzinie, mam skłonność do supinacji. W tej sprawie Panowie mam pytanie. Jakie buty będą dla mnie odpowiednie? Z góry dzięki za odp. Udanych biegów i spełnienia założonych celów na ten 2014. 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
A ja prawdopodobnie rozwaliłem sobie rozcięgno podeszwowe w lewej stopie, dzisiaj byłem na prześwietleniu, wyniki odbieram w poniedziałek. Na razie to ani mi się śni o bieganiu, bo kuleję przy chodzeniu. Fatalna sprawa, mam nadzieję, że jednak po prześwietleniu wyjdzie tylko jakaś pierdoła i będę mógł jak najszybciej wrócić do biegania ;/
|
|
|
|
|
I love mecz.pl
|
|
I love mecz.pl
A ja prawdopodobnie rozwaliłem sobie rozcięgno podeszwowe w lewej stopie, dzisiaj byłem na prześwietleniu, wyniki odbieram w poniedziałek. Na razie to ani mi się śni o bieganiu, bo kuleję przy chodzeniu. Fatalna sprawa, mam nadzieję, że jednak po prześwietleniu wyjdzie tylko jakaś pierdoła i będę mógł jak najszybciej wrócić do biegania ;/ To na ostatnim 16-km treningu się tak załatwiłeś?
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
półtora miecha temu rozwaliłem sobie stope na hali , [\quote] [quote=jerome]A ja prawdopodobnie rozwaliłem sobie rozcięgno podeszwowe w lewej stopie, [\quote] [quote=podstawek]Ja z piszczelami miałem już na tyle poważny problem, że czułem je nawet przy spacerze czy jeździe na rowerze. No właśnie czytam tak sobie Wasze wpisy i doszedłem do wniosku, że odpuszczam bieganko. Chciałem powrócić do formy po kontuzji łąkotki. Wcześniej regularnie haratałem w gałę i tłukłem w squasha. Na siłce kardio robiłem w najlepsze: rowerek + bieżnia. Sęk w tym, że poza w/w bólem w mięśniach piszczelowatych doszedł mi szalejący błędnik, po zejściu z bieżni oraz bóle kolan (mimo, że ważę 83 przy 1.82) szczególnie tego kontuzjowanego. Ja rozumiem, że jest moda na bieganie i generalnie nie wymaga ono zbyt dużych nakładów finansowych w stosunku do innych dyscyplin. Jednakże obciążenia dla stawów są znacznie większe niż np. podczas jazdy na rowerze.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Tam musiałem się doprawić, ale same 16 km przy tym tempie nie mogły tego zrobić. Podczas biegu nic nie czułem, poza delikatnymi zakwasami po sobotnim treningu (fakt mocniejsze były w prawej nodze, może przez to trochę inaczej lewą stawiałem - lewą mam rozwaloną), ale to nic nadzwyczajnego nie było, a tego rozcięgna podeszwowego w ogóle nie czułem, dopiero na następny dzień zacząłem lekko kuleć, a wczoraj to już prawdziwa kuternoga ze mnie była. Do tego amortyzacja w butach mi się praktycznie skończyła, zaczęły być "minimalistyczne". Ale to są słabe powody, bo ile razy się na mocniejszych zakwasach biegało, ile razy na sztywnych nogach, ile razy noga stawała tak, że tylko cud od wywrotki czy od skręcenia ratował, a teraz po prostu jakiś pech. Zobaczymy co lekarz powie, bo na razie to tylko moje przypuszczenia i pomoc dr Google http://www.magazynbieganie.pl/bol-w-stopie-rozciegno-podeszwowe/
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
Valverde grając w nogę czy kosza jeszcze bardziej narażasz nogi  Bo prócz biegania i skakania, dochodzi kontakt z przeciwniekiem a w nodze walenie w piłkę. Fakt - rower i pływanie na pewno są o niebo mniej kontuzjogenne.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
nie wiem czy na temat czy nie na temat, ale jesli ktos duzo beiga to sporty uzupelniajace są konieczne. Np. pilka nozna, siłownia, basen czy nawet rower. Uprawiajac tylko bieganie niejako uposledzamy się ruchowo i jestesmy bardziej podatni na rózne urazy czy kontuzje.
|
|
|
|
|
I love mecz.pl
|
|
I love mecz.pl
nie wiem czy na temat czy nie na temat, ale jesli ktos duzo beiga to sporty uzupelniajace są konieczne. Np. pilka nozna, siłownia, basen czy nawet rower. Uprawiajac tylko bieganie niejako uposledzamy się ruchowo i jestesmy bardziej podatni na rózne urazy czy kontuzje. Potwierdzam, oprócz jesiennych treningów, dość wyczerpujących dla mnie, zawsze w poniedziałki grałem/gram dodatkowo w piłkę 2h na hali. Obyło się bez żadnych urazów w czasie przygotowań i do teraz jest wszystko OK. Tfu tfu tfu.
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
mi sie przytrafila kontuzja w okresie startowym na ktorym skupilem sie tylko i wyalcznie na treningach biegowych i tego bledu w przyszlosci juz nie powtorze. Niby rozbrat ze sportami uzupelniajacymi trwal tylko 3 miesiace, ale widac to i tak za dlugo. Oczywiscie mowimy tutaj o mocniesjzym trenowaniu, a nie beiganiu rekreacyjny 1-2 razy w tygodniu po 5km 
|
|
|
|
|
wieczny student
|
|
wieczny student
jerome trzymam kciuki, żeby nie było to rozcięgno
mnie pobolewa w podobnym miejscu, ale na szczęście jest to zginacz palucha, chociaż lokalizacja bardzo podobna
mam nadzieję, że u Ciebie będzie podobnie
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
A dopiero co sobie zyczylismy zdrowia.
Panowie szybkiego powrotu do zdrowia wam zycze, mam, nadzieje, ze to nic poważnego.
|
|
|
|
|
I love mecz.pl
|
|
I love mecz.pl
Dołączam się do tego napisał podstawek i lupus. Szybkiego powrotu dla wszystkich walczących z kontuzjami 
|
|
|
|
|
antimadrista
|
|
antimadrista
Ja rozumiem, że jest moda na bieganie i generalnie nie wymaga ono zbyt dużych nakładów finansowych w stosunku do innych dyscyplin. To mit  Zapytaj chlopakow 
|
|
|
|
|
wieczny student
|
|
wieczny student
Na początku trzeba trochę wyłożyć, ale później dochodzi już tylko wpisowe i rzadko jakieś nowe buty/ciuchy 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
na poczatku trzeba troche zainwestowac zeby pozniej wyciagac 
|
|
|
|
|
Carpal Tunnel
|
|
Carpal Tunnel
I tu sie z wami nie zgodze, nie ma tanszego sportu
A ze jest duzo zbednych i drogich gadzetow to inna bajka
Podst sprzet: buty: powiedzmy 150 zl stoper: mozna za 20 zl kupic Dla osob, które nie moga zyc bez pulsometra to spokojnie mozna kupic za 50 zl i tez sie nada i uwaga ma juz stoper getry: 50 zl koszulka:50 zl
|
|
|
Link skopiowany do schowka
|
|